0 oy
1,083 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
29 aylık oğlum var doğduğun da kolikti 6 saat kesintisiz ağlardı. Büyüdü hala ağlaması mizmizligi kaldı. Herşeye ağlar mızmız ne bileyim hareketli mesela ama öyle kurcalamasi ordan oraya atlaması zıplaması yoktu koşar eder tez canlıdır . Bir ara alt komşum aklıma girdi işte bu çocuğu götür cok hareketli o bu ilerde zorluk çekersin dedi tuttum çocuğu götürdüm çocuk gelişimci bir kadına. Hiperaktif oğlum dedim değil dedi. Neye dayanarak bunu söylüyorsun teşhis mi kondu dedi hayır çok hareketli dedim hiperaktif olan koltuk tepelerinde gezer düz duvara tirmanir deri neyse içim rahatladı. 

Demin gene komşuya indim kahve içmeye çağırdı. Bir arkadaşı daha varmış işte evinde . Kahve içerken ordan burdan konuşurken çok zor bir çocuk götür anaokuluna başlamadan zorluk çekersin falan dedi aslında içinde gerçekten kötülük yok bildiğim içini bişey de demedim. Ne yapsam etsem bilemedim. O kadının üç çocuğu daha vardı onlarla oynadı etti çocuğa hasret oğlum. Çocuk gördüğü yok ruh gibi elimden geldiğince parka oyun alanına götürüyorum devamlı. Diğer çocuklar saklanıyor oglumun aklı ermediginden ağlıyor oynamak istiyor onlarla yani bu da çok normal ağlaması

Öyle işte ya 

23 Cevaplar

0 oy
(8,219 puan) tarafından
Ben kadının dediğinde art niyet göremedim bazıları kadina yüklenmiş ama çocuklu kisiler arasinda genelde böyle konuşmalar geçiyor 
tarafından
Art niyet gerçekten yok iki yıldır alt üst oturuyoruz devamlı girip çıkarız herseyime koşar annem gibi zaten kendisi. Art niyet olduğunu bilsem bende ezdirmem evladımı iki çocuk büyütmüş peşpeşe ama ne bileyim ya
(8,219 puan) tarafından
Çocuğun hareketli manasında demiştir ki benim oğlan da öyle bilirim yani
tarafından
Evet o açıdan dedi çünkü oğlumu biliyor kendi torunu da var bir yaşında emekliyor ona bile diyor durmuyor şimdiden başladı diye
-Reklam-
0 oy
(1,363 puan) tarafından
Benimde oglum kolikti, cok zor ve ikinciyi 7 yil sonra yaptim korkudan,  suan 3.5 aylik :)  ulkemiz hiperaktifin sadece adini biliyor. Demiyorlar ki cocuk bu kani kayniyo  kocagun evde, annelerin isi basindan aşmis hemen yapistirsinlar birsey. Kimin ne dedigine takilma. Ama sana tavsiyem, eger calismiyorsan havalar guzellesti. Devamli sokaga cikin, böcek inceleyin, sularda ziplayin, parklarda tamir yapin. Hem temiz hava, hem cocuk etrafla ilgilenirken daha guzel seyler ogreniyor kii sizinkiler tam pandemi cocugu oldular yaşlarindan dolayi, cocuk 3 yasinda 2 yili karantinada gitti zaten. Ben hemen bir sirt cantasi yapar, koyardim bisikletine yada arabaya park park gezerdik. Yagmur yagardi sokakta bi biz vardik ayagimizda cizme semsiyesiz sularla oynamaya. Hareket cocugun gelisimi icin olmasi gereken bir eylem zaten. Insanlar istiyorki embe.sil gibi kösede otursun ona akilli diyorlar. Zeka akıl cok farkli ama anlayana. 
tarafından
Çok güzel yazmışsın kuzum ama inan her Allah'ın günü kışın bile kar yağarken çıkardık biz dışarı.oruclu halimle her sabah parka çıkıyoruz dolaşa dolaşa geziyoruz yolu uzatarak. Akşamüstü ayrı çıkarıyorum oyun parkına kaydıraklara. Ama enerji atamıyor eve girince gene bana sarıyor ne yapicagimi sasirdim ya
(1,363 puan) tarafından
Ama tam sarma zamani da, kucuk daha ve gercekten asosyal bir hayat surduler. Benimki pandemi ilk basladiginda 5 yasindaydi sokaga kolonya dokelim diye agliyordu. Birde sen ihmal etmiyorsan yapman gerekeni yapiyorsan gerisi de cocugun mizaci deyip birakicaksin. Bizde de sihirli degnek yok sonucta. Zaten eminim ki her firsatini onunla degerlendiriyorsundur. Eylule kadar daha da buyuyecek bi krese yazdir, orda toparlanir.
tarafından
Kreşe aslında iş bulsam düşünüyorum canım ya ama ilk iş bulmam lazım tek maaşla zor şuan
0 oy
(2,781 puan) tarafından

Ahhh bizi anlatmışsın 21 aylık hala mız mız, huysuz. 

Asla yerinde durmaz, oyuncaklarıyla oynamaz ben yanında oturursma biraz oynar.

Ve size ek olarak her yere tırmanır mutfak masasının üstünden inmez her yeri kurcalar.

Analt anlat bitmez yaşayan bilir :)

Ben artık kabullendim ama bir ortama girdiğimiz zaman ya da dışarı da kendimi tuhaf hissediyorum(çünkü asla durmuyor sürekli koşturup bir yerlere dükkanlara dalıyor falan) hep millet beni yargılayacakmış suçlayacakmış gibi geliyor. Evin altında pastane var çay içmeye iniyoruz annem ve eşimle sırayla oturuyoruz :) 

tarafından
Uf aynısı ya yolda yürüyoruz her mağazaya girmek istiyor parktan dönüyoruz yerlerde surukleniyor bağırıyor deli gibi ☺️☺️ bende gittiğim zaman bir yere oturamam ya sürekli ağladığı için :/
(2,781 puan) tarafından
Evet evet kendini yollara atar falan :d
Ben korkumdan bebek arabasız çıkamıyorum valla canım.
Elbet geçecek bu günlerde yani inşallah tek temennim o :)

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,473,431 soru

24,124,626 cevap

333,664 kullanıcı

...