Oğlunuza kayınbaba adı koymayı ne şekilde görüyorsunuz?
Kayınbaba adı koyan var mı? Bu durumdan rahatsız olan yada olmayan herkes yorum yapsın lütfen.
Oğlum olacak, eşim babasının adını koymak ile ısrarcı nuh diyor peygamber demiyor o derece diyeyim. İçimden de birşey yapmak gelmiyor oğluma isimli zıbınlar, hastane çıkışı, isimlik vs.. kayınpeder hayatta..
Fikirleriniz nedir? Uygun görmeyenler eşinizi ne şekilde farklı bir isime ikna ettiniz ben 6 aydır edemiyorum soğudum resmen hevesim yok bebeğime birşey almaya.
Bunla ilgili de kötü anım var 5 6 ayına kadar ayaz koymayı düşünüyoruz sonra bi gün eşim geldi( evin en küçüğü abileri babasının adını koymadı çocuklarına) bu bi tripli ayarlı tutturdu babamın adını koyacaz diye biz tartışıyoruz ne olduğunu anlamıorum neyse dediğine getirdi zaten
Tabi sonra öğrendim anası ağlamış etmiş kimse babanın adını koymuyo sen koy diye
Bende direttim yanına ayaz da olcak diye sonuç olarak cevdet ayaz oldu 3.5 yaşında cevo diye seviyorum alıştık yani şimdi 8 ayligiz bu da babamın adı olacak kısmetse mustafa mirza ben demedim ama kendi düşündü koyalım dedi
Yani eşitledik durumu
Biz ilk oğlumuzun adını kuzey aras koyacaktık her sey hazırdı kayınpederim laf etmiş işte adımı koymadılar vs diye tüm sülalesi koyun adını başka isim istemez dedi bende eşime kuzey i sen Aras i ben koymak istedim ben isim hakkimdan vazgeçmiyorum dedim Taner Aras oldu ikinci oğlumda dalga geçtim buna da ben babamın adını koyacağım diye( babamla 10 seneyi geçti hicbir şekilde iletişimimiz yok e devletten yaşıyor mu diye kontrol ediyorum) büyük Aras küçüğe de eşimle ortak karar verdik Atlas dedik eşimde dedi Kuzey Atlas olsun hayır senin babamın adını koyduk şimdi sıra bende dedim Taşkın Atlas yapacağım dedim (sırf gıcık olsunlar diye) 41 hafta boyunca beni ikna etmeye çalıştılar öyle süründüler resmen yalvardılar ki eşim bana oğlanın adını sildiririm bile dedi sonuçta maksat intikamdı bu korku bile yetti onlara çünkü bende Kuzey Atlas diyordum kız olursa kaynanam hem benim hem annenin adını koyarsın diyordu bunu anneme söyledim ya bi s.ktirsin gitsin deli karı koyma benim adımı dedi kaynanamın adı Gülbahar annemin Oya neymiş Oya gül yada gün oya olacakmış kaynanama yapıştırdım ama cevabı çok isim koymak istiyorsan bir kız daha doğur ben daha doğurmam diye hoş ben bunu herkese hep dedim eşim kırmak istemiyor olumlu dünya diyor
Rahmetli kayınbabamın ismi Ramazan, ben hiç tanımadım kendisini ama ne eşim ne ailesı bu konuda asla ısrar etmedi. Kaynanam bir kere dedi istemiyoruz dedik konu kapandı. Çunku oğlumuz olırsa içimizden geçen isim çoktan belliydi bizim için.
1,486,710 soru
24,304,955 cevap
344,333 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın