0 oy
189 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (36 puan) tarafından

Progestan fitil ne işe yarar?

Progesteron, yumurtlama ve menstrüasyon için önemli olan bir kadın hormonudur. Progesteron, rahminizin astarında değişikliklere neden olarak, hamileliğin başlangıcında döllenmiş bir yumurtanın rahme yapışmasını kolaylaştırır. Progesteron daha sonra vücudunuzun hamileliği sürdürmesine yardımcı olur.

Progestan fitil (vajina içi kullanım için) henüz menopoza girmemiş ancak vücuttaki progesteron eksikliği nedeniyle adet görmeyen kadınlarda adet dönemlerine sahip olmak için kullanılır.

Progestan fitil vücuttaki doğal progesteron eksikliği nedeniyle hamile kalamayan kadınlar için Yardımcı Üreme Teknolojisinin (ART) bir parçası olarak doğurganlık tedavisinde de kullanılır.

Progestan fitil östrojen hormonu replasman tedavisi alan postmenopozal kadınlarda uterus astarında aşırı büyümeyi önlemek için de kullanılır.

Progestan fitil hangi durumlarda kullanılmaz?

Daha önce alerjik reaksiyon geçirdiyseniz veya aşağıdaki durumlarda Progestan fitili kullanmamalısınız:

İnme, kan pıhtısı veya dolaşım sorunları

Meme veya rahim kanseri

Anormal vajinal kanam

Karaciğer hastalığı

Herhangi bir tür gıda alerjisi (Progestan fitil bazı formları bitki bazlı yağlar içerebilir)

Yakın zamanda bir tüp bebek hamileliğiniz veya eksik kürtajınız varsa.

image

Progestan fitil yan etkileri nelerdir?

Şişkinlik, mide/karın ağrısı, mide bulantısı, göğüslerde hassasiyet, baş ağrısı, uyuşukluk, ruh hali değişimleri, sinirlilik veya vajinal rahatsızlık oluşabilir. Bu etkilerden herhangi biri devam ederse veya kötüleşirse, derhal doktorunuza söyleyiniz.

Doktorunuzun size sağlayacağı faydanın yan etki riskinden daha fazla olduğuna karar verdiği Progestan fitil reçete ettiğini unutmayın. Progestan fitil kullanan birçok kişinin ciddi yan etkileri yoktur.

8 Cevaplar

0 oy
(62 puan) tarafından
Progestan fitile bir dönem ihtiyaç duymuştum.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Düşük tehlikem vsrdı 4 ay kullandm
0 oy
(46 puan) tarafından

Bende protestan fitili erken doğum için kullanmıştım bebeğim çok şükür yanımda ve sağlıklı

0 oy
(7 puan) tarafından
Kısırlık tedavisi için protestan fitil öneriyorlar. Bir arkadaşım da kullanmıştı bundan. Çok bilinen bir fitil.
0 oy
(28 puan) tarafından
Protestan fitili ben de kullandım hiçbir yan etkisini görmedim. Sadece geri çıkma sorunu oluyor onu da uzanıp düzgün bir şekilde yerleştirirsen sıkıntı olmuyor.
0 oy
(38 puan) tarafından
Hormonlarla alakalı bir durum için ben de progestan fitil kullanmıştım. 
0 oy
tarafından
Fitil degıl de ıgnesını vurundum dusuk rıskı vardı leke gelmıstı sukur ıse de yaradı 
0 oy
(336 puan) tarafından
polikistik overden dolayi regl olamiyordum bu yuzden hapini kullandim bende

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 216 göst.
30 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Fadime34 (73 puan) tarafından soruldu
+2 oy
3 cevap 61 göst.
0 oy
3 cevap 242 göst.
0 oy