+1 oy
127 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (95 puan) tarafından
Kimyasal gebelik neden olur kızlar bilen varmi ben yaşadım da ne oldu ne bitti anlamadim gecenki postumda sonuçlarımı paylaşmıştım anlamadim bende size sormuştum hamilelik çıkmıştı ama kimyasal gebelikmis sonra adet gördüm demiştim o adet değilmiş kan yoluyla atmışım öyle olmuş yani neden olur bu kimyasal gebelik yaa kötü bisey mi anlamadim ilerde zararını görür müyüm 

5 Cevaplar

0 oy
(6,400 puan) tarafından
Bende 1 ay bile olmadı geçireli sprem ve yumurtalık birleşiminden saglıksız embriyo olusuyoms rahime tutunmadan düşüyomus canm 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Nete yaz oku canım hemen hemen btün kadınların başına gelen bişey hatta çoğu kadın kimyasal gebelik geçirdiğini anlamaz bile 
(95 puan) tarafından
Bende anlamadım zaten araştırdım çok yinede yaşayan birine sormak istedim canım yaaa
tarafından
Doktor bana korkulacak bişey olmadığını söylemişti canım dediğim gibi her kadın oluyormuş genelde
0 oy
(934 puan) tarafından

Hamileliğin ilk haftalarında gerçekleşen düşüğe kimyasal gebelik denir. Yumurtanın döllenmeye başlaması ile Beta HCG hormonu yükselir ve testlere bu durum yansır. Gebelik sonlansa dahi bu hormonun yüksekliği nedeniyle yapılan gebelik testlerinde pozitif sonuçlar alınır. Ancak ultrasonda gebelik kesesi görünmez.

Dolayısıyla kimyasal gebelik normal gebeliğe döner mi sorusu da hayır dönmez şeklinde yanıtlanır. Ancak kimyasal gebelik sonrası ilk âdet kanamasını takip eden 14 ile 15. günde yumurtlama tekrar gerçekleştiğinden, kişi tekrar gebe kalabilir.

0 oy
(714 puan) tarafından
Bende 2 defa yaşadım sağlıksız gebelik oluyor adet olarak onu atiyosun
(95 puan) tarafından
Yani eğer bu kimyasal gebelik olmasaydı gerçek gebelik mi olacaktı
0 oy
(45,021 puan) tarafından
Bende yaşadım oğlumdan önce testlerde hamileyim ama kese yok bebek yok sonra şiddetli kanamayla son buldu dr.kimyasal gebelikte dedi ondan iki ay sonrada oğluma hamile olduğumu ogrendim

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 78 göst.
+2 oy
2 cevap 92 göst.
23 Temmuz 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde beyza009 (19 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 57 göst.
0 oy
5 cevap 106 göst.

Kategoriler

1,469,707 soru

24,076,205 cevap

330,938 kullanıcı

...