0 oy
1,084 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (5 puan) tarafından
Kızlar en başından beri anlaşamıyoruz. Buna eşimde dahil. Haklı sebeplerimiz var elbette annesiyle geçinememe sebeplerimiz. Eşimde sağolsun beni hep korur ama çok yakın oturuyoruz. Her seferindw çat kapı geliyor eşim için susuyorum. Şimdi doğurmak üzereyim. Gelip ben kalıcam bakıcam vs diyor ama bende eşimde istemiyoruz. Evim hem küçük hem yanında rahat edemem hemde çok temiz biri değil. Ama ilk torun olduğu için bişeyde diyemiyorum. Hastanede eşimin kalmasına karar verdim öyle anlaştık ama kayınvalidem ısrarla ben kalıcam evdede ben kalıcam diye tutturuyor. Nasıl hayır diyebilirim napabilirim. Valla gözümw uyku girmiyor huzursuzluktan artık. Hele bebek doğunca çat kapıları nasıl engelleyebilirim?

26 Cevaplar

+1 oy
(3,546 puan) tarafından
Sen şimdiden gelme deme canım. Allah korusun doğum zor zanaat. İyi. Kötü gelsin birkaç gün kalsın yanında. Sende bebeğinle ilgilenir dinlenirsin. Gelip 1 hafta kalsın sonra anne toparladım dersin. 
(5 puan) tarafından
1 saat oturunca fenalık geçiriyorum sesimi çıkarmıyorum. Benim gebelik ağrılarım varken, doktor wc dışında kalkma dediğinde bile gelip kahve yapsana dedi. Yardımcı olmuyor tam tersi yardım diye gelip hizmet bekliyor
(781 puan) tarafından
Sen ona iş yaptır zaten kacar
(3,546 puan) tarafından
Agla bacım. Zor oldu kalkamıyorum de Agla sızla. Arkadaşın dediği gibi kalkma yattıgın yerden iş buyr dur. Anne bugün şu yemeği yap de. 1 hafta sonra soluğu evinde alır. :D
(5 puan) tarafından
Ay inşallah ahahahaha
-Reklam-
0 oy
(2,194 puan) tarafından
Ya doğumdan sonra birleri iyi oluyir da moral düşüren kişiler kalmasa daha iyi
(5 puan) tarafından
Nasıl ifade edebilieimki bilmiyorum herşeye küsüp ağlıyor yalandan
(2,194 puan) tarafından
Annen falan da gelecek mi
(5 puan) tarafından
Annem rahatsız o yüzden gelemeyecek :(
(2,194 puan) tarafından
Ama tek zorlanırsınız hleki ilk cocukksa faydası olur bence
(5 puan) tarafından
Eşim 1 hafta yanımda olacak. Kendi yakınlarımda gelip gidecekler zaten yalnız kalmam tabiki ama onu assla istemiyorumm. Yardım değil hizmet bekliyor anca
0 oy
tarafından
Bebeğe annesi bakar onun bakmasına gerek yok. Ama yemek yapıp ortalığı temizlicekse gelsin 3 4 gün iyi oluyor. 
(5 puan) tarafından
Yemek yapmayı bilmiyor canım. Temizlikte öyle.... Malesefki. O yüzden yardım edebileceği bişey yokki. Keyfii kalmak istiyor. Kendi çocuklarınada kendisi bakmamış zaten kayınvalidesi büyütmüş hepsini. Ben bebek yıkamayıda gaz çıkarmayıda bilmem diyor. O derece. O yüzden kalmasıda mantıklı değil bence. E anlaşamıyoruzda zaten ama kırmakta istemiyorum ne diycem
tarafından
Çok sağolun ben bakarım kalmanıza gerek yok diceksin mecbur o yok falan derse sende ısrarcı ol ikna et. Başka türlü olmaz
(5 puan) tarafından
Teşekkürler hallederim ihtiyacım olursa söylerim dedim o benden daha baskın ısrarcılıkta vallahi ben bi öğrenemedim
tarafından
İstemediğin konuda sen ısrarcı ol. İkna edene kadar bastır;))
0 oy
(3,529 puan) tarafından
Bence saygini koru canim nasilsa esinde yaninda o isten geldikce bi sekilde evine gondersin sen kotu olma
(5 puan) tarafından
Eşim varken o annesini oyalar benden uzak tutar zatende asıl eşim yokken ben nasıl anlaşıcam :)
0 oy
(448 puan) tarafından
Canım eşin konuşsun. Seni çok iyi anlıyorum Bende neredeyse dogurcam çat kapı gelir koltuğa yayılır hizmet bekler.Bazen komşularını bacilarinida peşine takar.en son eşim konuştu sen böyle devam edersen ben evimi taşıyacam dedi. Habersiz gelme benim karım mecbur değil hamile haliyle hizmet etmeye dedi. Ondan sonra daha gelmiyor.geleceksede arıyor musaitmisin diye. 
(5 puan) tarafından
Eşim kaç kez uyardı ama küsüyor kızıyor. Sonra bi daha sil baştan... Ne kıymetli karın var sanki prenses bilmem ne gibi daha kırıcı laflar ediyor insan söylediğinede pişman oluyor
(448 puan) tarafından
Küserse küssün öz kizi görümcem 10 yıldır görüşmüyor kaynanamla. Kayinpederim vefat etti kadın kaynanami görmemek için cenazeye gelmedi. Düşün artık ne kadar zor biri olduğunu. Ben ona rağmen yaşlı diyip alttan aldım ama eşim bazı şeylere şahit olunca direkt cevabını verdi. Şimdi rahatız çok şükür. Bebeğim doguncada annem gelip Bi hafta kalcak sonra ablam kalcak. Eşim ona demiş yeni doğum yapmış olcak senle rahat etmez. Yeri gelir annesi camasirini değiştirir banyosunu yaptırır sen gelme anne demiş. Oda kabul etti ne dicek
(5 puan) tarafından
Keşke benimkide laftan anlasa
0 oy
tarafından
sen degilde esin soylesin ben evdeyim kwrim rahat edemez gelmez desin
(5 puan) tarafından
Ben diyemem artık kaç kez söyledim diyor
tarafından
o zaman mecbur uzulecek yapacak bisi yok.. ben rahat edemem sen arasa ugra kalmana gerek yok de.. Bende hic sevmiyorum birilerinj yanimda anliyrm seni
0 oy
tarafından
Bence gelme denmez kuzum ya annen gelse neyse annem kalıcak dersin ama annen de gelmicek sanırm
(5 puan) tarafından
Yok canım annem rahatsız gelemeyecek maleseff
0 oy
(234 puan) tarafından
Aynı şeyleri bende yaşadım canım geceleri uyuyamiyirdum eşimin işinden dolayı gurbetteyiz doğum için memlekete gittim annemde kaldım doğuma kadar doğumda eşim le annem kalacaktı hastanede kaynanada kaldı ucude uyudu 12 den sonra ben baktım ağrılı bebeğime yararları olmadı neyse 20 gün kaldık kalmadık buraya evime donecektik kaynana kırkın çıkana kadar birimiz gelek dedi bende istemiyorum kötü günümde kimse yoktu şimdide olmasın dedim ısrar ettiler kızlar gelsinler dediler yok ben eşimle büyütecem dedim getirtmedim kimseyi sende eşimle büyütecem diyebilirsin cnm Allah yardımcın olsun 
(5 puan) tarafından
Benimkide bana sorsa keşkee geleyimmi diye bu direkt kalıcam diyor
(234 puan) tarafından
Biliyorum demek zor ama inan diyebilirsin bende hiç bişe soyleyemezdim artık herşeyi söylüyorum istemediğimi filan ne susacam bu saatten sonra sustukça daha çok iplerri ellerine almaya çalışıyorlar benim hayatım benim kararlarım bu saatten sonra istemiyorum kimse kalmasın de eşim bana yardımcı olur de
0 oy
(1,831 puan) tarafından
Kuzum Senin yine eşin destek benimki epey bi ısrar etmişti her söylediklerinde hayır gerek yok annemde kalıcam annemle kalıcam diye diye reddettim.  Hastane çıkışında bile hiç bir hazırlıkları yok biz annemde her şeyi baştan hazırlamışız hala bize götüreyim diyodu kayınbabam.  Çok severim sayarım ama nerde rahatsam o dönem orda olmak istedim o yüzden kesin bi dile hayır gerek yok dedim . Her geldiğinde hemen hemen kalmak ister yardımcı olmak için ama pek bir faydası dokunmaz bizimkide hizmet bekler hep. O yüzden kesin bi dille eşim yeterli gerek yok de geç kapıya gelincede açma bi kaç kere bit daha öyle çat kapı gelmez 
(5 puan) tarafından
İnşallahhh
0 oy
tarafından
Kaynananin huyunu bilmem ama gerçekten bak insan yardim edecek birini arıyor. İlk bebekse özellikle tecrübesizlik oluyor. 

Bence eşinde. 1hafta izinliymis. Kayınvalidem de en azından bir hafta sizle kalsin
(5 puan) tarafından
Eşimlede anlaşamıyorki. Daha çok inatlaşıyor kavga ediyorlar
0 oy
(969 puan) tarafından
Bosver kiz gelsin baksin calistirin kaynanalari :))
(5 puan) tarafından
Kız çalışmaz hizmet bekler o :)
0 oy
(7,470 puan) tarafından
Şimdiden gelme dersen kavga çıkar yorumunu gordum riskli gebeligindede gelip kahve yapsana demiş mesela öyle dediğinde ay anne iyi olur malum ben kalkamıyorum fincanlar ilk dolapta deseydin mesela ne diye kalkıp hizmet ettinki bırak bebek doguncada gelsin ama sen bebeğini al yat sen bebegi ver yemek yap filan diyecek olursa anne yemeği de bu dikislerle bu ağrılarla ben yapacaksam sen neye yardıma geldin de mesela baktı surekli iş bekleniyor kendi gider heralde
(5 puan) tarafından
Dimi yani o anca bebek kucağına almak ister. Bende vermez odama girerim napim yemek yap filan derim ne diyim
(7,470 puan) tarafından
Yemek yap dersen kavga çıkar alttan alttan söylicen aksama su su su malzememiz var ne yaparsan diyip git iceri bebek uyuyorken uyuyum cok yorgunum de mesela
0 oy
tarafından
Canim benimde kayinvalidem 1 hafta kaldi normalde 40ina kadar kalicakti ben anlasamam pek esim icin bise demedim 1 hafta sonra git derim ben zatn diye dusunuyodum ama pis annemle yakin oturuyorum ama calisiyo isten gelip yemegimi yapardi yatmaya evine giderdi her aksam boyle oldu kaynanmda yani önüme bi tabak corba getirmiyodu bende kocamla yanliz kalmak istiyorum zaten herseyimi annem yapiyor  dedim  5nci gün gitti  birdaha dogum yaparsam asla istemiyorum yani asla cnku kocamla basbasa kalinca daha iyi oldu esim oglumuzlada brnlede cok guzel ilgilendi bence moral bozucak insanlar kalmamali benim sutum gelmedi sezeryanliyim die cocuk sarardi diorm beni kimse dinlemiyo cocuk uyanmiyo diorum agliyorum sinirden uyurbu bebek diolar hastaneye bi goturdum ki sarilik olmus 15 dereceye cikmis burunlarindab getirmistim eve dondugumde hep surat yaptm Allah var 
(5 puan) tarafından
Ne çekmişsin sende ya valla üzüldüm. Bizimkide işe yaramaz ve pis. Eşim yemekte yapar temizlikte yapar o yüzden idare edebileceğimizden eminim. Ama illa burnunu sokacak
tarafından
Benimde esim oyle canim sagolsun simdi bile bazen cok yorgun oluyorum ben sagdigim sutlerden iciryo geceleri bezini degisiyo hic uyandirmiyo beni  gogsum tas gibi olmasin die bidahaki emzir saatinde uyandiryo uyumamis olursa temizligo falan zaten genelde beraber yapariz yada ben gece yaparim esim cocukla ilgilenir kaynanalar tubaf bazen dusunuyorum bizde boylemi oluruz die ama olmam diyorum sonra kendi kendimezaten gercekten esinle basbasa kalinca anliyosun yani ben oglumuz oldu 3muz kaldik dedim biz simdi bi aile olduk daha cok baglandik
(5 puan) tarafından
Bende yalnız kalmak istiyorım valla eşimle
tarafından
Insallah kalirsin canim cabuk toparlanmak icin iyyim de hep asla kendini yataga verme sezeryan oldum 1 gece yattim hastanede 2 gece yatircaklardi iyyim dedim eve geldim biraz agrim sizim oldu yinede kalktim cocugumun altini ben degistim zorlansamda kendim yaptim herseyi hastanelere gittim sabaha kadar o halimle hic kucagimdan indirmedim inan ayakta durcak halim yoktu ama Allah yardim etti hep 3 gun tamamen iyiydim kendi isimi yapmaya baslamistim artik
0 oy
(551 puan) tarafından
Ay canim bende dd ayni sorun Vr ama bu kafar sert degilim :) son postumu oku istersen biz farklo sehirlerdeyiz yarin arayip oyle konusmak istiyorum. Hic gelme diyemem xunku torunu gelmek isteyecek hakki annem gelecekse oda gelecek o yuzden orta yol buldum kendimce
(5 puan) tarafından
Okudum kuzum ben bunu yazar yazmaz hatta. Ama ben öyle kibar bi konuşma yapsam bile tüm sülaleye gidip gelin beni kovdu der neler neler der. İnadına kavga çıkarır gelir çöker eve
(551 puan) tarafından
Vallahi canim buyuk ihtimal benimkide oyle yapacak neler diyecek arkamdan ama benim vicdanim rahat olacak ters bisey demedim olacak. Ne yaparlarsa yapsınlar vicdanın rahat mi gun sonunda ona bak
0 oy
tarafından
Ay beddua almada hamile hamile şu kadindan hey allahim... kanamam felan olcak eşimde bir hafta izin alcak suan gerek yok anne ihtiyacim olunca ben sana haber veririm de konuyu kapat. Yine açarsa ben sana haber etcem dersin. Valla hiç çekilmez.  Benim kaynanam geldi dogumumda o kalmak istedi 40im çıkana kadar ben farketmez dedim oğlu gerek yok anne git deyince bu ben tembihlemisim sanmış . O kaldığı süre zarfında hicbiseyy yapmadı dikişli halime kalktim onlara yemek hazırladım yaaa simdiki aklım olsa yapmammmmm işte o an bu tarz şeylerle uğraşma ihtiyacım olunca cagircam de geç. 
(5 puan) tarafından
İhtiyaç olursa söylerim dedim sen karışma kalıcam diyor
tarafından
Sende sen karışma diycen Allah Allah şu büyüklerin emrivakileride hiç cekilmio
0 oy
(560 puan) tarafından
Gelirse hiç bı iş yapma canım sen bana bakmaya gelmedin mi de iş görmeye yüzü yoksa gider zatenn 
(5 puan) tarafından
Kız kadın pis ya :(
0 oy
(850 puan) tarafından
Valla çatır çatır konuşabilen biriysen diyeceksin yüzüne bir iki gün kalsın boşver sonrasında anne toparladım iyiyim artık sende dinlen yoruldun gidebilirsn arada gelsen yeterli de gitsin evine sıkmasın kimse kimseyi.

Bir ay önce ben yaşadım bunları Allah'ım çok stresli günlerdi aman aman.

Bizimde ilk bebek iki tarafında ilk torun. Kaynanam ben hastanede kalacağım kıyafetleri hazırladım demişti bana doğumdan önce ona sen kal diyen de yoktu kendi kendine hazırlanmış etmiş. Eve geçtiğimizde de öyle ilk günler annem vardı sonra bu geldi. Beraber mutfağa girerdik bebeğim ağlayınca bu koşup giderdi ben bakayım diye. Sonra gelirdim salona kucaklamış oturuyor. Bebek emcek zaten sen niye alıyorsun. Ev işi yemek bulaşık halletmeleri lazım ki biz anneler de bebeklerimizle ilgilenelim 
(5 puan) tarafından
Bizimki pis bide yani temizlik yemek yapması ne biliyim midemi bulandırır. Dinlen git diyorum anlamıyor
0 oy
tarafından
Madem gelmek kalmak istiyor sende yardım etmesini ıste cnm geldıgıne pisman olsun yor bıraz:) 
(5 puan) tarafından
Kız kadın pisliğin teki :)
0 oy
(1,363 puan) tarafından
Cat kapilari kapiyi acmadan engelleyebilirsin. Zili kapat. Cok yorgunum bebek uyuyunca uyuyorum kapiyi duymamisim dersin yada anne haber ver gelirken cunku zaman degerli. O uyuyunca bebde uyuyacagim diyebilirsin. Kalma konusunda da ev yakin  zaten , hic kendi duzenini bozma. Ya baktin olmuyo beni bi birakin ben biraz yalniz kalmak istiyorum dersin ya sende insansin zaten hormonlar alt ust. Valla 3.5 ay once dogurdum. Kendi evimde esim oglum annem vardi tek. Inan tuvalaete girip girip agliyordum. Sebeb yok.  Duygular degisiyo. Kaldiki cok iyi gecen bir dogumdu,, eşim hep destekti zaten, herkes saglikli, annem yanimda. Hani bir sorunda yoktu
(5 puan) tarafından
Hormonlar benide bitirdi. Ama bu huzursuz edecek tüm sebepleri bulabiliyor
0 oy
(2,146 puan) tarafından
Ahanda benim kaynanadan bi tane daha varmış ya valla kuzum 2 doğumunda d gittim annemde kaldım eşim yurt dışında calışıyo ilkinde izin vermemişlerdi gelmesine 2 cide erken doğum oldu izni bitmişti geri dönmüştu işe o yuzden gondermediler bende rahat rahat anamda kaldım sende acık acık konuş hatta eşin konuşsun direk 
(5 puan) tarafından
Eşim konuştu canım kadın anlamıyor

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 363 göst.
4 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde Merveck (27 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 317 göst.
2 Ocak 2023 Aile & Aşk kategorisinde hanimeli (604 puan) tarafından soruldu
0 oy
63 cevap 1,632 göst.
14 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde Papatya iaa (180 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 324 göst.
27 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Kuzey19 (459 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,379 soru

24,110,347 cevap

332,937 kullanıcı

...