0 oy
340 göst.
Diğer kategorisinde (577 puan) tarafından
Ben dün oruç tuttum gusül alıp ama şimdi leke geldi bu özür hükmünde diye biliyorum ben gündüz gusül almam gerekir mi yoğun olarak 4 gün sürer 5 ve6. Günde belki biraz leke gelir bugün 7. Günde ve dün hiç yoktu leke kafam karıştı bilgisi olan yardımcı olsun lütfen

11 Cevaplar

+1 oy
(3,417 puan) tarafından
10 gün geçmişse özür 10 gün gecmemisse adet olarak kabul ediliyor ve gusül gerekiyor canm elbette 
(3,417 puan) tarafından
Gündüzü beklemeyin abdest alın şimdi
(577 puan) tarafından
Gündüz alıym oruca devam edeyim bazı yerlerde düzenli adeti olanda özür diye yazıyor çünkü
(577 puan) tarafından
İmsak girdi ama bilemedim ki
(3,417 puan) tarafından
Heryer de herşey yazar canm 10 gün içinde ise sen adetli kabul ediliyorsun ben şahsen o beyaz akinti gelene kadar gusül almam
(8,270 puan) tarafından
Bazen beyaz akıntı iki gün gelmeyebilir sizin lekelenmeniz bitince gusül almanız şart olaki lekede tekrar alacaksinz namaz vaktinin sonuna doğru kontrol edip alınacak öbür türlü cunup gezersinz .
-Reklam-
+1 oy
(4,893 puan) tarafından
Kadınların halleri ara ara değişebilir sizin de bi iki gün oynamış özür değil yâni haliniz şuan.  Gusül abdesti almanız gerekir 
(577 puan) tarafından
Peki oruca devam edeyim mi ki olur mu böyle
(4,893 puan) tarafından
Gusül abdesti almanız gerekir. Oruca devam edin. Bi gün kazasını tutarsınız
(577 puan) tarafından
Öyle yapacağım inşallah sağolasın
0 oy
(1,062 puan) tarafından
10.gunden sonra leke gelmeye devam ederse özür diye biliyorum
0 oy
(815 puan) tarafından
Tekrar gusül almanız gerekmektedir. Ayrıca 10 gün üzeri özür sayılıyor adetiniz tam bitmeden banyo yapmış olabilirsiniz, beyaz akıntı görmeyene kadar yıkanmamak gerekir. İmsaktan önce gusül almanız gerekir adetli sayılırsınız çünkü ama beyaz akıntı görmeden almayın oruç ve namaz olmaz.
(92 puan) tarafından
Kuranda böyle şeyler yazmaz,  dinimizi zorlaştırmayın , bizim dinimiz cok kolay ve güzel bir din
(815 puan) tarafından
Zorlaştırıyor muyuz bilmeden konuşmayın isterseniz kadının lekesi devam ediyorken adetli sayilir neyin kafasını yaşıyorsunuz acaba ayrıca ben bildiğimi yazdım sende bildiğini yoruma yaz ve geç. Kur'an'da hiçbir şey detaylı açıklamalarla yazmaz peygamberimiz, imamı Azamlar imamı şafiiler boşuna gelmedi haşa, sana şöyle bir örnek vereyim Kur'an'da abdest ayetinde ﴾6﴿ Ey iman edenler! Namaz kılmaya kalkacağınız zaman yüzlerinizi, dirseklere kadar ellerinizi yıkayın; başlarınızı meshedin, ayaklarınızı da topuk kemiklerine kadar (yıkayın). Eğer cünüp olursanız temizlenin diyor)"

peki burada başınızı meshedin yazıyor ya nereye kadar mesh edeceksin bunu biliyor musun imamı azamlar olmazsa peygamberler olmazsa bunu nasıl açıklayacaksın kolunuzu dirsege kadar yıkayın diyor dirsekle beraber mi yoksa sadece dirseğe kadar mı buna sen karar verebiliyor musun hayır. O zaman sen de bilmeden konuşma bir bir ikincisi 10 günden sonra özür sayılıyor bu her yerde geçer zaten bunu bilmeyen yoktur yorumların zaten yüzde doksanı bu şekilde görmüşsün lekelenme devam ettiği sürece o kadın adetli sayılır ve lekelenme bitince gusül alması gerekir.
0 oy
(92 puan) tarafından
Özür sayılır,  bir şey olmaz . Gündüz de alabilirsin iftardan sonrada.  Bizim dinimiz kolaylık ve güzellik üzerine kural koyup dini zorlastiranlara aldırmayın:)
(577 puan) tarafından
Düzenli ise diyor devam eder oruca özür diye yazıyor millet bi 10 günü tutturmuş ben rahat edemem böyle 10 gün boyunca oldu yeyim orucu anlamadım gitti
(92 puan) tarafından
10 diye bir şey yazmaz kuranda,  insanlar nereden çıkarıyorsa onu da bilmiyorum.  Sakın bozma orucunu aynen devam.
(577 puan) tarafından
Tamam canım Nurettin yıldız hocada özür demiş düzenli olup leke gelene namaza falan engel değil ama gusül alacam yinede
(4,893 puan) tarafından
Siz 4 hak mezhebe inanır mısınız? Hangi mezheptensiniz?
(5,167 puan) tarafından
Kur anda zaten yazmaz ki bunlar :) Hadislerde yazar bunlar fıkıh konuları ve benim bildiğim kadarıyla oruç tutamaz o lekelenme tamamen beyaza dönene kadar. Unutmazsam  gündüz bakayım inşaAllah bu konu hakkında kitabıma
(577 puan) tarafından
Benim mi Hanefi mezhebi
(92 puan) tarafından
Kuranda her şey yazar ilk bakılması gereken şey kurandır.  Diğerlerinden hiç bir zaman emin olamazsınız ama kurandan emin olursunuz.  Birde eğer bir kişi oruç tutma derse bile günaha girer .allah orucun nasıl tutulacağını zaten kuranda anlatıyor.
(4,893 puan) tarafından
Kuranı  destekleyen hadis ve sünnetlerdir.  Hakiki mana da iman eden bu ikisine de iman eder ona gorede hareket eder. Şimdi gelip burda farklı farklı konuşup milletin kafasını karıştırmayın . 4 hak mezhep vardır imamları  yıllarını vermiştir bu ilmi alana kadar . Itikad cihetinde de ehli sünnet vel cemaat olan herkes bu 4 mezhebi kabul eder. Zeynonunannesi
0 oy
(456 puan) tarafından
Gusül gerekiyor canım 10dan sonra özür kabul ediliyor 
(577 puan) tarafından
Peki oruca devam ediym gusül alıp öylemi
0 oy
(3,416 puan) tarafından
Öğle vakti girmeden eğer bişe yoksa leke falan gusülğnğ al orucunu tut ha eğer varsa leke zaten günün gider kaza edersin ne zaman leke bitti abdest alıp orucuna devam edersin
(577 puan) tarafından
Canım zaten peçete de gördüm oda nokta kadar aynen öyle yapıcam özür olduğunu düşünüyorum zaten
0 oy
(30,124 puan) tarafından

10 günden sonrası özüre girer 10 gün içi leke dahi olsa adetten sayılır.

0 oy
(348 puan) tarafından
Adet hakkinda bilmiyorum ama diyelim afedersiniz rüyada şeytanın Rüya gördünüz çünüp oldunuz uyanınca gün içinde ağzımızı ve burnunuzu çok sunyutacak şekilde değil normal abdest alır gibi gusül alabirisniz
0 oy
(5,482 puan) tarafından
Özür 10 günü geçince sayılır, maalesef özür değil. Temiz rengine dönmesi lazım oruç tutman için yada 10 günü geçmesi gerek. Eğer kanaman bittiyse kesin gusül alıp niyet edebilirsin, imsaktan önce adetin bittiyse gusül sonra da alınabiliyo geciktirmeden. Oruç da kabul oluyo, ama dünkü orucunu kaza etmen gerkir
(577 puan) tarafından
Dün ki oruçta hiç bşy yoktu şimdi sabahta leke gibi bişey kanda değil
0 oy
(729 puan) tarafından
Tam beyaza dönünce adet bitmiş olur düzenliyse ve normale göre fazla sürdüyse ilk ay özür sayılır ikinci ay da aynı gün sayısında gelirse adet günü sabitlenir 
(577 puan) tarafından
Anladım canım sağolasın

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 104 göst.
27 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 200 göst.
14 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Annelikheyecani (589 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 182 göst.
27 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Biroglanbirkizannesi (552 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 233 göst.
5 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Bayanmerakli (925 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,775 soru

24,103,145 cevap

332,540 kullanıcı

...