0 oy
196 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (399 puan) tarafından
Kizlar haftasonu  baklava yapmak istiyorum kucuk bi tepsi hamurunu kndim yogurup ypcam ama hic deneyimim yok  sizce becerebilirmiyim cokmu mesakatli:) vereblcgnz oneri tavsiyeler varmi sunu sunu yaparsan kolay acarsin vs..

6 Cevaplar

0 oy
(373 puan) tarafından

Maşallah valla bana çok zor gelir cesaret edemem:D

(399 puan) tarafından
Mutfagi cok sewiyorum bir cok zor yemegi yapmisimdir hakkinida vermisimdir :)) icli kofte gozleme sarma dolma el acmasi borek vs.. bunlari cok guzel yapiyorum ama birde baklavaya niyetlendim :))
(373 puan) tarafından
Yap bakalım ins güzel olur ❤️
-Reklam-
0 oy
(1,045 puan) tarafından
Annem nişastayla açıyor kuzm bi onu biliyorm yapmasıyla ilgili yeme alanında daha basarılıym :D
0 oy
(4,234 puan) tarafından
Annem varya enfes yapar herkes de bayılır çok eski bi tarif TV den almış istersen onu isteyin senin için annemden dene bi
0 oy
(486 puan) tarafından

Kolay kız nişastayla açarım ben, yarım saat sürüyor ama benim yapmam bende daha yeni yapmaya başladım canım :)hamur aynı kurabiye hamuuru gibi yumuşak olucak bı bardak süt bı kabartma tozu yarım su bardağı sıvı yağ bı tatlı kaşığı sirke 1 yumurta çok az tuz koyuyorum ben  aldığı kadar un yoguruyorum sonra onları cevizden küçük fındıktan büyük yuvarlak yapiyotum canım 10ar tane olmak üzere 6 gruba ayırıyorum toplam 60tane olacak :)) sonra teker teker teker açıyorum merdaneyle küçük yuvarlaklar şeklinde sonra her bı kata nişastayla unu karistirip koyuyorum 10tane oluyor hepdini bir açıyorum tepkide koyuyorum iste toplam 6kat oluyor ve üçüncü kata koyarım fındık ya da ceviz tek kat yaparım keserim üstüne tereyağı yoksa margarin eritiirim ama üstündeki köpüğü al canım köpük pişince yanıyor sonra tatlı sogugunca serbetlerim sicakkek hamur oluyro tatlı tamamen soğuk şerbet sıcak olur :) ben böyle yapiyom cnm iki kez yaptım tarif iyi tuttu:))

(399 puan) tarafından
Cok guzel anlatmssin cok sagol..:) hamuru ince acamam diye endiseleniyorum sadece  kalin olursa baklava gzl olmaz bunun icin puf noktasi vereblmsn ince acmak icin :) bide baklava pistikten sonra soguk ..serbette kaynar mi olmali dokmek icin?
0 oy
(101 puan) tarafından
Hamur işi yapıyosan normalde zor gelmez canım. Hamurunu sert yapma yumuşak olsun kolay açarsın:)
(399 puan) tarafından
Hamur isi yapiyorum aalinda ama ince acamam diye endiseleniyrm:)
(101 puan) tarafından
Dene canım yaparsın nişastayla aç kolay daha kolay olur. Hamur yumaklarını çok büyük yapma açılınca incelir hemen zaten. Hamuruna az bişede sirke koy kıyır kıyır olur.
(399 puan) tarafından
Cok sagol cmm ole ypcm
(101 puan) tarafından
Şimdiden afiyet olsun canım :)
0 oy
(815 puan) tarafından
Ben yaptım, hiçte zor değil bolca nişasta kullan ve üst üste açmak daha pratik ama nişasta bol olmalı yoksa yapışır oklava ile daha iyi oluyor.

İlgili sorular

+3 oy
6 cevap 200 göst.
27 Mart 2025 Diğer kategorisinde Bikahve (1,479 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 199 göst.
7 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Zeynepagd (469 puan) tarafından soruldu
+4 oy
7 cevap 382 göst.
30 Mart 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Aniskomhakli (1,230 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 206 göst.
24 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Meryem255 (13 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,476,883 soru

24,175,261 cevap

336,073 kullanıcı

...