+1 oy
254 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Bebeğin rıskını anne kesemez emzirmek zorunda onu biliyorum lakin ben gün içinde 3 kere tek emziriyorum 6 aylık sütüm az bide gece boyunca veriyorum diğer leri hep ek gıda alıyor biz erken başladık o vereceğim 3 emzirme de sütüm dolu olurmu Emzirip oruç tutan anneler sütünüz normalmi azmı? 

8 Cevaplar

0 oy
(1,111 puan) tarafından
Ben diyetisyenle zayıflama sürecindeyim, oruç tutarsam sütümün azalacağını söyledi çalıştığım için sağım yapıyorun zaten az geliyor o yüzden tutmama kararı aldım. Zaten Allah bu konuda kolaylık sağlamış bizlere tutmasak da sonradan tutabiliyoruz sonuçta zorlamaya gerek yok bence
tarafından
Denicem olmazsa
tarafından
Bende bu cevabı ariyordum teşekkür ederim bende ise baslicam pazartesi ek gida aliyor fakat anne sutude gunluk 4 5 defa aliyor sagim yaparak verecem sütüm azalır mi tedirginligindeym tutmalimiyim tutmamalimiyim bugun cok fena susadim yarin icin düşünüyorum
(1,111 puan) tarafından
Evet evde olsak az da olsa 15 dkda bir bile emse doyurur karnını ama sağım yapınca tek sefer şansı oluyor ve azalma riskini göze alamadım kendi adıma
-Reklam-
0 oy
(1,259 puan) tarafından
0 oy
(7,583 puan) tarafından
Şöyle söyliyim ben gecen sene oğlum 5 aylıkken hocaya sormuştum bunu eğer tutabiliyosan sütün azalmıyıp çocuğa yetiyosa tutman gerekir demişti denemeden kafana göre nasıl olsa Allah kolaylık sağladı hamilelere emzirenlere diyip tutmamazlik yapmamak gerekiyomus 2 3 gün denemek gerekiyomus benim oğlum ek gida bile alamiyo denemiştim bende sahuru fln iyi yiyodum suyu bol iciyodum valla yetiyo du artiyodu bile sizde öyle yapın bence şimdi 18 aylık oğlum yine emziriyorum yine tutucam Allah'ın izniyle
tarafından
Normalde sahur yapmıyorum ozmn artık sahur yapacam
(7,583 puan) tarafından
Tabi ki sahur mutlaka yapın sahura kadar bol bol su için
0 oy
(286 puan) tarafından
Ben hamileykende emzirirkende tutmustum canim ama senin çocuğuna yetip yetmemenle alakali biraz ara da corba falan verirsen ac kalmaz bebek
tarafından
Denicem inşallah
0 oy
(1,327 puan) tarafından
Benim 8 aylık kızım var oruç tutmayı düşünmüyom. Tek göğüs emiyor. Ek gıda almıyor pek. Sütüm azaliyor öğün atlayınca . Dinimiz de 2 yıl muaf görüyor. Daha sonra tutmak şartıyla
tarafından
Doğrudur cnm bende tek gögüs denicem,
0 oy
(316 puan) tarafından
Benim kızımda 5 aylık sütüm yetmiyor arada kaşık mama yoğurt veriyorum bende almiyicam alırsam sütüm hiç olmaz 
tarafından
Denerim ya bende genelde hep ek gıda veriyorum
0 oy
(1,748 puan) tarafından
Benim bebeğim üç aylık ben totacağım 
tarafından
Allah kabul etsin inşallah
0 oy
tarafından
Bemimde sütum az o yuzden tutarım insallah
tarafından
Ya napalm zaten az tutalım gitsin hep ramazanlarda yedim bu ramazan tutmak istiyorum artık
tarafından
Bende hep yedim kac senedir. Tutarim insallah canim. Zaten ek gıda var doyarlar insallah
tarafından
Bu arada ek gda olarak neler veriyorsun benim aklima çesitler gelmiyor ya. Soylersen banada fikir olsun canm
tarafından
Canım valla elime ne geçerse veriyorum :))
Kızımdada erken başladım mesela kahvaltıda ekmeği ıslatıp peynir koyup veriyorum krem peynir de olur ıslatıp vermeyince boğazlarında kalıyor :) püre yapıyorum havuç patates tek tek olur bir olur sulandırıyorum devam sütü ile sade piriç unu alıp evde kendim yapıyorum cici bebe veriyorum yoğurt az veriyorum çünkü dokunuyor eşkiyor hep verdiğim zmn içine ekmek koyuyorum muz eziyorum arada eline meyve emziği veriyorum öyle çorba yapıyorum yoğurt çorbası şimdi yavaş yavaş çorbaya geçtim
tarafından
Bebek menüleri diye bi uygulama var onu indir çok çeşit var ben ordan bakıyorum
tarafından
Devam sütu ve pirinc ununu nasil yapıyorsun
tarafından
Patates püresine 30 ml yaptığın devam sütünü koyup ezip püre haline getiriyorum piriç ununu istersen şekerli yaparsın istersen devam sütlü 100 ml suya 1 tatlı kaşığı piriç unu koyup ocakta pişiriyorum kıvamı aldıktan sonra altını kapatıp ılınıyor sonra 3 ölçek devam sütünü kariştirip toz halinde karıştırıp veriyorum,
tarafından
Devam sütü koymasan püre ye katı olmasın diye kaynamış suda koya bilirsin, mesela elmayı kaşıkla yada rende ile rendele ver
tarafından
Tamam canim tesekkur ederim ❤☺️

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 90 göst.
11 Ocak 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde At Work (6,953 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 285 göst.
6 Mart 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 162 göst.
4 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde Sultantprk (115 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 261 göst.
31 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,206 soru

24,055,130 cevap