0 oy
549 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,555 puan) tarafından
Sitemlere rağmen tuzladimi acaba

18 Cevaplar

+1 oy
(535 puan) tarafından
Niye bu kadar değişik tepkiler verilmiş anlamadım o postu görmedim ama benim anneannemde bizi tuzlamis hep şu an yaşıyor olsa oğluma da yaptırtirdim yerimiz kokmasin diye yapılan bir şey ve gerçekten de asla kokmaz her yörenin geleneği farklı bilmediğiniz bir gelenek ile dalga geçmek de ne tuhaf
(535 puan) tarafından
Aynen öyle ne tuhaf bu arada ilk yorumda yerimiz yazmışım terimiz olcaak :)
tarafından
Bizde de tuzlarlar yanlız okadar sağlıksız ki  ter bezlerine zarar verip ileride daha çok terlemesi ve kokmasina sebeb oluyo
(535 puan) tarafından
O işin ayri bir kısmı bende henüz öyle bir etkisi olmadı 25 yaşındayım ama burda farklı dalga geçilmiş onu tuhaf karsiladim
tarafından
Görmedim postu kuzum ama ben olsam bende dalga geçerim bazı bebeklerde büyük yaralar bırakıyor sivi kaybına neden oluyor felan ya çok saçma şeyler kırk çıkarmada öyle bana göre dua okudum bitti :D
(2,112 puan) tarafından
Pişik varmış bebekte yanar diye tepki verildi canım
-Reklam-
0 oy
tarafından
O ne lann tuzlamakk neymiş baya baya tuzmu sürüyormuş tenine
(1,555 puan) tarafından
Öyle dedi nasıl yapiliyo bende bilmiyorum
tarafından
Kokmasın diye heralde ertesi güne bozulmasın diye hahah
(1,555 puan) tarafından
Balık gibi
tarafından
Ablam ve kayınvalidem ilk banyosunda suyuna bı tatlı kaşığı tuz atıp apış arasini falan yıkadılar koltuk altlarını ama sonra normal suyla hemen duruladilar ama öyle tuz sürmek ilk defa duydum
0 oy
(45,024 puan) tarafından
Kimdiki kız ☺️
(1,555 puan) tarafından
Hiç bilmiyorum adını
0 oy
(163,530 puan) tarafından

tursuda kurarlar :ermm:

(1,555 puan) tarafından
Marine bile edebilirler
0 oy
(1,412 puan) tarafından
Postu görmedim de noluyomuş ki.tuzlayınca.?

Artısı ne.? Eksisi ne.?
(218 puan) tarafından
Ya terlediği zaman kokmuyormuş güya. Bizleri tuzlamışlar ben bebemize istemiyorum ama annem illaki tuzluycam ballıycam diyor :Ddd
(1,412 puan) tarafından
Ben iki kardeşimi de annem tuzlarken gördüm 9 kardeşiz hepimizde tuzluyuz :)
Ben güzel ve dikkatli yapılırsa bi zararının olacağını düşünmüyorum.. Tabi tercih ebeveynlerin..
(218 puan) tarafından
Ya şimdi bize de bir şey olmamış ama işte insan kendi çocuğu olunca tedirgin oluyor ama anne sözü de dinlemek lazım napalım :)
0 oy
tarafından
Bazı yerlerde adet diye duymuştum 
(1,555 puan) tarafından
Ne işe yario o bide çocuğum poposu pişik yanar mı die sormustu
tarafından
Hiç bilgim yok cnm duymuştum sadece
0 oy
(3,125 puan) tarafından
Anamda bizi hep tuzlamis yani tuzlu suyla yıkamış ne varki canım bunda koltuk altı ve ayakları yapiyolar teri kokmasin diye he ise yararmi dersen hiç bir işe yaramıyor  ama yapmak isteyen yapsın bı zararı yokki eskiler bizleri hep öyle büyütmüş
(1,555 puan) tarafından
Pişigi varmış yanar mı diye soruyordu tahriş olmuş yeri tuzlasan tabi yanar onlar batıl inanç tuzlama da neymiş canım
(3,125 puan) tarafından
Hayatım tuzu alıp öylece sürülmuyor tuzlu su yapıp koltuk altı ve ayağına suruyolar sonra durulamadan kuruluyolar annemin bana anlattığı bu yanlış anlamadiysam öyle tahriş edicek bişey yok bence hafif tuzlu su sadece
0 oy
tarafından
tuzlayayım da kokmasın hikayesi galiba :) bazı yerlede teri kokmasın diye bebeğe yaparlarmış  
(1,555 puan) tarafından
Ben o balık için geçerli sanıyodum :/
0 oy
(1,049 puan) tarafından
Eltim yapmis kizina simdi 5 yaşında 2 aylik bebegi var yapiyo mu bilmiyorum 
0 oy
(18,736 puan) tarafından
Tuzlamak derken alip bebeği tuza basmıyorlar. 1 leğen suyun içine az bişey tuz koyup o suyla bebeğin vücuduna döküyorlar.
0 oy
(1,160 puan) tarafından
Çok normal ki bu 

Hatta şuan popüler olan birşey var dişil enerjiyi arttırmak için suyuna tuz atıyorlar

Yani nasıl nazar için sirkeli su ile yıkanıyorlarsa birini tuzlamakta gayet normal bence 

B
0 oy
tarafından
Yavvv nasıl bir cahilliktir bizim burada da yapıyorlar bebeği tuzlamak ter bezlerine zarar verir ileride daha çok terlemesi kokmasina sebeb olur Allah im mama desek böyle zihniyetlere kötü anne ilan edilip bebeğinize kötü şeyler yapıyonuz derler :)
0 oy
tarafından
Bende Ege'de duydum o geleneği. Bizde yoktur mesela. Arkadaşımin eşi karşı çıkmasına rağmen gizliden çocuğu tuzlayıp bir gecede o tuzda yatirdigini bilirim. :D
0 oy
(2,041 puan) tarafından
Bu yöntem yüzünden çok çocuk ölmüş eskilerde ya
0 oy
(3,148 puan) tarafından

Bebeğini tuzlama niyetinde olan buna normal bakan herkese gelsin ;

image

0 oy
tarafından
Bende hiç duymadım tuzlanmayı 

Benim kayınvalidem de kızım pişik olduğunda tuttururdu çamur sürelim iyi gelir temiz toprak getiririm diye ama zararı dokunur diye hiç izin vermedim
0 oy
(30,257 puan) tarafından

Yöre adet farkı diyebiliriz.

0 oy
tarafından
Yok artık çok saçma bir gelenek 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 371 göst.
0 oy
5 cevap 255 göst.
28 Kasım 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu