0 oy
644 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Arkadaşlar kayınvalidemle ne iyiyim ne de kötüyüm. Ama sorunumuz oldu. Birşey farkettim kayınvalidem normalde dini sohbetler veren bir kadın ve dışarıya karşı aşırı kibar ama kendi kocasına benim eşime çok ters cevaplar veriyor tersliyor sesini yükseltip onlara agresift davranıyor. Bende eşime karşı annesinin tam tersi yani azarlamam alttan alırım ben böyle davranınca eşim iyi ama eşimle aynı fikirde olmadığımız ya da aksi birşey söylediğimde küsüyor iletişimi kesiyor ve ben de sesimi yükseltiyorum bu kez eve gelmiyor. Yani demem o ki eşim Annesine veremediği karşılığı bana mı veriyor bu psikolojik durum olabilir mi sizce? 

6 Cevaplar

0 oy
(25,319 puan) tarafından
Çözmüşsün olayı bacım 
(25,319 puan) tarafından
Adamın pasifliği niye müsade ediyoki tepkisini koysa saygısını korur korumalı
tarafından
Kendi eşi için mi diyorsan adam başka şehirde ev alıp orada yaşamaya başladı canım kayınvalidem gitmiyor k. Pederimle sorunlu adam ramazanı birlikte geçirmek için geldi halen tersleyip duruyor.
(25,319 puan) tarafından
Kendi kocasına diyorum canım evet neden böyle kadın bu kadar saygısız
tarafından
Bilmiyorum canım ama güya sohbet hocası ve evlilik terapilerine katılıyor ama ne eşine ne çocuklarına kaç aydır şefkatini merhametini görmedim valla nasıl bir kadın anlamadım.
(25,319 puan) tarafından
Bende anlamadım nasıl bi kadınmış
-Reklam-
0 oy
(1,430 puan) tarafından
Kusmek ne demek yaa koca adama yakısıyor mu cocuk gibi. Kuserek bir yere varılamayacagını kocana ogretmen lazım canım
0 oy
tarafından
Sen zaten konuyu bitirmişssin kuzum aynen öyle oluyor 
tarafından
Yaa 9 aylık evliyim annesi birkaç kez yaptı bunu ama bugün daha iyi anladım kendi kocası bile sus pus valla eşim evimize gidelim deyip durdu bana canım
tarafından
Mesafe koy kuzum o zaman. En azından kendi huzurunuz için
tarafından
Mesafeliyim zaten canım Allah tan eltim var ve onunla daha samimi :)
0 oy
(4,342 puan) tarafından
Bizim yaptığımız şey kocalarımızın g.tlerini kaldırmak onların da kendilerini Bi halt sanmaları 
tarafından
Belki de bununda etkisi olabilir canım ama bence annesinden görmediği ilgiliyi şefkati görünce iyi oluyor ama sesimi yükseltince de Annesine küsemediği için bana küsüyor
(4,342 puan) tarafından
Benim ki de ayni senin ki yine iyi küsüyo benim ki başkasına söylemediği lafları gelip bana saydırıyo haline şükret hakaret dinlemekten iyidir hep başkasının yaptıklarının acısını benden çıkardı
tarafından
Öyle tabi Allah yardımcın olsun seninde ama sen de hakaret etmesine müsaade etme bağırma ama uygun dille söyle bence
(4,342 puan) tarafından
Anlayana biseyler anlatilir canım herseyin farkında ama değişmedi
tarafından
Allah yardımcın olsun canım doğru diyorsun
(4,342 puan) tarafından
Amin canım
0 oy
(671 puan) tarafından
Erkeklerin geneli baskı yaratan huzursuz ortamdan kaçma eğilimindedir. Belki fikrini onaylamaman yetersiz hissettiriyordur özgüveni düşük  eşinin çünkü böyle kişiler sürekli onaylanmak kabul görmek ister baskıcı azarlayan bir ortamda yetistigine göre de ozguvensiz olması çok normal 
tarafından
Evet bende bugün çözdüm bunu canım. Annesinin etkisi çok çok fazla ve bu da eşimin öz güvenini etkiliyor ve bunu da bana yansıtıyor. Eve gidelim deyip durdu bende eşime ilgi şefkat gösterdikçe ailesini pek aramaz sormaz. Kendisinde söyledi zaten işim olmadığı sürece aramam diye.
(671 puan) tarafından
Sen onu sürekli onayla pohpohla istiyor öyle olmayınca da kendini yetersiz değersiz hissediyor ve kaçıyor. Zaten erkekler övgüden çok hoşlanır. Çocuk sevgiyle kadın ilgiyle erkek övgüyle. Tabi ki övgüyü kararında ve yerinde yapmak lazım. Eğer ona katılmadığın noktalar oluyorsa önce katıldığın kısımları söyle sonra katılmadıklarını güzel bir üslupla söyle zamanla alışır. Ara ara da erkeklik gururunu okşa. Bazen eşim bana bozulur yanına gitsem sarilsam fayda etmez ama gururunu okşayıcı bir espri yaparım mecbur güler hem de hoşuna gider hemen yumuşar
tarafından
Daha yeni evliyim canım bak eşimin neden böyle davrandığını daha yeni az önce anlayabildim. Ama dediğin gibi davranıyorum zaten alttan alıp ona değerli olduğunu hissettiriyorum ama ne zaman farklı birşey söylesem konulmaz tepki gösterir. Seninde dediğin gibi erkeklik gururunu okşadığımda yumuşuyor ama bende insanım ve bazen dayanamıyorum
(671 puan) tarafından
Yeni evli olduğunuz için biraz da kendini kabul ettirmek istiyor olabilir zamanla sen onunla aynı fikirde olmasan da onun fikirlerini önemsediğini saygı duyduğunu her zaman aynı şeyi dusunemeyeceginizi bunun çok normal olduğunu anlatıp hissettirirsen o da değersizlik hissinden kurtulup bu kadar tepki vermez. Ama eve gelmemek çok yanlış bunu baştan kabul etme
0 oy
(36 puan) tarafından
Benim kaynanam da aynı öyle ama eşime bagirsa yüksek sesle konuşsa eşimde ona bağırır ve kaynanam susae hemen 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 717 göst.
0 oy
2 cevap 275 göst.
1 Kasım 2021 Aile & Aşk kategorisinde adi_lazim_degil (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 473 göst.
1 Kasım 2021 Aile & Aşk kategorisinde adi_lazim_degil (2 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,418 soru

24,098,635 cevap

332,241 kullanıcı

...