Şaban ayı geldi geçiyor, kıymetini bilelim, peygamberimize salavat çekelim mi? En azından 100 kere.
: Allah'ın bazı seyyah melekleri vardır, yeryüzünde dolaşırlar. Ümmetimden Bana salat ü selam getirenlerin selamını bana tebliğ ederler.
Ravi: Hz. İbni Mes'ud (r.anhüma)
Sayfa: 129 / No: 5
Ramuz El-Ehadis
Hiç bir dua yoktur ki, Peygamber (s.a.s.) ve aline salat-ü selam getirilinceye kadar kendisi ile gök arasında bir perde olmasın. Bunu yapınca (Salat-ü Selam getirilince) bu perde yırtılır ve dua yükselir. Bunu yapmazsa dua geri döner.
Ravi: Hz. Ali (r.a.)
Sayfa: 381 / No: 6
Ramuz El-Ehadis
Bir kimse Bana bir kere salat-ü selam getirirse, Allah ona on salat eder, ondan on hatayı giderir ve onu on derece yükseltir.
Ravi: Hz. Enes (r.a.)
Sayfa: 427 / No: 11
Ramuz El-Ehadis
Bir kimse bana günde yüz salat getirirse, Allah onun yüz türlü hacetini görür. Yetmişi ahiret için, otuzu da dünya içindir.
Ravi: Hz. Câbir (r.a.)
Sayfa: 427 / No: 12
Ramuz El-Ehadis
Ya Ammar (r.a), Allah (z.c.hz.)nin bir meleği vardır ki, ona bütün mahlukatın söylediğini dinlemek kabiliyetini vermiştir. Ben ölünce kıyamete kadar o kabrimde durur ve ümmetimden bir kimse Bana ne zaman salat getirse onu ismi ve baba ismi ile Bana bildirir de, der ki: "Ya Muhammed (s.a.v) falan sana şöyle şöyle salat eyledi." Bunun üzerine Rab, bu adama her bir salatına karşılık on salat eder.
Ravi: Hz. Ammar (r.a.)
Sayfa: 499 / No: 4
Ramuz El-Ehadis