0 oy
524 göst.
Diğer kategorisinde (218 puan) tarafından
Kafayı yiycem biri normal diyor biri Sezeryan ikisinden de korkuyorum ama önce normali çok istiyordum şimdi de Sezeryana daha yakınım, tecrübelerinizi paylaşır mısınız rica etsem? 

18 Cevaplar

0 oy
tarafından
2 normal 1 sezeryan Doğum yapmış biri olarak ben normal diyorum canım 
(218 puan) tarafından
Dikiş falan olursa yani çok olursa diye korkuyorum
-Reklam-
0 oy
(5,328 puan) tarafından
Kuzum her ikiaide senin acı eşiğine göre değişir kimisi açı eşiği azdır normali kabul eder ki bu benim kimiside acı eşiği fazladır sezeryan ister normalde sadece birgün agrım oldu ertesi gün kalktım yürüdüm iş gördüm ablam sezeryan oldu 1 hafta yattı agrısı çoktu 
(218 puan) tarafından
Benim acı eşiğim çok düşük galiba ya canım çok tatlı :( normal doğum sırasında ve sonrasında olacak olan şeylerden korkuyorum. Ama Sezeryanda sonuç belli gibi hani zatnr acıyacak zor olacak 1 hafta 10 gün kadar
(5,328 puan) tarafından
İşte orada senin tercihin devreye giriyor cnm
0 oy
(9,627 puan) tarafından
Normal dogum diorum dogum yaptigim gun temizlige basladim evde :)))

Hemen toparldim yani normal yapabiliyoken sezeryan olmak mantiksiz♡
(218 puan) tarafından
O daha belli değil ya hiç vajinal muayene olmadım şimdilik de doktorum bir şey söylemedi belki bir dahaki kontrolde belli olur normal yapabilir miyim yapamaz mıyım diye
(218 puan) tarafından
Dikiş falan yok muydu hiç ya
(9,627 puan) tarafından
Dikisimde vardi valla hic acimadi
(218 puan) tarafından
Maşallah ne güzel
0 oy
(304 puan) tarafından
Ay sezeryana yatkındım hata nettim video izledim sezeryan doğum resmen kat kat çuval diker gibi dikiyorlar değmez yani onca şeye ben şahsen görünce normal doğuma yatkın oldum ne olursa olsun alttan 10 dikiş yerim sezeryanı olmam cidden çok kötüymüş
(218 puan) tarafından
Ya bilmiyorum bi komşum var 4 çocuk normal doğum yapmış hepsini çok memnun. Bi komşum da ilki normal olmuş 30 dikiş diyor 1 ay yattım diyor :((
0 oy
(4,848 puan) tarafından
Bana kalırsa normal doğum yapmani engelleyen bı sıkinti yoksa tabiki.normal doğum 
(218 puan) tarafından
İkisi de çok zor geliyor keşke benim yerime başkası doğurabilse :D
(4,848 puan) tarafından
Malesef canim korkma akışına bırak herşeyi olur mu bak gör doğum yaptıktan sonra iyiki normal yaptım diyeceksin karnında KESik izi olmayacak en güzel yönüde bu bence yani :d
(218 puan) tarafından
Ya şimdi Sezeryanda da belli belirsiz oluyormuş kesik izi :) (yazar burda kendi kendini ikna etmeye çalışıyor :D)
(4,848 puan) tarafından
Ablam sezeryan oldu ikinci doğumu mecburen karnında iz var sezeryan göbeği var ve usuttugu zamanlar kesik yeri içten ağrı yapiyormus iki yaşında ogluda normal yasal normaaaaaal çekme.bu kadar acıyı normal yapınca.hemen.ayaktasin.yavrum.yaa
(218 puan) tarafından
Bakayım bi 6 7 haftam kaldı doktor ne diyecek duruma göre değerlendircem artık
0 oy
(848 puan) tarafından
Herkesin doğum hikayesi  farklıdır. Bir başkasının zor oldu diye senin doğumunda zor olacak diye birşey yok. Bence normal doğum o anlık o acıyı  çekiyorsun ama sonrasında normal hayata çabuk dönersin
(218 puan) tarafından
Farklı farklı hikayeler duyduğum için kafam çok karıştı zaten biri iyi diyor biri kötü mesela. En başta nettim olursa kesinlikle nor al doğum istiyordum şimdi aradayım
0 oy
(280 puan) tarafından
Normal istiyorsan dikişten korkma canım çünkü iki türlü de dikiş olcak demeki yerleri aynı mı ikiside bizim vucudumizda normal doğum yaptım çok yürüdüm hareket ettim bol bol seninde sıkıntın yoksa sende bol bol yürü çok yardımcı oluyor iki türlü de zorlukları var ama sonu çok güzel hiç korkma tek düşündüğün şey evladın olsun inan bana o kadar güzel bi duygu ki ultrasonda gördüğün gibi değil bu yüzden her türlü acıya değer en önemlisi kimsenin doğum hikayesini dinleme kendi hikayeni güzelleştirmeye bak Allah seni ve bütün hamisleri bi avaz da kurtarsın inşallah 
(218 puan) tarafından
Ne güzel yazmışsınız çok teşekkür ederim Allah razı olsun :) amin inşallah
(280 puan) tarafından
Rica ederim rahatlatiysam ne mutlu
0 oy
(1,496 puan) tarafından
Şöyle ki benim belirtilerim normali gösteriyor ama acı hissetmek sancı hissetmek istemiyorum şuan 5 gün kaldı doğumuma ağrılarım oluyor ona bile dayanamıyorken normal doğum yapamam sezeryandan bile korkuyorum sonuçta ameliyat ama sezeryan tercihim oldu sana bağlı bence korkum olmasa normali denerim mutlaka ama korku içinede ağrı girdi mi sezeryan seçtim olup bittikten sonra ağrı çekicem diye kendimi avutuyorum işte. 
(218 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun şimdiden :) kokrulaırmız zaten fikirlerimize yön veriyor yakın zamanda 2 tane arkadaşım Sezeryan oldu biri zorunlu diğeri de kendi isteğiyle sayılır yani çoklu gebelikti onun da. Ama ikisi de memnundu. İçini ferah tut, sağ salim bebeğine kavuşursun inşallah :)
0 oy
(10,885 puan) tarafından
2 normal 1 sezaryen doğum yapan biri olarak sezeryanin böyle olduğunu bilseydim ilk 2 doğumunda sezaryen olurdum 

Normal doğum da vücutta değişiklikler oluyoo inan insan çişini Bile eskisi gibi yapamiyoo 
(10,885 puan) tarafından
Evet bebek daha çabuk ciksin doğum kolay olsun diye yapılıyor ama annem 8 tane çocuk evde doğurmuş kimse karnına basmamış ve hiç Bi şikayeti yoktu
Jeske normal doğumlar evde yapilsaydi
(218 puan) tarafından
Dimi en güzeli gelsinler eve doğurtup gitsinler keşkee :)
tarafından
Sezeryansada karna basıyorlar cnm. Benimkinde bastirdilar
(10,885 puan) tarafından
Sezeryanda karna bastırsalar dahi sonradan dikiliyo ve vajinal  Bi sıkıntı çıkmıyor onda ama
normal doğumdan sonradan çok sıkıntılar çıkıyor heleki Bi kabız oldun mu Allahım  kimseye göstermesin
(280 puan) tarafından
Bu herkeste değişir canım görüntü şekil fln da genital estetik bilen bir doktora gidersen bişey olmaz benim doktorum biliyordu hiç sıkıntım yok
0 oy
(163,453 puan) tarafından
normal tabijide
(218 puan) tarafından
Hiç Sezeryan diyen yok nerdeyse :)
0 oy
(27,598 puan) tarafından
Ben normalden yanayım sağlıkta bi sıkıntı olmadığı sürece sadece sürekli dua et Allah öyle bi yardım ediyoki şaşırıyo insan sağlıklı olan normal doğum 3 tane normal doğum yaptım 
(218 puan) tarafından
Maşallah :)
(27,598 puan) tarafından
:D başka yapamam
(218 puan) tarafından
Allah olmayanlara versin artık :D
(27,598 puan) tarafından
:D bencedeee
0 oy
tarafından
Elimde olsa ikinciyi de normal doğururum kızım çok kolay oldu ama fıtık ve düşük tansiyon olduğu için bu sezaryen olucak
(218 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun sağ salim kavuşursun inşallah :)
0 oy
(1,404 puan) tarafından
Valla beni sezeryan dikisleri korkutmuyor normal doğum dikisleri kadar :/
(218 puan) tarafından
Beni de :(
(1,404 puan) tarafından
Öyle de çıkacak böyle de çıkacak bacım :D da napcaz bilmem ne kadar kaldı senin
(218 puan) tarafından
34haftalık oldu :)
0 oy
(13,675 puan) tarafından
Epidural anestezi ile normal doğum
(218 puan) tarafından
Onda nasıl ıkınıyorsunuz yani belden uyuşturuyorlar sanırım
(13,675 puan) tarafından
Beni doktorum ve ebelerin yönlendirdi evet belden iğne yapılıyor 4 cm açılma sonrası
(218 puan) tarafından
Anladım o zaman çok ağrı acı olmuyor dimi
(13,675 puan) tarafından
Hayır canım olmuyor
0 oy
tarafından
Herşey yolunda gittiği için epiduralli normal doğum tercih ettim. pişman da değilim dikişim fazla olmasına rağmen.
(218 puan) tarafından
Ne güzel
0 oy
(1,594 puan) tarafından
3 tane sezeryan oldum gene olsa sezeryan derdim 
(218 puan) tarafından
Aradığım cevap :D
0 oy
(4,061 puan) tarafından
Valla canım önemli olan senin acı esigin normal olursan sadece doğumda ağrı cekicek sin sezeryan olucak san doğumdan sonra 10 gün civarı çekersin ortalama mesela ben sezeryan oldum doğumdan çıktım ugusukluk geçti hemn kalktım gezdim tozdum hatta 15 günlük ev taşıdım çocuğuma da kendim baktım evimi kendim topladım kendim yerleştirdim hiç ağrım olmadı o sana bağlı beni çok korkuttular yok ağrı oluyor vs diye ben anlamadım bile yani hatta doğum oldu yanımdaki sabaha kadr inledi bende bebeğim de uyuduk horul horul okadar rahattım hemşireler bile şok oldu bide benim çok çabuk canım yanardi yani korkutma kendini 
0 oy
(1,757 puan) tarafından
Kesinlikle epiduralli normal doğum diyorum :) 

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,474,272 soru

24,136,878 cevap

334,331 kullanıcı

...