0 oy
367 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Delircem ya emeğimemi yanayım malzemeye mi el açması börek(gül böreği) yapim dedim bide brovni börek sert olmuş hafif ya, sıkı dolamışım içleri hamur kalmış hafif ama kuruluk bariz mayasız hamurdu brovni desen ince oldu söndü fırından hemen cıkardım çünkü beklerken oda kurumuş yedik ama nebilim yaaa tat tuz yerinde ama kuru işte okadar heveslendim ilk yapışımdı 10 yıllık evliyim bilmediğim okadar sey varki hiç beceri yok biri gelcek olsa elim ayağıma dolaşıyor istiyorum ki değişik şeyler yapayım ama nerdeee denedik moral sıfır bıktım kendimden yaa 

4 Cevaplar

0 oy
(2,530 puan) tarafından
Ah cnm zaten özenince olyr bnde 3 gün önce keke yapam dedm elim ayağıma tutuştu ya bnde daha 1 bucuk sene evlym
(2,530 puan) tarafından
Onları yaparım cnm da yemek ceşit blmm pek
tarafından
Tarif araştır canım kaydet dene ben turşu bşke kurmadım daha
(2,530 puan) tarafından
Evet cnm arştrcm turrşu yu felan yaparım da işte yemeği pek yapamm
tarafından
Hazır turşu kur ilemi yapıon peki nasıl yapıon
(2,530 puan) tarafından
Yok cnm annmlerin bahçesi var domates biber li karışık
-Reklam-
0 oy
(3,168 puan) tarafından
Herkes herseyi becerecek diye bir kural yok ayrica bende biri geleceği zaman en iyi yaptığım şeyde bile tedirgin olabiliyorum:) insanlik hali. Kendine haksizlik etme. Bence hazir birseyler al mesela sekerpare kadayıf gibi serbetini dök geç.
tarafından
Kuzum cok saol yaa desteğin için ama hazır demek beceri olmuyor ben becerikli olmak istiyorum :(( şekerpare dedin içimi yedin onuda yaptım altı yandı şerbeti cekmedi offff offff
(3,168 puan) tarafından
Zamanla olur elbet canim guzel olmasada pes etme. Annem yaptığı hamur işi guzel olmayinca asla bir daha yapmazdı. Yemek yapmayida sevmezdi. Çocukken hep başkalarının annelerine özenmiştim. Bu yuzden 9 yaşında mutfağa girdim. Haliyle çöpe attığım o kadar çok tarif varki anlatamam. Kendimdede en sevdigim huyum mutfakta bir tarif tutmazsa hevesle başkasını deniyorum. Kimseye birşey kanitlamak zorunda degiliz sen elbet yaparsın. Hatta bir kaç ay sonra burda resimlerinide paylaşırsın:)
tarafından
Nekadsr güzel yazın var canım yaa senin bak misal şöyle Bi tarifti benim yaptığım un tuz ılık su ile böre hamuru yaptım azcık açıp aralara yağ sürüp üst üste dizdim sonra elimle tabak büyüklüğünde actım içini koydum rulo gibi enson doladım gül böreği gibi yaptım sıkımı doladım yada niye sert oldu bilmiom her hamuru mayalı mı yapmak lazım bilmiomki
(3,168 puan) tarafından
Mayasizda olur elbet. Açarken fazla unlamiş olabilirsin hamuru sert yoğurmuş olabilirsin. Bende iki kere el açması yaptim. Ilki çok iyidi. Ikincisi benimkide sertti. Sıkı dolamakla içi hamur olur iyi pişmez. Basitten zora geçsen. El açması ilk denemeler için biraz zorlayici. Poğaça, kurabiye daha kolay gibi. Bence deneme cesaretin varya gerisi kolay. Yapamayan kestirip atiyor ben yapiyorum diye. Hersey gibi emek lazim çaba lazim
tarafından
Hamur sert olabilir elime yapıştıkca un ekliyorum :)) acarkende koymuş olabilirim un kaliteside önemli galiba poğaça fln tutturuyor um yinede denicem yine
0 oy
tarafından

O yüzden hiç yapmam en güzeli :D

tarafından
Sendemi öylesin :)))
tarafından
Ben aşçılık mezunuyum. Yaparsam iyi yaparım ama yapmiyorum. Bin tane bulasık cikiyor :D
0 oy
(14,412 puan) tarafından
Bol bol video izle canım kendine güven bide çok özenme her zaman muhteşem yapıyomuş gibi hisset çünkü stresle yaparsan elinin lezzeti olmaz
tarafından
Misal bişeye başlamadan evel malzemeleri koymak mı lazım ben tek tek koyarken ne lazımsa onu getiriyorum :))
(14,412 puan) tarafından
Tabii hepsini koy mesela yumurta oda sıcaklığında olmalı onları video izleyerek pratikte öğren
tarafından
Ben yumurta yağ bilmem ne sırayla ne lazımsa onu alıp koyıyorum bide bende 200 ml bardak yok ölçüm mü tutmuyor bilmiom kurs fln olsa gitcem oğlum var gerci gurbette zor da
(14,412 puan) tarafından
Yaptıkça elin alışır kız

İlgili sorular

0 oy
26 cevap 1,271 göst.
8 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde 2 melek annesiii (242 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 782 göst.
1 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Asiiii (2,012 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 645 göst.
+1 oy
12 cevap 486 göst.

Kategoriler

1,466,260 soru

24,028,481 cevap

328,562 kullanıcı

...