0 oy
1,274 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Merhaba tanıdık olmayan tarafsız insanlara sormak istiyorum bazı şeyleri. Eşimle severek birlikte olduk evlendik oda çok aşık ti bende herşey karşılıklı hala öyle ama bu kadar basit olma di evlilik bugüne geliş  ikimizin de ikinci evliliği ikimizde büyük büyük sorunlu evlilikten çıkıp geldik bu güne kocam mükemmel bir adam onun kocaligina aşığım rabbim gerçekten nasip etsin böylesini inanın hamileyim oda ağır iş yapar ama bir hafta sonu var onuda evi temizler evde bir-tek yemeği ben yaparım çünkü hamilelik te sorunlarım var doktor yatış verdi evde plesenta aşağıda vs vs neyse geleyim neler yaşadığıma kocam tam bir aile aşığı anne baba aile ve ben buna hayran olarak evlendim onunla iyiki evlenmişim şunu derdim hep ailesini bu denli seven benide sever çünkü ben kopuk bir ailenin çocuğuydum hiç sevilmedim buna çok ihtiyacım vardı şefkatli bir aileye geldim diye o kadar mutlu oldumki anlatamam kocamla bir yıl olmadan tanıştık buluştuk evlendik vs neyse bunun için bazı şeyler yapmam lazımdı ben yalnız yaşayan bir kadındım evimi boşaltıp biran önce ev bulup evi döşeyip yerlesmemiz lâzımdı evi boşalttim evi bulduk ama evde bitmeyen tadilât işi var di ve benim gidecek yerim olmadığı için malesef kaynanamnamlarda kalmak zorunda kaldım aslında arkadaşımda kalabilirdim ama eşim benim karım yanımda kalsin demiş annesine oda tabiki nerde kalacak başka buraya gelsin artık bizim gelinimiz o demiş beni kız arkadaşıma göndermediler orda da kalabilirdim  neyse kaynanama geldim bitmek bilmeyen bir tadilat varken üstüne gardrop sorunu cıktı özel yaptırdık adam birtürlü yapıp getirmedi 4 ay sonra düğüne yakın getirdi ona asla hakkımı helal etmiyorum neyse artık bir yaşam beni bekliyordu biz kocam la hakkımızda olan yani iki tarafın bilmesi gereken herşeyi anlattık anlaşarak kabul ederek evlenmeye karar verdik ama ben biliyordum Bi şeyler ters gidecek hayatımda görmediğim bir ailenin yanına geldim mutlaka bisey olcakti oldu kocam her ise gittiğinde kaynanam eski gelininden bahsetmeye başladı ben bir süre duymadım sus dedim kendime sus gelir gelmez sorun yapma eminim senin yanlış anladığın şeyler var diye kendimi teselli ederdim ama bir gün dayanamadım eşime söyledim niye söylemeyimki  kocama bisey dicem bu gelin bu kadar seviliyor du o niye burda deil diye bir çıkışmam oldu kısa anlatacam bu devam etti kocamla karşı karşıya geldim onların yüzünden defalarca en son yine bir kahvaltıda bana hiç kısmetin çıkmadı mı niye evlenmedin dedi kaynanam. Bende doluuu cıktı dedim ama kısmet değilmiş ben oğlunu beklemişim oda beni zaten Oy le diyor senden önce kimse ile bu kadar evliliğe gelmedim kimse ile evlenmek istemedim dedi dedim yoo ne alakası var biz birini isticek tik dedi ve ben yine yikildim yani kaynanam bana hep bir işler yaptı öyle yada böyle beni yıprattı kocamla 'yuz göz olduk ailesini tuttu beni attı hatta evden göndermek istedi ben evi dağıttım onun için tüm düzenimi bozdum bana para verdi 30 bin al ev tut kendini düze çıkar bak hayatına dedi evden resmen kovdu velhasıl kelâm şu bu derken geldik bu güneeee ama ben benliğim den verdim evden kovuldum yalvardım nolur bize bir şans ver bak herşey nasıl guzek olacak diye bu benim kişiliğime ters bisey olmasına rağmen kocama yalvardım ozamanlar şimdi sorun ne derseniz şu  ben bana yapılanı unutamıyorum bana akıl verin  yani kaynanamlara gitmek istemiyorm sürekli çağırıyorlar kocamı da seviyorum ama affedemiyorum bana yapılan bu yanlışı affettim ise ozaman gidecek yerimin olmamasından di kocamı bana yalanladı o kadın kocama sordum hani dedim benden başkası ile evlilik yoluna girmemiştin dedim annem bunu sana nasıl söyler yemin ediyorum böyle bisey yok dediyse de ben asla ikna olmuyorum aslında buna inanın kocama inanıyorum ama hazmedemiyorum ben ona yalansız geldim dedim ki evliliğimde yalan olmayacak şuan kocamla mükemmel iyiyim insan şükür edermi kocası na her gece iyiki gitmemiism direnmişim diye şükür ediyorum kocamda bazen der iyiki gitmedin iyi ki beni bırakmadın direndin der ama bu yaşadıklarımi unutturmuyor evden kovulmalari kocamın geçmişini hazmederek germeme rağmen  kaynanam söyledikten sonra artık unutamıyorum bana akıl verin herkesin geçmişinde bir yaşantısı oldu kimse hoop tertemiz evlenmedi kendimden bahsediyorum ama biz konuşup anlaşıp evlendik daha neden açtılar bu konuları da beni üzdüler ben neden eşimin eski karısını sevgilisini 2 ağızlardan da duyuyorum ki kime ne biz konuşup anlaşıp evlendik dediğim gibi 

12 Cevaplar

+1 oy
tarafından
30 binden sonrasını okumadım. 

O adamın ağzına s*çarım ben. Ne yalvarcam.yanlıs yapmıssın. 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Eşimin geçmişini takıyorum çıldırıcam hamile halimle eşimde şuan inanın evde kölem olmuş vaziyette ama bunlar yapılanı vallahi unutturmuyor bana akıl verin  bu arada eşim cidden üzdü ozamanlar beni evden kovdu vs erkek arkadaşlarına bile değişti beni onlar bir yana ben bir yanaydım onlar kadar değerim yoktu gözünde resmen büyülenmiş gibiydi eşim ozamanlar bana kör sağır olmuş tu resmen neden böyle oldu hala muallak he size şunu da söyleyeyim mi kim için beni karşısına aldıysa Allah onlardan etti kocamı o beni değiştiği erkek arkadaşı onu sırtından vurdu kız kardeşi aramaz sormaz oldu annesi birgün bir laf dedi ona da kırıldı yani Allahın adaleti o kadar çabuk isledi ki anlatamam şükürler olsun Allahıma şimdi karısına düştü benden başka kimsesi yokmuş gibi hissediyor onlar dan bunları görseydi yine bana böyle olurmuydu bilemiyorum açıkçası oda var kafamda 
(313 puan) tarafından
Bence eşiniz doğru söylüyordur. Belki kayınvalidenizin aklında başka biri vardır belki eşinizin hiç haberi yoktur. Sanırım anneler genellikle kendi bulduğu kişiyle evlenmesini istiyor çocuklarının o da öyle olabilir. Eşiniz ne kadar güzel bir insanmış bunları düşünüp üzmeyin kendinizi de eşinizi de. Bir de hamilelikten dolayı bu kadar takılmış olabilirsiniz. Geçmiş geçmiş de kalmış boşverin geleceğinize bakın. Çocuğunuzla geçireceğiniz mutlu anları düşünün. İnşaallah iyi bir eş olduğu gibi iyi bir baba da olur.
tarafından
Aminn Allahım şu içimdeki leri söksun alsın artık
(313 puan) tarafından
Onlar gitmez hep için de kalacak ama o an başka bir şey düşün güzel şeyler getir aklına. Belki zamanla o düşünceler azalır.
tarafından
Sürekli Alla havale ediyorum onları Allah bilsin yapsın
(313 puan) tarafından
Öyle yap takma kafana. Önünde ki güzel günlere bak
0 oy
(1,153 puan) tarafından
Canım hepsini okudum üşünmeden ama yanlış yapıyorsun sadece eşinin geçmişi yok seninde bir geçmişin vqr ve bunu esin sana lanse etmeyerek iyi davraniyor sende geçmişi deşmeyi bırak ailesiyle mesafeni koru
tarafından
Bunu duymak istiyorum doğru olan bu ama neden atlatamıyorum neden ne yani delimiyim
0 oy
(969 puan) tarafından
Benm.kaynanamda olup olmadik zamanda anlasmisti ben benim nikahima 1 hafta vardi... Allah herkesin kalbine gore versin esinin sana oyle davranmasi kotu olmus senin halletmen gereken sorun esinle tekrar ayni sıkıntiya sokar mi seni.. kaynanani bosver konussun dursun esinle arandakileri dusun sen 
(969 puan) tarafından
Ayrica hamileymissin ben piskolojik olarak cok berbat bi gebelik ve lohusalik gecirdim insan cok duygusal olabiliyor o yuzden su asamada hic hic dusunme boyle seyleri...
tarafından
Ona asla karışmıyorum istediği zaman annesine gidebilir ama ben gidemiyorum ben ona anne dedim bir yudum sevgi dilendim neden bana eski gelini yada kocamın eski sevgilisini anlatıyor biz onuda isteyecek dik diyor bunu hakedecek bişey yapmadım ki
0 oy
(861 puan) tarafından
Biraz uzun hepsini okuyamadım ama sende kaynana sürekşi kocam beni çok istedi çok sevdi die anlat belki de o yalan söylüyor seni kızdırmak için ne malum s
tarafından
Oda olabilir kaynanam eski kafalı kıskanıyor olabailir beni ama yanlış yapıyor
0 oy
tarafından
okudum cok cok cok buyutmussun evden atilmani kovulmani ayri tutarak soyluyorum soyleyeceklerimi orasi tamamen hata.. buyutme nedenine gelince su, evet biz kadinlar yeni sayfa actigimizda herdeyi anlatir sonra karsimiza bisi ciksin istemeyiz.. Erkeklerde anlatmak istedigini anlatir su kii esin sana yalan soylememis SADECE sana soylememis.. yani sana anlatmamis olmasi yalan soyledigini gostermez.. Anladigim kadariyla esinin ailesi de ilk zamanlar seni benimseyemedikleri icin lafi vermisler de vermisler yani bir ise bin katarak anlatmislar.. Ona bakarsan esim su sundan dolayi oldu diye anlatsa kayinvalidem sanki esim cok istedi diye oldu diye anlatir.. Yani annenin dusumduguyle esinin duygusu da ayni olmayabilir.. Bence aklina geldikce ben mutluyum de o ani sil.. zamanla alisir hatirlamazsin
tarafından
bizde o durum var yani mutlu olsak da biz sokusturuyoruz illa bisiler.. ama dedigim gibi o anda kalma, aklina geldiginde baska bir yere yonlen.. ne dusunuyorsak surekli aklimiza geliyor
tarafından
düzenlendi
Vurdum duymazdım ben kimseyi umursamaz geçmişi ile yargılamaz bugüne bakar dim dedimya kocamla konuşup anlaşıp evlendik biz zaten bir birimizin hayatındakileri bilmemiz gerektiğini kadar biliyorduk size neydi de.siz tekrar anlattınız ki iş guzarlik yaptınız  vallahi hiç içim doğurmuyor onlara asla affedemiyorum  hayır bana anlatıp peşinden ağladığı gelini eski gelini oğlunu aldatmış yani ayrılık ta yüz kızartıcı suç var bu kadın için ağlayıp bana anlatıyor bu durumu ben yapsam beni asla affetmezlerdi kocamada dedim bunlara böyle gelin lazım benim gibisi zaten olmazdı keşke ayrılmasaydınız dedim eşimde boşversene ya bir tabak yemek vermez di annemlere insan celladina aşık olurmuş dedi  haklı kocamda haklı
tarafından
Asla ama asla kıskanmaz dim hatta öyle anlatmış ki beni rahat kadın beni hiç kıskanmıyor demiş sağa sola o kadar rahat bırakır dim beni ruh hastası yaptılar asla affedemiyorum
tarafından
yok ya onu sevdiklerinden degildir de seni huzursuz etmek icindir, aslinda basarmis da.. esinle sorunun yok onlarin amacina ulasmasini saglama.. o eski mesele de sana bahsedilmemis sadece affetmen gereken bir durum yok esin acisindan.. haa ailesine mesafeli olman onlari affetmemeni anlarim ama bunu yuvana yansitma
tarafından
Doğdu söylüyorsun eşim kendini bir şekilde affettirdi şuan dediğim gibi evde resmen ağzımın içine bakıyor ki belki bi sey isterim diye hele hamileyim bebeğini anne gibi bekliyor aşkla sevgi merak ile bekliyor ama ailesini hayır affedemiyorum mesafem var olması gerekiyor fazla samimiyet neler açtı başıma gördüm
0 oy
tarafından
Okudum canım . Sadece şunu söylemeyeyim olmusla olmuse çare yok . Artık giden gitti önemli olan artık bundan sonra ne yapmalıyım diceksin bundan sonra geçmişi bırakıp eşinle mutlu olmaya çalışmalısın. Eher geçmişe dönüp bakarsak o baktıklarını eşinizle aramızda duvarlar örer. Ve farkında olmadan koyarsınız. Aklında sürekli sorularla aklında sürekli acabalarla  yaşama. Bırak sen esin ve bebeğinin hayatı önünüzde alsın gitsin mutlu mesut. Bırak o bunu demiş bu bunu demiş.  

Şuna da değineceğim kaynanam haklı da olsa isteme konusunda olabilir canım senden öncesi seni ilgilendirmez bu yüzden içini kemirme  belki ailesi istedi o kızı kendi istemedi bi de bunu düşün.  Bvardir hani böyle aileler kafalarına göre bi kız seçerler ya öyle bilseydi belki. 

Velhasıl kaynamasın dediklerini unut, Allah a havale et, Allah aranızı bozmaya çalışanlara fırsat vermesin hep dua et. Allah ne demiş SEN DOGRU DUR KULUM. EĞRİ  BELASINI BULUR. 
tarafından
Aynen canm . Bak sen de diyorsun güzel bi aile ortamın olmamış me yazikki  olsydi anlardın onu. Bal ben mesela çok güzel bi ailem oldu bekarken hamdolsun şuan annemle eşim arasında sorun olsa annem suçlu da olsa ona kıyamıyorum yaaa diyorum napalm Atadir.  Ama eşim suçlu olsa bir bir susmymuyorum:)

Sen de diyorum ya dua et Allah evine ailene saygı sevgi verdin birbirinizi koruyun kollayın.
tarafından
Allah ağzımızın tadını bozmasın kocamı çok seviyorum bebeğim gibi insan kocasını işe gösterip özleyip ağlarımı manyak gibi seviyorum ama yaşadıklarım dan yaşattıklarından bazen onu üzüyorum keşke geçen yılı unutcak hafıza kaybına uğrasam ☺️☺️☺️☺️☺️
tarafından
Kaynanam ekmek yapmış söylemesi ayıp demiş eve götür yersiniz  bişey demedim annesidir bana yapılsa zoruma gider yani hayır getirme desem ama yemicem kendi yesin annesinin ekmeğini  gelirken ne istiyorsun diye msj atmış dedim bana ekmek alırsın dedim tmm demiş
tarafından
Ne güzel canm. Allah im daim etsin.
Evet iyi yapmışsın. Bak benim eşimin tarafından bir kişi bile düğünümüze gelmedi beni istemediler. Ama şimdi inancı hicbisey olmamais gibi davranıyorum ha unuttum mu asla hakkım helal mi asla... ama sonuçta ailesidir ben aralarına karışmam. Bazen ablalarımız tarisirmis bana diyi bosver konuşma diyorum seninle kardeşinin arasindabeni ilgilendirmez. Çünkü zaman gelir onlar iyi okur ben niye kötü olayım. Bosveeerrr 3 günlük dünya Allah herkese kalbine göre versin
tarafından
Aminn herkes kalbinin ekmeğini yer buna inanırım bir yerde bir güzel sadakam varmış rabbim kocamı çıkardı karşıma şükürler olsun
0 oy
tarafından

çok iyi anlıyorum kaynanamlar ile ayrıydık ama her gün ordaydım onların yüzünden banada seninki gibi yok suna gittik istedik yok buna gittik kuzenine gitmesine kadar anlatırdı duymazdan gelirdim hep şükür çocuğumu kucağıma alınca anlatacak birseyi de kalmadi 

yani bende unutamıyorum ama unutmuş numarası yapmasan da olmuyor inan buna 

bence kendine bi meşgale bulmalısın boş kaldigin icin aklına sürekli geliyor olabilir  evde bi iş ile uğraş biseyler yap böylelikle onlar gelmez gelmedikçe yavas yavas silinmeye başlar hafızandan  aklina eski geldikçe kendi kendine konuyu değiştirmeye çalış baska şeylere ver ilgini 
tarafından
Uyanır uyanmaz aklıma geliyor şeytan fısıldıyor sanki sorun çıksın diye  inan anlattığım dan daha fazlası kocam o kadar iyiyiz keşke yaşanmasaydı bunlar yada keşke benliğime zarar verip onu bu yapılanları affedemeseydim bu bana yapılan saygısızlık affetmem de kendime yaptığım saygısızlık ben bunu hazmedemiyorum bence bebeğim olacak ağustos 2 de rabbim bana huzur versin herkese versin gerçi kimsenin aile içi mutsuz olmasını istemem zor bişey bu
tarafından
amin..

yani vesveseyi şeytan verir dediğim gibi kendine uğraş bul ben ne kadar dusunmiycem dersen o kadar aklına gelir biraz oluruna bırakmalısın esin de masallah cok iyi   kesinlikle kendini de eşini de bu sebepten yıpratma
tarafından
Çok doğru söylüyorsun
0 oy
tarafından
Nedeni şu. Kaynanan senin huzurunu bozmak istiyor.
tarafından
Valla bi sey deyimmi sevgisiz büyüyen biri ni sevgisizlik korkutmaz zaten sevilmemisim beni kendi ailem sahip çıkmamış el niye çıksın elden anne baba bu kadar oluyormuş  işte
tarafından
Eşimin kuzeni (kadın) nişanlıyken saçın koyu yakışmıyor aç, tüylüsün, çok zayıfsın diyordu. bende bana tavsiye veriyor sanıyordum. saçımın rengini açtım.Çok kötü durdu. kilo aldım pişman oldum. Aynada kendime bakıb tüylüyüm diye depresyona girdim.
Evlendikden sonra dik dik yüzüme ben kuzenimin evleneceğini ve üstüne senin fotonu görünce oturdum ağladım.evlenme o kız sana yakışmıyor bin bir türlü dil döktüm işe yaramadı dedi.O zaman anladım esgiden söylediklerinin hepsi kıskançlıktanmış.Meğerse diğer küzeniyle evlenmesini istiyormuş.Hepsi bu yüzdenmiş. Ona vereceğim tek cevabım mutluluğum. O istiyor diye mutsuzmu olucam?kendimimi sevmiucem?eksikmi görücem;?yetersizmi bulucam? *** yiyorlar hepsi. daha çok kıskanırlar. Sen içini bize döküb rahatladın. Ailene sıkı sıkı sarıl.ve asla bırakma.
tarafından
Hepsi Allahindan bulsun lar kaynanamında kızı var Allah büyük beni sindirip köpek gibi yalvarttilar hemde 2022 senesinde hangi devirdeydik neyin kafasıydı bu bana az yapılmadı yalnız olan insanı ezmek kolay kardeşim benim kimsem yok tu
tarafından
O yüzden evliliğini sağlama al. Ve onların senin merhametine ihtiyacı olan duruma getir. Benim eşim bu olay yüzünden kuzeniyle arası açıldı. Barıştılar da eşimi yalnız onun evine göndermem, bende gederim. Zaten 1yıl evimize gelmeye yüzü olmadı. yeni yeni 1-2kez geliyor.
tarafından
Kocamı bırakmam ölüm ayırmadığı sürece kocamı onlara köle edemem işlerine gelir ne güzel çalışıp onlara bakıyordu evlenince değişti durum tabi doğal olarak ne halleri varsa görsünler
0 oy
(1,069 puan) tarafından
Bence eşinle konuş bu durumu kaynanana gitmek istemiyorsan annenin ağzından sürekli eski eşini eski sevgilini duymak beni çok geriyor huzurum kaçıyor de ya annesiyle konuşsun yada seni gitmen için zorlamasın
tarafından
Konuştum ama götürmüyor ama arayı yapmayı istiyor aileci biraz dediğim gibi  ben istemiyorm kimseyle muhattap olmak yetti aldım dersimi elden anne olmazmış
(1,069 puan) tarafından
Yani sen üzülürmüsün kırılırmısın diye düşünmez ama şunuda anlamıyorum evladının yuvası huzursuz olur hadi biri bozuldu buda bozulmasın diye elinden geleni yapması gerekirken niye böyle yaptığını anlam veremiyorum sanki başkasının çocuğu
tarafından
Geri kafalilar asla açık değiller gelişmeye
0 oy
(702 puan) tarafından
Canım takıntı yapmışsın senden önce başkasını sevebilme ihtimali isteme ihtimali insanı delirtmeye yetiyor bunlar çok zor şeyler düşünmesi hissetmesi acabalr hala aklında mi

Yada onu merak ediyor mu

Beni daha mı az seviyor 

Yani kölem diyorsun ama sevgisinden emin olamıyorsun 

Çünkü onun geçmişini bilmek senin kafanı bulandiriyo 

Bide hamilesin bi süre bu böyle devam eder 

Sende seviyorsundur ama bu çok sevdiğinden kaynaklanmıyor

Başkasının onun için şöyle böyle anlatması sende ezik duygusu

Yaratıyor kendini bir başkasını unutmak için onun yanında gibi hissedebilirsin.

Ama öyle değil kader bu herkes bi şekilde birleşiyor. 

Ama öyle böyle 

Sevmese zaten olmazdi
tarafından
Geçmişinin Allah belasını versin bilmek zorunda değildim hepsi eşimin bana inanmayıp annesi nin bunları yapabileceğine inanmayisindan oldu şuan inanıyor annem demiştir cahil çünkü diyor geçmiş olsun
0 oy
tarafından

Biz eşimle sözlenmeden 2 ay önce eşim başka biriyle nişan yapicakti olmadı ben tüm bunları eşimin akrabalarından duydum ama bir gün olsun eşim bana eskiyle ilgili bişey söylemedi eşimin geçmişi ki benimde geçmişim var bende eşimden önce hayatıma aldığım biri oldu ama kısmet değilmiş biz eşimle asla eskiyi desip te birbirimizi üzmeyiz kirmayiz 

Sen de eşinin eskilerini yüzüne vurup durma istese bin kişiyle evlenmek istemiş olsun çünkü sen onun hayatında yoktun bunun için onu suçlamak kavga çıkarmak çok saçma
tarafından
Hep o geri kafalı cahil kaynanamın yüzüden Allah bildiği gibi yapsın  hepsini

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 572 göst.
12 Haziran 2020 Aile & Aşk kategorisinde Eymen Alim25 (1,420 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 547 göst.
+1 oy
33 cevap 1,366 göst.
+1 oy
3 cevap 112 göst.

Kategoriler

1,475,164 soru

24,150,290 cevap

334,866 kullanıcı

...