0 oy
624 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (334 puan) tarafından

Neden boyle gecermi

image

39 Cevaplar

0 oy
(1,206 puan) tarafından

Öncelikle rabbim hayırlı uğurlu evlat eylesin nazarlardan saklasın .Doğuma yakın günlerde, anne adayından bebeğe geçen hormonlar cilt üzerinde yağ bezlerini aktifleştirerek bebeğin gözeneklerini tıkıyor ve sivilce oluşturuyor.Anne ve babalarda ki yanlış bakım ürünü tercihi, bebeklerde yan etki yaparak sivilce oluşumunu tetikleyebilir. Örneğin; cildin PH değerine uygun olmayan sabun, cildi kurutarak sivilce yapabilir.Bebek sivilceleri tipik olarak birkaç ay içinde kendiliğinden kaybolduğundan, genellikle tıbbi tedavi önerilmez. Bebeğinizin aknesi çok daha uzun süre devam ederse, bebeğinizin doktoru ilaçlı bir krem​​veya başka bir tedavi önerebilir. Önce bebeğinizin doktoruna danışmadan reçetesiz satılan ilaçları denemeyin. Bu ürünlerden bazıları bebeğin hassas cildine zarar verebilir.

-Reklam-
0 oy
tarafından
Sıcaktan olabilir alerji olabilir cildiyeye veya başka bi çocuk doktoruna tekrar götür istersen ama ya çok tatlı öpüp koklayasım geldi rabbim sana bağışlasın ❤️
0 oy
(1,049 puan) tarafından
canim alerjik bence bu ya baska doktora gotur kiyamam yaa
0 oy
(14,412 puan) tarafından
Kaç kat giydirdin bide battaniyeye sarmışsın fazla sıcak tutma bebişi 
0 oy
(2,614 puan) tarafından
Aynısini 2 aylık olacak hala yaşıyorum canım bi geçiyor bakıyorum başka yerden tazeliyor biraz da kel kafasinda da çıktığı görülüyor. 10 günü geçkin hastanede yattık kızım için orda da olmuştu emzirmiyordum ki sütten olsun diyim hemşireler vücudu hassas biz sildik burda ki ıslak mendillerle ondan sonra oldu  dediler.bi de hayli sıcak kuvez hastane eve geldik evde de küçük bebe diye sardım sarmaladim tabi tekrarladi hala da oluyor işte buralar çok ayaz buz ortalık üşüyoruz o da üşümesin diye sariyorum yatarken. Eczaneye danıştım bepanthol el ve cilt olanı verdi doktorlar genelde onu öneriyor dedi tanıdık eczacı bı hafta kullansın dedi kullandığından beri etksii var azaldı çıksa da küçük geri kayboluyor aynı gün 
0 oy
(2,039 puan) tarafından
Anne sütü mü alıyor yoksa mama mı 
0 oy
(2,247 puan) tarafından
Canım bir arkadaşımın bebeği de böyle olmuştu çok yağlı beslenmeyi kesti daha hafif yiyeceklerle besleniyordu ama mutlaka başka bir doktora daha götür sen baya çoğalmış
0 oy
(659 puan) tarafından
Anneden geçen hormonların etkisiyle ilk 3ay normal. Yinede başka doktora götürebilirsin
0 oy
(1,364 puan) tarafından
Iki oglumda da oldu. Ufaklik 2.5 aylik ara ara oluyor. Betantholun kremininaldim o guzel nemlendiriyor, bizimkine iyi geldi
0 oy
tarafından
Çok öpmekten oluyor benim eşim ne zmn kızımı opseydi yüzü böyle olurdu ama bu baya ilerlemiş ama geçer merak etme 
0 oy
tarafından
Normal cildi çok hassas belli ki öpmeyin yüzüne ellemeyin Sadece orijinal zeytinyağı arada bir sür daha sonra banyosunu yaptır
0 oy
(1,368 puan) tarafından
Doktora götürmedin mi canım çok kötü olmuş ah yavrum ya kıyamam 
0 oy
(7,827 puan) tarafından
Mutlaka doktora mı götürsen canım
0 oy
tarafından
Yenidoğan aknesi olabilir. Benim bebeğim 3 haftalıkken böyle olmuştu bı süre sonra kendiliğinden geçti. Doktor bize mustela önermişti
0 oy
(7,369 puan) tarafından
Alerji falan olabilir senin yediğin bir şeyden doktora götür bir alerji testi yaptır 
0 oy
(22,057 puan) tarafından
Ay kıyamam ya niye böyle oluyormuş canim goturdunmu hic
0 oy
tarafından
Oyyyy bal dudak yaa.. canim bi doktora sor isilik mi baska bisey mi o en iyi yonlendirir seni ama opturme hic, ellemesin kimse. Ne hale gelmis yavrum 
0 oy
(45,024 puan) tarafından
Oyys kiyamam yaa maşallah isilık gibi duruyo 
0 oy
tarafından
Doktora götürun yani karışmayın demis ama farklı doktora gösterin bence bı sebebi olmalı

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 525 göst.
19 Şubat 2022 Diğer kategorisinde nisa_42 (1,045 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 740 göst.
+2 oy
26 cevap 641 göst.
0 oy
3 cevap 132 göst.
20 Nisan 2025 Diğer kategorisinde mehlikam (103 puan) tarafından soruldu

Kategoriler