0 oy
379 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Oğlum 28 aylık bana aşırı düşkün ya . İsim olduğun da kaynanama bırakıyorum en fazla yarım saat ben alana kadar ağlamaktan morarmış şekilde alıyorum sokağın başına kadar ağlaması geliyor. Geçen gorumceme gittim kahve içmeye oğlumda gorumcemin kiziyla oynuyordu çok seviyor kızını. Lavaboya gideyim dedim bakinmis beni göremeyince bir çığlık kıyamet geldi tuvaletin kapısında yırtıyor kendini. Ne kendi annemde duruyor hele babama aşırı düşkün onda bile beni arıyor. Geçen alt komşumun kocası vefat etti oraya indim beş dakka baş sağlığına eşime bıraktım bizim ev dördüncü katta ben birinci kata indik bagris sesi oraya kadar geldi ne olacak böyle bilmiyorum ya 

Yaza doğru ise girip çalışmayı düşünüyorum oğlanı da kreşe vermeyi düşünüyorum gelişimi açısından nasıl olacak bilmiyorum bukadar duskunlk görmedim ya herkes farkında hiç görmedik böyle düşkünlük diyorlar 

8 Cevaplar

0 oy
(906 puan) tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap
Krese veemeyi dusunuyorsaniz canim alistirma yaomaya baslayin kayin validene birak ama sakin kacar gibi gitme, karsina al hoz hizasinda konus hemen gelecegini anlat once itiraz edecek, aglatma bekle surekli acikla ikna et, hala ikna olmadi ise aglasada iki dakika cik kapiya , kapida bekle 5 dakika sonra iceri gir ve deki ben dedim gelecem diye kirkma anne her zaman geri doner, bunu gunluk yap, bir hafta sonra 15 dakika, ikinci hafta 30 dakikaya cikart.

Her defasinda dondugunu gordugunde aranizdaki guveni tazelersin, malesef ki bazen yapilan bir defalik gitmeler coxukta saplanti yapiyir , benim oglumda oyle bu yuzden bir pedegoligla duzwnli gorusuyorum, guvenli baglanma anneyi bir an kaybedip korkmasi ile zedelenebiliyor yerini saplamtili baglanma aliyor, tuvalete bile gidemiyorum (( artik ufak ufak alistirma cabalarina girdik
tarafından
Çok güzel yazmışsın. Durmadigi için devamlı bırakmıyorum bende ne yalan söyleyeyim. Ama şu bir hafta dediğin gibi yapayım hep konuşuyorum oysa gidip gelicem sana şunu bunu Alicam diyorum ve alıyorum da . İstediğim kadar konusayim salmiyor ikna olmuyor ama cabalayayim bir hafta sırf buna ayirayim zmanimi
(906 puan) tarafından
Evet canim zaman kisa tutmak bu alistirma suresinde onemli , uzun olunca anlayis gosteremiyorlar daha saplantili hale geliyorlar.Allah kokaylik versin, cocuklarimizi uzmeden hepimiz dohruyu yapmak istiyoruz seni cok iyi anliyorum.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Biz de böyleyiz:/

Tuvalete girip çıkana kadar Faruk kapıyı yumrukluyo 3 yaşında ufak da degl..

Kmsede durmuyo 2 dakika bakkala tek gtme lüksüm yok onu babaya bırakıp.
tarafından
Benimde öyle inanır mısın ama kötü bişey ya çalışmayı düşünüyorum ne yapar eder kreşte bilmiyorum kendime zamanım asla yok şey biti gibi peşimde sksjks
0 oy
(15,022 puan) tarafından
MaşAllah aslında güzel ama bi yönden de çalışman gerekiyorsa sana zor olur. 
tarafından
Güzel ama güzel de değil canım ya. Hastane isim olsa bırakıyorum koşa koşa gidip geliyorum durmuyor. Eşim yemeğe gidelim diyor hayır diyorum çünkü durmuyor yani aklım hep onda kalıyor ne bileyim yani bırakıp eşime iki dakka bakkala dahi inemiyorum gercekten zor ve kötü durum
(15,022 puan) tarafından
Benim kaynana bı bebeğe bakıyo baya küçüktü annesi verdi kaynanama. Emiyordu da o çocuk akşama kadar kendini yirtardi ağlardı. Bıraktı diye yemek yemezdi alışması baya uzun sürdü bebenin. Çalışma mecburiyeti olmasa kimse bırakmak istemez eminim bende dahil. ☹️
tarafından
Oda kötü bişey ya çocuk nasıl alışacak öyle bağıra bağıra. Benimde çalışmam lazım amanasil olacak bilmiyorum ya herkes alışır diyor ama blmiyorum
(15,022 puan) tarafından
Kreş biraz daha farklı olur. Şimdi bu çocuk tek başına bilmediği insanların içine girdi bı anda anne yok baba yok afalladi yani. Hem senin bebe büyük hem kreşte arkadaşı çok olacak biraz daha sakin olur
tarafından
Umarım iyi gelir kreş deniycem onu da
0 oy
tarafından
Ben mutlaka bi pedagogla ilerle derim. 28 ay cok cok kucuk degil cunku, anneye yapisiklik genelde 9. Ay civari baslar ama 2 yaaa dogru biter, sonrasinda bagimsizlasma baslar cunku. Neden korkuyor donmeyecegini mi dusunuyor ic dunyasinda ne var guvenli baglanma nasil olusur aranizda vs bunlari bi pedagogla cocugu sarsmadan degerlendirin derim ben
tarafından
Gittim. İki gün üst üste gittim sırf bunun için değildi ama bunu da değerlendirdik.. normal gördü. Bazı çocuklar sahiplenici olur kahramanı gibi görüyor sizi dedi. Burçla alakası var mıdır bilmiyorum ama akrep burcu aşırı sahiplenici bilmiyorum ya
tarafından
Ben de akrebim :)) ama bilemedim :)
Eger pedagog sorun yok diyorsa yoktur demek karakteri bu. Ama sekilde de asmak lazim. Her gun 10 dk uzatarak rutin sekilde biraksan alisir mi acaha bi sure sonra? Calisacaksan mutlaka sensiz durabilmesi lazim cunku
tarafından
Kuzu zeynebe katiliyorum.

Sanirim guvenli baglanma zedelenmis .

Yani telafisini sormalisin .iyi bir Uzman psikologla gorus derim .

Guvenli baglanmada bebek anne gidince aglar ama bir sure sonra susmalidir .Ortama ayak uydurur.Anne dondugunde de anneye sarili ,oper .

Eger morarmis bir sekilde goruyorsan guvenli baglanma zedelenmis olabilir  kuzu.

Cozumuna baksin mutlaka .ama uzman psikologa git derim.

Bir de zeynebimin dedigi gibi kademeli olarak uzaklasabilirsin .

Ondan kacarak gitme bir yere acikla mutlaka .Kademeli olarak da ayri kalmayi dene☺️❤️
tarafından
Bırakıyorum ara ara ama morarana kadar ağlıyor sokağın başına kadar sesi geliyor anlamadım ya kreşte durur mu onu da bilmiyorum arkadaşları olacak oyunlar falan çok zor valla ya
tarafından
Yavrum gittim iki tane pedogogla görüştüm incelediler çocuğu herşeyi gözlemlediler iki gün test yaptı bir sürü soru sordu bana sıkıntı yok dedi. Yani morarmiyor ama ağlıyor çok tabiri caizse öyle söyledim
tarafından
Onu bilemedim kuzu ya .Ben mesela annemle guvensiz baglanmistim.

Unide pedagoji derslerinde anladim bunu.

Annem bi yere giderdi gelene kadar aglar ve ondan baska bir sey dusunemezdim .

Bilemedim ki.

Kuvozde kaldi mi ? Ya da ondan gizlice , uyurken bi yere gittgin oldu mu ?
tarafından
Hayır canım hiç öyle bırakıp gittiğim olmadı ama yalan söylemeyeyim birkaç kez kaynanama bırakmak zorunda kaldım onlar oyalarken çıkıp gitmiştim oda küçüktü yani daha. Kuvezde kaldı bir gece bir haftalıkken
tarafından
Ahhh serifem ahh 2 cocuklu calisan bir anne olarak en hassas noktam bu guvenli baglanma :) travma yasasinlar istemiyorum terk edilmis gibi hissetmesinler diye gorusmedigim pedagog okumadigim kaynak  kalmadi.
Bebegin annenin gittigini ama donecegini bilmesi gerek. Hatta bebeklikte oynadigimiz cee-e oyunu bu guveni en cok destekleyen oyunlardan biri. Kreste vs tabiki akranlariyla belki bir tik daha kolay oyalanir ama cocuga travma yasatmamak gerek. Cok hassas bi konu. Annem gitti ama donecek, bunu kafasinda oturtan cocuk 1-2 mizirdanip rutine donebiliyor.
Her seferinde gidip donecegini guzelce aciklaman ve her gun bi tik kadar kademeli olarak yokluk sureni arttirman belli ise yarayabilir.
İ
tarafından
Zeynepcim hep diyorum annecim gidiyorum geleceğim sana şunu bunu alacağım gelirken diyorum ve alıyorum da kandirmiyorum. Ama aynı
tarafından
Hic bilemedim ya :( yerine oturmayan birsey var demek. Cok zor bi surec umarim cozersiniz bir an once. 1-2 oyun grubu deneyebilirsiniz belki, soyle yarim saatle baslayarak, belki ilk zamanlar sen de odada olacaksin sonra yavas yavas odadan uzaklasacaksin 3-4 de artik odanin disinda olacaksin 5 den sonra tamamen birakacaksin vs gibi. Aklima da baska bir yol gelmiyor.
tarafından
Canım oyun grubu yokburda küçük ilçede oturuyorum çok araştırdım ama yok oyun parkına götürüyorum arada işte orda da üç beş çocuk oluyor zaten bırakamıyorum yani öyle başında kimse olmadığı için blmiyorum nasil olacak
tarafından
Şartlar çetin :(
tarafından
Ahh ya .Bu baglanma cok kritik zeynebim .Ben de sirf bu yuzden kucagimdan ayirmiyorum bol bol ten temasi yapuyorum .ilk 6 ay kritik donem.

Hanifecim insallah atlatirsiniz en kisa surede .❤️
0 oy
tarafından
Al işte ben ve oğlum da böyleyiz. Belki daha aşırı bile olabilir benim oğlum benim dışımda babasından bile su içmez annem içirecek der. Asla ve asla yanından ayrılamam arkamı dönsem bile ağlar. 22 aylığız bizde 
tarafından
Çok kötü bişey ya nasıl olacak bunlar bilmiyorum . Benimki de yemezdi benden başkasından yeni yeni yiyor annem geçen kahvaltida verdi yedi eşim uzatıyor arada ondan yiyor. Hoş değil ya
tarafından
Aynen öyle bütün herşey bizim üstümüzde 2 dakika nefes alacak bile vaktimiz yok. Biri ilgilense de 10 dakka yatsam bende keşke ama asla kimsede durmaz ananesine çok düşkün olmasına rağmen onda bile durmuyo anlamıyorum bende valla
tarafından
Pedogaga bile gittim sorun yok dediler anlayamadım yani
0 oy
(14,210 puan) tarafından
Oğlumda öyle asla birine bırakıp bir yere gidemem üst katta kaynanam oturuyor ona bırakıp 2 dk eve birşey almaya insem daha kapıyı kapatmadan ağlamaya başlıyor bende çalışmak istiyordum ama böyle nasıl olacak bilmiyorum 
tarafından
Heyallahim ya :/ Cok zor bişey ya gerçekten duzelirler mi bilmiyorum bende çalışmak istiyorum ama nasıl olacak bilmiyorum
(14,210 puan) tarafından
Anneye yapışık bebek çok zor gerçekten. 1bucuk yaşına gelene kadar milletle göz göze geldiği an ağlamaya başlardı. Anneme kalmaya gittiğim zamanlar eziyet gibiydi uyumazdi kucağımdan inmezdi. Kaç kez eşimi aradığımı biliyorum ağlayarak gel bizi al diye. Şimdi kesinlikle aynı odada olacağız. Tek başına tuvalete gitmek su içmek falan yasak :D 2 yaşına girecek biraz düzelir diye umut ediyorum ama işte
tarafından
28 aylık hala aynı ☺️☺️☺️ umarım duzelirler ya
(14,210 puan) tarafından
Umutlarımı yeşerttin sağol kuşum :D
tarafından
☺️☺️☺️ napim kız öyle ama
0 oy
(570 puan) tarafından
Sizde kendimi gordum resmen . Benim kizim 22 aylik .Ozellikle sutten kestikten sonra bana fazla yaklaşmaz diye dusunurken gunden gune bagliligi artti. Hep aglama, bir ortama girdiğinde hep kucagimda oturma kimseyle iletisim kurmama. Evde nazi en cok bana geciyor.Ama gerektiginde hayir demeyide biliyorum ama maalesef bu sefer gozunde yaş hemen hazir .Orta yolu bulamiyorum cok duygusal,cok anacı ,cok inatçı :( Yanlis iletisim kuruyor olabiliriz . Bunuda sanirim anne olarak en iyi biz bilebiliriz zamanla 
tarafından
Ya sanırım aşırı ilgiden oluyor. Aman bişey olmasın aman düşmesin aman sıkılmasın. Tabikide ilgi göstercez o ayrı. Hele ben canımı ortaya koyuyorum o derece ilgileniyorum hata bende sanırım ya Bi salmak lazım bazen çocuğu
0 oy
(3,355 puan) tarafından
Benimki de 22 aylık oda aynı sürekli yanında istiyor oyuna dalsa bile hemen yoklugumu fark ediyor kıyameti koparıyor babası askerdeydi tek yanında ben vardım herhalde o yüzden çok bağlı oldu bana
tarafından
Hadi sizin öyle babası uzaktaydı size bağlandı. Ben ne yapayım babası 7 24 evde evden çalışıyor ama ona değil bana aşırı bağlı eşimle oyun bile oynamaz fazla 5 dk en fazla
(3,355 puan) tarafından
Öncesinde de bana bağlıydı ama bu kadar değil şimdi kimsenin yanında durmuyor önceden babaaannesine veriyordum 2 3 saat dururdu şimdi götürüyorum 5 dk sonra yanımda :))

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 272 göst.
23 Nisan 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 131 göst.
2 Ocak 2023 Aile & Aşk kategorisinde izmirli3555 (66 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 284 göst.
29 Kasım 2022 Aile & Aşk kategorisinde Meyra nur (87 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 83 göst.