0 oy
467 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
yeniden gösterildi
Kizlar merhaba. Benim kayınvalidem yok kayinpederim biz evlenirken hiç destek olmamıştı ki yapmak zorunda da değil tabiki bizde hiç bir şey demedik. 4 ay önce bı bebeğimiz oldu yine desteği olmadı. Çok zor bı zamandan geçtik bozuk paraları toplayıp bebeğime bez ve mama almaya çalıştık. Bizim dolabimiz bombosken o dalga geçer gibi ben etsiz doymam deyip duruyordu. Neyse biz kara kara çocuğa nasıl bez alicaz diye düşünürken bütün çocuklarına eşim hariç 500 er lira dağıttı. Eşimde aradı senin artık böyle bı oğlun yok dedi ve konuşmayı kesti. Sonra sağolsun gorumcemler bize yardım topladı işte mama bez falan kayinpederimde bunu duyunca pişman olmuş kapıya geldi eşim isteydi kapıyı çalmadı apartmanın girişinde dışarı falan çıkmanızı bekledi galiba eşimde eve alırsan bı daha benimle konuşma çok kavga ederiz dedi zaten çıkmadı yukarı ama vicdan işte üzüldüm içime sinmedi hiç ne yapmalıyım sizce eşime barış falan diyimmi hiç karismiyim mi sonra arada ben kalmamak icin

12 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Nasıl sindirmisler böyle bir post açarken üstüne basa basa " yapmak zorunda değil " diyorsun çünkü burdaki çok bilenler baslicak sonra linclemeye dimi . Valla yapmak zorunda bacım kusura bakmasın bu dünyaya bir çocuk getirdik hepimiz altını al büyüt sonra işine baksın olmuyor ömür boyu Allah güç kuvvet verdikçe destek olmak zorundayız çocuklarımıza bu bizim ailelerimiz için geçerli he durumu olmaz oda kötü durumda olur anlarım ama imkanı varken sen zor durumdaysan yapmak zorunda komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir demiş peygamber efendimiz ki bu komşu için söylenmiş birde anne babayı düşün . Babası çok ayıp etmiş ama sen karışma bence onlar illa ki bir gün barışır sen hiç girme aralarina
tarafından
Valla yapmak zorunda değil diye belirttim ona rağmen neden destek bekliyorsunuz yazanlar olmuş :D beklemiyoruz halbuki ama insanın zoruna gidiyor dardayken bütün evlatlarına yapıp birine yapmaması açıklaması da o başının çaresine bakar oldu.
tarafından
Kendileri heralde ileride evlatlarına zırnık koklatmayacak ondan bu çaba .olurmu öyle şey ya bakar başının çaresine ne demek bugün yarını var o düştüğü zamanda siz onun için dersiniz bakar başının çaresine diyebinsan evladına hiç öyle bişey diyebilirimi Allah aşkına benim kızım var şimdi imkanım olsa benim kızım ileride zor duruma düşse kocası kötü durumda olsa ne var ne yok önüne yigarim başının çaresine baksın ne demekmiş yani benim babam zor durumdsyim diye gidip bana kredi bile çekti ve bunu karşılık beklemeden yaptı Allah bin kere razı olsun yarın birgün onun ihtiyacı olduğunda da ben ona koşacağım biz aileyiz çünkü bu böyle yok o yapmak zorunda değil yok şu yaomak zorunda değil bilmem ne durumu yoksa eğer yapmaz ona bişey diyemem ama varsa insablar evlatlarına arka çıkmak zorunda kimse kendi isteğiyle gelmedi bu dünyaya hepimizi bir ana dogurdu yani
-Reklam-
0 oy
(2,041 puan) tarafından
Babası oğluna destek çıkmak zorunda evlendirirken valla öle bişi yok
tarafından
Öyle de yinede bişey demedik ya çok ayrıntıya girmedim beni istemeye kimse gelmedi eşim tek başına geldi o kadar üzülmüştüm ki düşünsene benim ailem yanımda o tek başınaydI bı taraftan bunlar bı taraftan da kahrolası yufka yuregim
(166 puan) tarafından
Dimi ya herkes yok onu yapmak zorunda degil yoksunu vermek zorunda degil diye tutturmus. Evlat bu ya kendi istegiyle gelmedi ki bu dunyaya. Anne baba tabiki de evlatlarini korumak gozetmek zorunda. Evlat zor durumdaysa anne babanin da varsa kimse kusura bakmasin ama yapmak zorundalar. Evlendirdikten sonra bile gozetmeleri lazim.
0 oy
tarafından
İki ucu bklu değnek
0 oy
(25,181 puan) tarafından
Kimseden birşey beklememeyi öğrenince tam anlamıyla mutlu olacak insanlar. Eşin çok abartmış, çalışmıyormu? Neden birileri size para topluyo bez mama için merak ettim 
(25,181 puan) tarafından
Cıngar çıkar kırıl bagır konuşma etme ama pişman olup koca adam kapıya gelmiş. Sanki sen ben hiç mi hata yapmıyoruz hatasız kul olmaz. Adam demekki anlamış dank etmiş gelmiş kapılara. Aman isteyen affeder istemeyen etmez ben fikrimi beyan ettm :D
tarafından
Evet o konuda haklısın sihirli eller pişman olmuş sonuçta
tarafından
Sana bişey sorabilirmiyimm sihirli eller beni yanlış anlama sadece merak ettiğim için soruyorum yargılamak falan yada ters tepki değil amacim sadece merak ediyorum . Mesela senin çocuğun erkek kız farketmez ileride ne kadar donanımlı kendi ayaklarinin üzerinde durursa dursun Allah bu ya bir anda zor duruma düşse kendi cocuguna bez mama alamasa seninde imkanın olsa ve senden birşeyler beklese bak kendi evladın ona dermisin beklentiye gitmezsen daha mutlu olursun sen calisiyorsun neden benden yardım bekliyorsun diyebilirmisin ?? Lütfen yanlış ve ters analama sadece cevabıni merak ediyorum kendini koy bu insanların yerine ve öyle cevap ver lütfen
(25,181 puan) tarafından
Yok yanlış anlamadım canım ben elbette demem böyle birşey. Bu adam böyle bir ayrım yapmış madem zamanında bunu bile bile hala neden bişey bekliyo ben buna takıldım. Yaedım etmemiş evlenirken işte evlenirken yardım etmeyen mama bez mi alacak, hayır almıcak. Yani gmz göre göre neden bişey bekliyo hala. Diğer mevzu da herley bi kenara adam kapıya gelmiş ya kapıya koskoca adam hiç mi onlae hata yapmadı sanki karı koca dört dörtlük insanlar mı yada biz hepimiz hatasız kulmuyuz. Adam yapmış ayrımcılık yapmış etmiş, kapıya gelen insana pişman olan insana eve alma senle konuşmam kavga ederiz falan filan bu laflar çok abartı. Demin dedim yine diyorum Allah affediyo kullarını o kim oluyo?
tarafından
Ama çok sert çıkmışsın bu hayatta insanların göz ardı edebileceği ve edemeyeceği şeyler var demek ki gerçek dokunmuş ki gozardi edemiyor evet kimse dört dörtlük değildir ama bu hayatta kabul edilecek şeyler var kabul edilmeyecek şeyler var insanların yapısına dokunabilir şahsen benimde çok gururuma dokunurdu " o başının çaresine bakar " cümlesi içime otururdu neden ben ağaç kavugundami yetisdim derdim şahsen bana böyle bir yanlış yapılsa ben insan yerine konulmasam bende kabul etmezdim dalga geçer gibi bide gelip ben etsiz yemek yiyemem diyormuş neresinden tutsan elinde kalıyor bu insanlar o adamı kabul etmese yerden göğe haklı bence
0 oy
(8,532 puan) tarafından
Hiç araya girmemek daha iyi. 
0 oy
(7,817 puan) tarafından
Evlat ayırması çok büyük günah.
0 oy
(207 puan) tarafından
Ben affederdim ya. Adam pişman olmuş. Bu şey gibi Allaha tövbe etsen seni affetmesini isterdin değil mi? O halde sende insanları affet. Ben böyle düşünüyorum 
0 oy
(702 puan) tarafından
Nasıl destek beklemediniz bir çocuk kendi başına ne kadar yapabilir biraz farklı durumlar mi var
tarafından
Farklı durumlar yok garip olan da bu her şey çok normal ama kimse kimseye destek olmuyor. Mesela biz taksitle sadece ev eşyalarımızı alabildik düğün yapmadık mesela çünkü en fazla ne yapabilir bı insan tek başına
0 oy
(3,919 puan) tarafından
Neden durup dururken benim öyle oğlum yok diyor ki başka bisey var demek ki o yüzden böyle 
tarafından
Yok o demedi eşim dedi bundan sonra benim gibi bı oğlun yok diye
0 oy
tarafından
Ölümlü dünya boşver eşine söyle barışın bugün varız yarin yokuz.maddi anlamda herkese yardım edip size etmediyse vardır bunda bir sey.bir evladını tek kayirsa fark var deriz ama belki eşin de dikleniyor ona karşı
tarafından
Bütün çocukları istiyor maaş günü gelince canım babacim oluyor benim eşim tenezzül etmedi şimdiye kadar yanlış yapmışız demekki
tarafından
Kız gec anladık bunu boşuna dememisler deveyi diken insani s....n kıymetli diye,sizinki de o hesap bak bu nevi zorla alıyorlar adamdan.  
Ama her sey maddi değil eşin barışsin baba sonuçta,anne de yokmuş
0 oy
(1,037 puan) tarafından
Sen karışma. Bende vicdanen çok hassas bir insanım ama bizim yaptığımız doğru değil. Mantığı ile hareket eden her zaman bir sıfır önde bizden. Bu devirde maddi destek çok önemli. Eşinin babanı atacağı yok ya. Tepkisini koysun. Hiç karışma
0 oy
(145 puan) tarafından
Herkese 500 er lira dağitacak gücü varsa oğlu evlendiği zaman da yardım edecek durumu vardır hadi onu geçtim senin dolabın boşken etsiz yemek yemem doymam felan diyeceğine sessiz bir şekilde kalkıp alışveriş yapıp gelmesi lazımdı sonuçta el değilsiniz empati yapın bizim evladımız öyleyken biz ne yaparız yardım etmez miyiz ailenin durumu varsa evlenirken de evlendikten sonra da her zaman destek çıkmak zorunda adı üstünde aileyiz el den mi bekleyeceğiz boşver kayinbaban pişman olmuş olsaydı bir alışveriş yapar çocuğa bez mama alır kapıya koyar giderdi.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 591 göst.
29 Ocak 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Eymen6 (115 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 312 göst.
14 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 460 göst.
0 oy
9 cevap 805 göst.
4 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Demetttt (22 puan) tarafından soruldu