0 oy
872 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Annemler kucukken koyde yasiyorlarmis .

O zamanki insanlar cok bilincsizmis  yani artik korunma yollarini mi bilmiyorlardi neydi.

Annemler 9 kardesler 7 si baska anneden .

Çok fakirlermis . ee ev de kalabalik .

"Somun ekmek bizim icin lükstü, çarsi ekmegi derdik"

"Bir Zeytini de 3 seferde yerdik .Tadini hâlâ unutmam" derdi hep.

Ahhhh annem , canim annemmmm 

Cocuklugunu sevesim geldi ❤️

şu mesaja bakin ❤️

image

19 Cevaplar

0 oy
(1,287 puan) tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap

Yaa şerifem duygulandım çok bizde köyde yaşıyorduk hatta evlenene kadar da köydeydim bizde 6 kardeşiz en küçükleri benim yazın babamla hep bahçeye giderdik biz gelmeye annem kahvaltı yemek hazırladı o kadar tatlı gelirdi ki şimdi ise ne babam var ne o yemeklerin tadı :(❤️

tarafından
Demii yaa ahhh kezbanim ahhhh❤️ eski zamanlar çok guzel.Yasanmisliklarr ,anilarrr ❤️

Allah babacigima eahmet eylesin , yattigi yer nurladolsun
(1,287 puan) tarafından
Çok güzeldi hemde o kadar çok özlüyorum ki bide benim yeğenlerimle aramda yaş farkı ay farkı var ben çok sonradan doğmuşum onlarla arkadaş gibiydik çok güzel çocukluk geçirdik şimdi hepimiz farklı şehirlerdeyiz

Amin inşallah şerifem ❤️
tarafından
Evet herkes dagildi , eskisi gibi guzel yaşanmıyor artik hic bir sey .Biz dee anilarla mitlu oluyoruz iste kezbanim ❤️
(1,287 puan) tarafından
Evet şerifem öyle gerçekten ama en çok ta bebikleriniz bizim gibi çocukluk geçiremiycek ona üzülüyorum dünyanın haline baksana :( ❤️
-Reklam-
0 oy
(16,787 puan) tarafından

Bende zeytin çok severim hadi dua edin de bugün dogurayim :D :D

(16,787 puan) tarafından
Bunda almam umarım
tarafından
Umarım işte diyom ya inşallah hastane kapısında dogurursunda kimse parmaklamaz sjsj
(16,787 puan) tarafından
İnsaAllah canım
(11,257 puan) tarafından
Cinsiyetini bilmen mi daha fato? Sağ salim kucağına al çok kolay bir şekilde doğur inşaAllah
(16,787 puan) tarafından
Yok kız as rrik sormuyorum da sürpriz olacak burda yazarım daha :ad
0 oy
(206 puan) tarafından
Ay gözlerim doldu. Eli öpülesi annelerimiz .... 
tarafından
Evettt ❤️ kiyamiyorum hic ☺️
0 oy
(3,166 puan) tarafından
Afiyet bal olsun ❤️☺️öperim ellerinde 
tarafından
❤️☺️ sag ol kuzuu
(3,166 puan) tarafından
❤️❤️❤️
0 oy
tarafından
Yaaa ne güzel 

Bazen bende sadece zeytin ekmek çay yiyorum çok güzel oluyor bende seviyorum öyle 
tarafından
Aynennn bee ❤️Valla biz de hee ☺️ kahvaltida efsane oluyo bence .Haa bi de seyi de severim .Suzme yogurt ama biz ona kese yogurtdu diyoruz.anneannemin inegi verdi kendi yapardi suzme yigurdu .Kesede suzerdi .Ohhh eksi eksi canim cekti bee
tarafından
Benim anneannem de öyle yapar ayyy şerife nerden aklına geldi kız hem anneannemi özledim hem de onun yoğurdunu otlu peynirini ohhh misss
tarafından
Ayyyyy ciddi misinn ❤️☺️ ne güzel bak ortak yanlarimizi bulduk. Benim de canim cektiii ya .Ben de cok ozledim
tarafından
Baya ortak nokta var miş hee 2 buçuk sene oldu memleketime gitmeyeli çok özledim oraları
tarafından
Ay ben de cok ozledim büsra ya
0 oy
tarafından
Hayatımda hiç zeytin yemeyen ben
tarafından
Niye yemiyosun gamzeeeem? ❤️ Ayrica sen nerdesinn kac gundur ??
tarafından
Ya bilmiyorum ki annem yedirmemiş ben de hiç sevememişim . Buralardayım serifem ☺️❤️
0 oy
tarafından
Yokluk görmüş insanla bolluk içinde yaşayan insan illa belli oluyo kadın bi zeytin ekmekle mutlu olabiliyo ne güzel kendi annem geldi gözümün önüne oda ekmeğin arasına sadece peynir tepip yer 
tarafından
Ahhh lutfis ahh analarimiz ayni .Muhtemelen ayni seyleri yasadilar  .cidden öyle .Annemi gorsen hic oyle luks seylerde gozu yok.Boyle bazen yesil sogan dürer ekmegin icine onu bile cook sever ❤️
tarafından
Allah başımızdan eksik etmesin
0 oy
tarafından
Eskiler zorluklarla büyümüşler. Babam da hala yoğurt yufka yemeye bayılır :) Eski alışkanlıklar değişmiyor. Bugün sayelerinde çooooookkk rahatız okuttular büyüttüler. 
tarafından
Ayyy evet yaa ☺️❤️ bana boyle seyler anlattiklarinda nasil yaa bi zeytini 3 seferde yemek mi diyodum .Cunku bize onu his yasatmadilar.cok sukur bizi de okuttular.Kimseye muhtac etmediler ☺️

Ya somun ekmek arasi yufka bile yapmislar .İcime de seker serpiyolarmis dusunsene .Ama hâlâ tadi damagimda derler ❤️
tarafından
Huzur olunca kuru ekmek bile dünyalara bedel. Huzur yoksa altın kaplamalı etler bile lezzetsiz oluyor işte. Tam da bu durum. Sağolsunlar bize yaşatmadılar böyle durumlar. İyi ki varlar onlar. Allah hepsine uzun ömür versin inşallah. ;)
tarafından
Kesinlikle kuzu.Rabbim uzun uzun omurler versin ☺️❤️
0 oy
(163,444 puan) tarafından
annen sayesinde bu gunku kalhvatimi buldum ☺❤❤
tarafından
Ayyy sevdosumm ☺️❤️
0 oy
(2,859 puan) tarafından
Ya eskiden hersey güzelde ekmeğe salca sürerdik ;) 

Peynir domates salatalık ekmek oh buram buram kokusu sanki burnuma geldi ;(
tarafından
Ahhh ahhh evetttt ☺️ asagi oynamaya inerken ekmegin arasina surerdim salcayi .O kadar guzel olurdu ki .

Bi de domatesin suyunu icmeye bayilirdim ben .Kardesimle yarisirdik icmek icin hey gidi gunler ❤️:'(
(2,859 puan) tarafından
Aynn ya n3 günlerdi be şimdi hicbiseyin tadı tuzu yok
0 oy
(3,417 puan) tarafından
Ayy kız ekmek luxtu dedin ya valla bak yaşım 23 ben küçükken de öleydi köyde büyüdüm değirmende üç uguturduk kış boyu kendimiz yapardık ekmeği bazen canımız şehir ekmeği çekerdi koşar bakkaldan alırdık ama o zmanlar nasıl güzel burcu burcu kokardı burnumuza şimdi şehirde yaşıyoruz şimdide burnuma köy ekmeği kokuyor :))
0 oy
(1,033 puan) tarafından
Kizz  çocukluguma götürdün beni yemi. Ederim :((

Bizde tandır ekmgi varken somun için can atardık 

Şimdide tandır ekmeği için can atiozz işte 

Gün olurdu çay içer ekmek yerdik 

❤️ ❤️
0 oy
tarafından
Benim annemde tarhana çorbası içerdik sabahları zeytini kim nerden bulacaktı der hep 
0 oy
(53,997 puan) tarafından
Afiyet olsun teyzeme ❤️❤️❤️ bazen çocukluğumuzdan bir anı bir koku alip götürüyor geçmise bizi
0 oy
tarafından
Ellerinden operim guzel anneciginin ❤️ 
0 oy
(33 puan) tarafından

Annenle kendimi çok benzettim.Biz de 9 kardeşiz. Ben de küçükken bir zeytini 3 e böler yerdim. O durumdayken okuduk büyüdük bugünlerimize şükür. Ama o eski tat yok tabiki. Şimdi yine zeytini 3 seferde yiyorum alışkanlık olmuş. Eşim niye öyle yediğine anlam veremiyor, şöyle bir bakıyor:D

0 oy
tarafından

Annemler de fakirmis,

Emekli olup amcası köye gelmiş evlenmek için.

Bakmış ki annemler sefalet içinde.

Adamcağız nurlar içinde yatsın evlenmekten vazgeçip yegenlerine adamış kendini, maaşını.

Annem hep der maaş alınca azar azar kahvaltılık falan alırmış.

Annemler bilerek dökerek yermiş ki doktukleri de onların olsun:'(

Nurlar içinde yatsın olmuslerimiz.

0 oy
(13,306 puan) tarafından
Kıyamam yaa ne kadar da mutlu olmuş sadece zeytinle hem de ❤️
0 oy
tarafından

Ahhhh şerifemmmm peki bunu okuyup hüngür hüngür ağlamama ne demeli :'( 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 397 göst.
0 oy
7 cevap 674 göst.
6 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Huniliprenses (12,026 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 288 göst.
8 Ağustos 2025 Güzellik-Bakım kategorisinde Kelebek0707 (1,776 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 707 göst.

Kategoriler

1,472,078 soru

24,106,821 cevap

332,744 kullanıcı

...