0 oy
390 göst.
Diğer kategorisinde (210 puan) tarafından
Kızlar bu rota aşısı önemliyse neden ücretli maddi imkanı olmayan nasıl yaptıracak bir de yaptırmak şart mı bunun gibi bi aşı daha var sanırım ücretli birde öyle az bir miktarda değil evini zor geçindiren biri için. Evladımız için değer tabiki ama merak ediyorum imkanı olmayan aileler nasıl yaptırsın 

7 Cevaplar

0 oy
tarafından
Ne kadar ücreti ki? 

Ve çok mantıklı bir soru gerçekten devlet keşke görse bu yazıyı 
(210 puan) tarafından
Valla canım 200 küsürlerde diye duymuştum ve her doz farklı fiyat ne bileyim bana garip geliyor paralı olması parası olan hastalanmasın olmayan hastalansın der gibi
tarafından
Çok saçma bir dünyada yasiyoruz ztn bu da kaniti.
-Reklam-
0 oy
(13,675 puan) tarafından
Rota aşısı 2 doz 267 tl

Menenjit aşıları

Bexsero 3 doz  403 tl

Nimenrix 2 doz 282 tl 

Kesinlikle haklısın madem önemli neden ücretli durumu olmayanın çocuğu hasta mı olsun 4 çocuk yapın demesi kolay! 
(210 puan) tarafından
Şu fiyatlara bak yaa. O kadar üzüldüm ki duyunca ve ben yeni öğrendim böyle birşey olduğunu evlerinde 1 liranın hesabını yapanlar var yarın ilk işim sağlık bakanlığını aramak olacak en azından imkanı olmayanlara geliri düşük olanlara ücretsiz yapılsa.
(13,675 puan) tarafından
Kesinlikle aslında burda birlik olunsa herkes cimere yazsa bir de bu aşıların belirli ayları var canım
(210 puan) tarafından
Evet canım araştırdım. Bir de her yerden mültecisi ne bileyim çeşit çeşit insanlar geldi onlarla beraber ülkelerinde ki virüsleri hastalıkları da her anne baba korumak ister evladını çok saçma gerçekten. Dediğin gibi duyarlı herkes yazsa belki bir işe yarar
(13,675 puan) tarafından
Allahım hele bizim mahalle resmen Suriye ülkesi biz yabancıyız düşün bi pazara gidiyorum Türkçe konuşan yok yazmak lazım sonuçta evlat her şeyden önemli
0 oy
tarafından
Bir çok ozel asi var rotadan başka çok önemli olsa devlet üstlenirdi diye düşünüyorum bende yaptirmadim Allah'a şükür bsy olmadı inşallah da olmaz 
(210 puan) tarafından
İnternetten baktım ülkemizde görülen salgın hastalıklara karşı gerçekten önemli koruyucu. Biliyorsun memleket karıştı her yerden insan var geldikleri yerlerden de virüs getiriyorlar gönül ister hepsinden korumak için yaptırmayı ama ücretleri görünce malesef kimi istese de yaptırmayacak durumda fiyatlar
(58 puan) tarafından
Bende yaptırmadım sana katılıyorum.  Diğer aşılar için ebe kaç kere ariyo.  Ama diğerleri için siz bilirsiniz diyorlar .
0 oy
tarafından
Evet çok haklı bir soru ve bu 2 yıl gibi süredir onay bekliyor yetkili mercilerden. O yetkili merxiler kendileri için olan şeyleri bir gecede yürürlüğe koyar ama halkın sağlığı, bebek sağlığı iki yıl bekler. Aahhh dünya, çıkar dünyası diyip susayım. Kızgınım bu konuda bende..  Rota virüsünü çok istedim yaptırmayı gram bozdurup yaptırayım dedim sıkışıktık o dönem ama olsun sağlık dedim. Ama o para sadece tek dozunu karşılıyordu, iki doz olmadıktan sonra anlamı yok, 2 dozda 500 lira yaptıramadım. Ve ben gibi nicesi vardır eminim. Allahım azıcık vicdan versin. Kendi vatandaşına sağlık bile parayla ama neyse, ne diyeyim ki... 
(210 puan) tarafından
Aminn canım ne güzel ifade etmişsin. 500 lira nedir ya cuzi bir miktar olsa ne bileyim 20 lira 50 lira. Hele bir de söz konusu bebek sağlığı bunu bile neden ticarete çevirirler anlamış değilim
tarafından
Türk insanı gerçekten çok merhametli elhamdülillah, biz gibi millet yok dünyada bence ve bebekler canevimiz olduğunu bildikleri için ordan çokça hasılat elde edilmeye çalışıyorlar.. En çok zaten hastalığı olanları (sma vb), zor durumda bırakmıyorlar mı? En çokta onlar rahatlığı, kolaylığı, yardımı hak ederken bir kamburda parasal yönden eklenmiyor mu? :( Allahım yardımcımız olsun.. Zor yaşamakta, zorlaştırmayı başaranları anlamakta...
0 oy
tarafından
Cimere yazsa herkes cok iyi olur
(210 puan) tarafından
Kesinlikle canım
0 oy
tarafından
Aynen öyle madem önemli öneriyprsunuz niye parayla veriyorsunuz durumu olmayan alamaz 50 fln değil 200 küsür biz hafta içi alıp yaptırıcaz ama alamayan eminim bir çok kişi var fiyatı da çok fazla 
(210 puan) tarafından
Evet yazık günah yurt dışında zorunlu ve ücretsizken burda bebeğimizin sağlığını parayla satın alıyoruz
0 oy
tarafından
rota degilde menenjiti yaptırmanı tavsiye ederim canim evet pahali devlet karşılamıyor ama suriyelilerden asilarini yaptırmayqnlwrdan bulaşıyor

esimin is is yeri bi abinin oglu menenjit oldu cocuk kac ay hastanede yatti fizik tedavi falan gördü
(210 puan) tarafından
Evet canım bende duydum onu Elhamdülillah biz bir şekilde yaptırırız da 1 liraya muhtaç insanlar var onlar nasıl yaptırsın insan bunu sorguluyor.
tarafından
bende cok sorguladım cok gerekli olsa devlet karşılardı yaptirmayanlar yaptiramayanlar ne yapacak diye düşündüm araştırdım ama Allah korusun ya hasta olursa kesek yaptirsaydim vicdanini yasamak dsha zor olurdu diye düşündüm

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,475,229 soru

24,151,131 cevap

334,913 kullanıcı

...