0 oy
1,028 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
6 ayını doldurdu oğlum sütle bisküvi veriyorum muzlu yoğurt yapıyorum ama artık sabahları bı düzeni olsun istiyorum emiyor ama 6 ay asisinda hiç beklediğim gibi kilo alımı falan olmadı çok hareketli bı bebek gündüz uykusu yok denecek kadar az 10 15 dakikada en fazla 1 saate uyanıyor oda emip tekrar uyursa ek gıda için neler yapabilirim

6 Cevaplar

+3 oy
tarafından
düzenlendi
sutu neden simdi veriyorsun. 6 aylik bebege cok agir kalir. 1 yasindan once inek sutu verilmez
tarafından
Yook kilo takıntım falan bu yazdıklarımı ben 1 ay içinde verdim muzu falan püre şeklinde veriyorum elmalı falan yapıp sadece muz dehil muzun da ceyreginden daha az purelerine koyuyorum inek sütü dediğim hibi hiç vermedim
tarafından
hala inek sutu vermedim diyorsun ya gerckten sen markette satilan seyi ne die aliosun bacim oda inek sutu
tarafından
Oda inek sütü ama pastörize edilmiş ya ona dayanarak
tarafından
fark etmez.onuda verneyin diyor doktorlar.lutfen bir doktora danisarak ilerle cok yanlis baslamissin ek gidaya yada iyice okuyup arastir canim.
(7,617 puan) tarafından
Koşarak uzaklaştım...
-Reklam-
0 oy
tarafından
Doktoranneninblogu sayfasının öne çıkanlarına bak canım ay ay hafta hafta ek gıdaları yazıp sabitlemiş Instagram da sayfasında sabah öğle akşam şeklinde 
tarafından
Ayy Sagol bebeğim
0 oy
(7,094 puan) tarafından
Yoğurt  meyve pureleri  sebze pureleri patates havuç gibi tarhana çorbası yayla çorbası falan yap ver her sabah 1 adet yumurta hasta muhakkak yedir cevizi blendirdan çek purelerin içine karistir ver her gün 1 ceviz seklinde
(3,550 puan) tarafından
1 tane zaten veremezsin 6 aylik bebeğe yumurta beyazı verilmez. Yumurtanın beyazindaki protein miktarını bebek vucudu tolere edemez. Bi YouTube a gir uzmanları dinle lütfen yarın hemen başlayacaksan
(7,094 puan) tarafından
Aynen öyle canım sor o sana söyler zaten napman gerektigini
Bak beyaz hakkında hanfendiye katiliyorum onu eklemeyi ben unutmusum sadece sarisini vericeksin  ilk basta
(3,550 puan) tarafından
Mutlaka ara not al o şekilde ilerle canim hassas bi konu
(1,878 puan) tarafından
İyi pişmiş yumurta sarısı çay kaşığı ucuyla pekmezle karıştır ver eğer alerji yoksa ilerleyen zamanlarda da karışım yapıp verebilirsin mesela avokadonun yarisi çay kaşığı pekmez ve bı yumurta sarısı karıştır ver sonra muz pekmez yumurta sarısı verebilirsin süt 1 yaş öncesi verme
tarafından
Çok sağolun
0 oy
(3,550 puan) tarafından
Sut ve bisküvi derken inşallah anne sutudur ?
tarafından
Hayır hazır süt ama gene sulandırıp öyle veriyorum
(3,550 puan) tarafından
Lütfen böyle bi şey yapma. Gerçekten bilmeden bebeğine kötülük yapıyorsun. Belki ağrı çekmesine sebep oluyorsun
 Belki kansızlıgi tetikliyorsun
 Bağırsaklarına fazladan yük bindiriyorsun. Ayrıca asagida biri yumurtayı sulu bırak öyle ver demiş asla öyle bi şey yapma. Bir Yaşına kadar yumurtanın sadece sarisi verilir o da iyi pişmiş şekilde. Çok ciddi sağlık problemleriyle karşı karşıya kalabilirsin. Bence sen ek gıdaya nasıl geçilmeli diye bi uzman görüşü al. Ya da YouTube dan videolar izle. Doğru şekilde başlamamissin çünkü en azından doğru şekilde ilerle
tarafından
Yorumun için çok sağol bacım fakat YouTube'dan izlediğim her vidyo bir diğerinin tersi oluyor ondan burda yazmak istedim
(3,550 puan) tarafından
Benim sana burda söylediğim bilgiler tüm doktorların ortak fikri. Hiç 1 yaşından küçük bebeğe yumurta beyazı verebilirsiniz diyen doktor görmedim mesela. Konuyu uzmanından öğrenmen lazım öyle herkesin videosuna bakma doktorlari uzmanları izle yeter
tarafından
Tamam çok sağol
(3,550 puan) tarafından
İnek sütünü de rica ediyorum verme su an. Suyla falan karistirmanin bi önemi yok çünkü. Araştır bi zararını
tarafından
Tamam canım tekrardan çok sağol
0 oy
tarafından
Oğlum 7 aylık sabah 1 haşlanmış yumurta sarısini bazen muz ve suyla bazen yoğurtla karıştırıp veriyorum.  Patates kizarttiysam içini ezip biraz yediriyor 1 çay kaşığı kadar . Öğlen yoğurt akşam çorba. Bazen yoğurt yerine haşlanmış havuç,  brokolili yoğurt yani sebze ne yaptıysam yoğurtla karıştırıyorum ezip . Bazen Bi parça meyve yada meyveli yoğurt yani öğlen devamlı değişiyor akşam içtiği çorbalar çeşitleri de devamlı değişiyor 
tarafından
Diş çıkarttı mı bebiş
tarafından
Evet canım biraz erken çıkardı bizimki 4 aylikti. 6 disi var şimdi
tarafından
Biz 6 ayligiz daha hiç disimiz yok ondan korkuyorum birazda
tarafından
Bu soylediklerime dış dış gerek yok canım zaten olsa da azalar çıkana kadar cigneyemez
0 oy
tarafından
Bunların yanında çorba yapabilirsin ben patates bal kabağı havuç taze sarimsak sapı taze soğan sapını hasliyorum blenderdan geçiriyorum ilikli kemik suyundanda koyuyorum öyle iciriyorum yoğurt mayalayip yediriyorum çorba ile birlikte rafadan yumurta sarısı labne peynir üzüm reçeli veriyorum portakal sıkıp iciriyorum brokoli alacağım birde brokoli çorbası yapacağım muhallebi yapıyorum bazen muzla bazen başladığım kabağı eziyorum içine öyle yediriyorum tarhana çorbası yaptım başkaları yulaf veriyormus haşlayıp meyve püresine katiyormus 
(5,167 puan) tarafından
6 ay için portakal erken değil mi?

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 174 göst.
18 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Funda6363 (261 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 197 göst.
2 Ekim 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 263 göst.
26 Eylül 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde sevvalice (4,268 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 113 göst.
17 Nisan 2024 Diğer kategorisinde ebrararslan (49 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,474,384 soru

24,138,687 cevap

334,409 kullanıcı

...