+5 oy
1,956 göst.
Kültür-Sanat kategorisinde (2,125 puan) tarafından
Arkadaşlar kimsenin kalbini kırmak istemiyorum. O yüzden herhangi bir postun altına yazmak yerine böyle bir post açmak istedim. Niyetim sizi rencide etmek değil. 

Okuduğum kadarıyla buradaki bazı arkadaşlarımızın Türkçesi çok zayıf. Kitap okuyor olsalar kelimelerin doğru yazılışlarını bilirler. Bazen sinirli veya dikkatsizlik ile yapılan imla hatalarından bahsetmiyorum çok basit kelimelerin yanlış yazılması dikkatimi çekiyor. 

Bizler önce kendimiz sonra eğer anne isek evlatlarımız için kendimizi geliştirmeliyiz. Günlük koşturmanın içine kitap okumayı ekleyebiliriz. Evet yoğun ve yorgun oluyoruz ancak okuduğum kadarıyla elti, kayinvalide, komşu, görümce vs ile uğraşacağımıza veya onların bizimle uğraşmasını kafaya takacağımıza okuyalım. Okuyalım ki çocuklarımıza da örnek olalım. Hiçbir şey okuyamıyorsak çocuklarımıza kitap okuyalım bu hem onların gelişimi için hem bizlerin kelime dağarcığı için faydalı olacaktır. 

Tekrar söylemek isterim ki niyetim sizleri kırmak değil bir öğretmen olarak beni çok üzen bir durumu sizlerle paylaşmaktır. Teşekkür ederim

57 Cevaplar

0 oy
(30,101 puan) tarafından

Genel yaşamımızda Türkçemiz konuşmamızi kimse bilemediği için sadece klavye uzerine yorum yapabiliyorsunuz..

Ben şakasına çoğu kelimeyi saçma kullanırım yazımda özellikle bu benim Türkçe'min kötü olduğuna veya kitap okumadığım anlamına gelmez 

Kısaca ruh halime bağlı bir durum 

:) Gerisi muamma

-Reklam-
0 oy
(1,297 puan) tarafından
Ben de fark ediyorum. Ama diyecek bişey yok. Kimseye bu yanlış bu doğru diyemeyiz. 
0 oy
(6,848 puan) tarafından
Bence biraz da vakitsizlikten kısa yazıyorum açıkçası. Bazen kızım durmuyor hızlı hızlı kısa yazıyorum kabul :)
0 oy
(1,950 puan) tarafından
Oleeeyy harika bi yazi. Öğretmenler olarak gözümüz yaşlı yemin ederim.
0 oy
(45,021 puan) tarafından

miribaaa yorumlara bakıp cikacam:)

0 oy
(33 puan) tarafından
Katılıyorum sana. O kadar haklısın ki.
0 oy
tarafından
Kesinlikle çok doğru hak veriyorum eğitimin öğretimin yaşı yok bir insan ne kadar kendini geliştirirse çocuğuna o kadar bilgi verebilir. Ben hem çocuğuma bakıyorum hemde açık öğretim okuyorum 
0 oy
tarafından
Bende çok farkediyorum ya mesela yapiyom ediyom gı kelimesi 

Yeğenim yerine yiyenim bisküvi yerine püsküt katlediyorlar resmen
0 oy
tarafından
Çok haklısınız teşekürler
0 oy
(25,178 puan) tarafından
İyi niyetle yazdığın kibarlığından belli aksini düşünen fesattır. Ben de öğretmenim ama kitap okumuyorum çünkü midem bulanıyor gözlerim ağrıyor, zamanında öğrencilerime çokta aşıladım kitap okumayı, çocuğumun yığınla kitabı var şuan okumama müsade etmiyor daha çok resimlere bakmayı seviyor ama kitap sevmesi için elimden gelen teşviği yapıyorum. A101 e girince çikolataya değil kitaplara koşuyor oğlum çok şükür :) Tabi ki burda bende samimi oldugum şakalaştıgım insanlarla tuhaf kelimeler kullanıyorum orası ayrı işin eğlencesi, ama göz göre göre öğrenmeyip kelimeleri yanlış yazana, hatta yazdığını savunup saldırana bende çok sinir oluyorum. Sadece burda değil heryerde var böyleleri. Bir de söyleyince saldırıya geçip ukala damgası yiyorsun :D 
0 oy
(7,369 puan) tarafından
Canım okuyoruz da bazen klavye yazdığımızı düzeltiyor yani başka bir şeye çevirebilir Buda hızla yazılan yazıları yanlış cümlelere itebiliyor hemde buradaki çoğu kişi okuyor muhtemelen çünkü çocuklarına kitap okumayı seven bir kitlede var 
(25,178 puan) tarafından
Aslında arkadaş klavye hatasından değil aile yerine ayle gibi kelimeler yazmaktam bahsetmiş, yoksa ohoo benim klavye neler yazıyo:D
(7,369 puan) tarafından
Hiç denk gelmedim ama evet olabilir
0 oy
(1,430 puan) tarafından
Biz dogru yazıyoruzdur telefonumuzun klavyesi otomatik degiştiriyordur :) 
0 oy
(849 puan) tarafından
Söylediklerinizi anlıyorum ve ben de sizle aynı hisleri aynı rahatsızlığı paylaşıyorum..bunun nedeni eğitim ki bundan kastım sadece okul değil insanın kendi kendine eğitimi de dahil, kitap okumanın yanı sıra önemsememek aldırmamak da olabilir..bu platformda anlaşılamayabilirsiniz, farklı yerlere çekilebilir ama siz tavsiyenizi verdiniz..herkes kendini yoklayabilecek yaş ve olgunlukta diye düşünüyorum:)
0 oy
tarafından
Bebekten önce ayda 2   3 kitap, bebekten sonra ise hergün ancak 20 sayfa kitap okumak gibi bir kuralım var. Gerçekten insanın kafasını dağıtabileceği en güzel araç. Yalnız şunu da söylemek zorundayım ki, burada uzun süre vakit geçiriyoruz bazen de esprili şekilde konuşuyoruz vs. Bütün bunlarda TDK gibi noktalama işaretlerine dikkat etmiyorum kendi adıma konuşmam gerekirse. Ama tabiki çok günlük kelimelerin yazımlarının bilinmemesi durumunda yüzde yüz katılıyorum. 
0 oy
(3,166 puan) tarafından
Hay ağzına eline sağlık ❤️❤️
0 oy
(671 puan) tarafından
Canım söylemek istediklerimi birebir yazmışsın ama burada bu şekilde postlar yoğun eleştiri bombardımanına tutuluyor daha önce benzer bir konuda yazmıştım ordan biliyorum. Ezmeye çalıştığını söylerler. Ben de Türkçe öğretmeniyim ve çok rahatsız oluyorum postları okurken. 
(2,125 puan) tarafından
Gerçekten öyle oldu :(

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 163 göst.
18 Temmuz 2024 Kültür-Sanat kategorisinde Minikii (961 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 177 göst.
30 Mayıs 2024 Kültür-Sanat kategorisinde Kdrrrata (60 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 105 göst.
5 Ekim 2022 Kültür-Sanat kategorisinde hll_66 (123 puan) tarafından soruldu