0 oy
648 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (254 puan) tarafından
Ben 6 aylık hamıleydım kaynanam hep düşük yapıcam gozuyle baktı bana annem gıl besık almıstı erkenden ne gerek var dı nolur nolmaz derdi ben bırsey alınca yine aynı 8 aylık hamileydım ilk defa ip vermıstı ceket ör diye. Bende hevesle ordum dolaba koydum sonra bırgun konu acildi o ıbı ben özlemin (kızı oluyor) kızına or dıye verdim dedi, oysaki bana demişti neyse bende tam ona verırım dedım ama uzak oldugu ıcınde veremedim gerek yok verme falan dedi ama cok uzuldum. Sımdı kızı hamıle 3 aylık planlar kuruyor kardesıne kızıma 4 5 tane bebek orgu orduruyor daha 4 aylık, cok uzuldum ban dogurana kadar dusurcen gozuyle bakıp hıc bırsey yapmamısdı neyse ısde o ordugum ceketi versemmı kızına bu ay kayserı ye gelıcekler

22 Cevaplar

+1 oy
(3,485 puan) tarafından

İp al bi tane onu ver, emek verip örmüşsün geri istenir mi

(254 puan) tarafından
İsderler
-Reklam-
0 oy
(33 puan) tarafından
Bu kaynanalar niye böyle ya.

Bence eğer ördüysen ceket olarak verme git onun yerine ip al ver kendileri örsün çok kıymetliyse. Diğer türlü senin emeğin gitmiş olacak. Sana bu şekilde davrandılarsa bence o emeği de haketmiyorlardır.benimkiler de aynı. Hamileliğimi zehir ettiler ne alsak niye aldınız hele bir doğsun bakalım dediler. Hatta ilk 3 ay eşime çocuk duruyor mu düşük falan yok değil mi şeklinde sorup sürekli kötüyü anıyorlardı. İlk 3 ay bitti ama pek değişen bişey yok. 5 ayımız bitti daha bir çorap bile almadılar. 
(254 puan) tarafından
Oo dogdu yasına girdi ogluma pekbır bırsey yaptığı yok bir yelek bıle ormedı
(1,297 puan) tarafından
Bnmkide buna benzer bişey yaptı. Erkek çok istiyorlardı hiç yok erkek. Bana da doktor ikinciye erkek dedi. 4 aylık erkek diyorum. Dur bı belli olmaz diyo. Bişey alıyorum erkek mi kesin ki niye aldın bu rengi diyor. Belli olmaz doğunca kız çıkar belki diyo. Durmadan bı laf etti. En son dedimki anne cinsiyeti bizim için önemli değil bu renk olması da önemli değil. Maviyi kız giymeyecek diye bişey yok. Ben istedim aldım dedim. Eşimde kızdı bı daha sustu
(33 puan) tarafından
Eşin kızıp tepki veriyorsa yine şanslı say kendini. Benim eşim hep ailesini savunuyor. Benim ailem birşeyler aldıkça eşim mahcup oluyor ama mahcubiyetini örtmek için almasınlar ben çocuğuma kendim alırım senin annen niye alıyor diye trip yapıyor. kayınvalidemler Bebek arabası alacaklardı ben indirimden beğendim fiyatı da çok uyguna düşmüştü alalım diye söylettim eşime demediklerini bırakmadılar. Daha doğmadan bebek arabası lazım mı olurmuş ne gereksiz ihtiyaçmış sanki doğar doğmaz bebek arabasına mı binecekmiş bi doğsun 3 4 ay geçsin o zaman düşünürlermiş. Ben de öyle olunca tenezzül etmedim kendim aldım. Sonra üstüne bir de eşimde ailesini haklı buldu daha gereksiz diye. Böyle böyle bir sürü olay hiç bitmiyor. Ben artık Allaha havale ettim hamile halimle çok gözyaşı döktürdüler.

Artık canımı sıkmıyorum ama beni hamile halimle böyle üzenleri de Allaha havale ediyorum.
0 oy
tarafından
Kalp kırmak Kabeyi yıkmağa eşitdir.
(254 puan) tarafından
Hakkımı helal etmiyorum hıcbırzaman
(33 puan) tarafından
Ne güzel dediniz.
0 oy
(1,049 puan) tarafından
Emeğinize yazik ip alin oyle verin ben sizdem boule aldim onu kendi bebegime ördüm diyin 
0 oy
(1,463 puan) tarafından
Ayy benim kaynanamda öyleydi doğmamış çocuğa don biçilmez diyip dururdu.Sen baştan yanlış yapmsn bana belirtmedin bana verdin sandım ben kendi bebeğime ordum diyip konuyu kapaticaktn 
0 oy
tarafından
Bosver canım takma emin ol hepsi öyle benimde öyle ama takma artık sen kendini bebeğini duusn ❤️ 
0 oy
(19 puan) tarafından
Görümcenin bir suçu yoksa ona verebilirsin ördüğünü ama yerinde olsam kaynanama alır veririm ipi ör diye örünce de geri isterim çocuğuma ör diye aldım derim. Ne tuhaf insanlar var ya hayret bişey. Sen zaten gönül rahatlığıyla giydiremezsin de çocuğuna ördüğün şeyi içinden gelmez 
0 oy
tarafından
Bende kayserideydim 2 hafta once tasindim neresinde oturuyosun kayserinin
(254 puan) tarafından
Tokideyım
tarafından
Anladım
(254 puan) tarafından
Sız nerde oturuyorsunuz
0 oy
(3,417 puan) tarafından
Bunların hepsi böle s.erefsiz psilik canm benim teyzem de kocasida öleydi yasiycakmi doguracanmi bakalım derlerdi 6 aylık kızıma olsun dedi gebermesin sürünsün pislik Allah onların kalbine torun sevgisi versin insAllah 
0 oy
(4,342 puan) tarafından
Ver kızına sadaka niyetine 
(254 puan) tarafından
Vermeyi dusunuyorum
(4,342 puan) tarafından
Aynen canım ver ben o iple örülen şeyi çocuğuma giydirmem
0 oy
(3,599 puan) tarafından
Ben olsam ordugum şeyi hiçte veremem al bı tane ip geri ver kendi orsun
0 oy
(3,952 puan) tarafından
Hangi renk ip omu merak ettim açıkçası  kıza da mı uygun yoksa nasil ayni  ip icin kız yelegi ormeni beklemis. Valla ben olsam götürür giderdim bu kadar da olmaz derdim yani. Resmen dalga gecmis seninle
0 oy
(1,552 puan) tarafından
Aynı ipten al, kaynanana ver.. Al ipini kime vereceksen de.. Örmüşsün o kadar gözlerine yazık
0 oy
tarafından
Bişey yapıp almamak için öyle yapmış kendi kızına gelince niye yaomiyo
0 oy
tarafından
Ben verirdim ona..gözü kaldı şimdi ccuguma giydirmek ben onu..gider kendime.yeni alır çocuğuma onu orerdim..
0 oy
tarafından
Aynı şeyi bende yaşadım ilk bebeğimi kaybettim beşiğini odasını son 10 gün kala aldım ama çok laf duydum ne olacağı beli deyil ya yine bişey olursa almayın masraf etmeyin falan hiç takmadım sende hiç takma sen verdin bende oğluma ördüm de umrunda oluşta kendini önemli sanmasın
0 oy
(3,484 puan) tarafından
İp al ver şekerim sana ip vermişler nede olsa 
0 oy
(12,070 puan) tarafından
Gelin ayrı kızı ayrı AA ayrımcılık yapmasalar olmaz tabi 

Benimki de kızı hamileyken cicili bicili kıyafetler aldı pembe nevresimler bebekli yastıklar , bize gelince arabalı pijama, arabalı nevresim ikimizinkide kız ama bana özenerek bişey almadı hep erkek şeyleri alıyor 
0 oy
tarafından
Sorman hata ver gitsin. Naparlarsa yapsınlar. Ne kadar ayip. Böyle bir durumda konusma mesafe koy daha iyi. 
0 oy
(5,771 puan) tarafından
Eğer isterse sök öyle ver eline al şimdi de dalga mı geçiyor 
tarafından
Aynen bende yeni ip alırdım olmadi isterlerse söküp verirdim :D ay başına su geldi sökülmüş diye bende sinir olurum öyle şeye kötu biride değilim çoğu zaman kötü de düşünmem ama kendimi kullanilmis hissederim öyle ne yani bana ördürüp geri istemek
(5,771 puan) tarafından
Olacak şeymi yani ne kadar edepsizce bi hareket

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 282 göst.
18 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde 23Zeynep23 (97 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 748 göst.
0 oy
6 cevap 414 göst.
14 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Asyaaaa (7 puan) tarafından soruldu
0 oy