+1 oy
216 göst.
Alışveriş-Hediye kategorisinde (50 puan) tarafından
İlk gebeliğim çok heyecanlıyım 2 kayıptan sonra 2.5 yıl sonra gelen mucizem ve cinsiyeti öğrenip bı an önce alışverişe başlamak istiyorum tecrübeli anneler alışveriş hakkında bilgi verirmisiniz neler almalıyım liste yaptınız mı 

5 Cevaplar

0 oy
tarafından
Önden çitçitli zıbınlardan aldim en başta daha rahat giyiyorlar ama çok almadim 5 tane falan yeterli olmuştu bize. Ne zaman doğum nasip olursa? 
(50 puan) tarafından
Evet canım bnde alcam onlardan ama başka neler olcak pek bilgim yok açıkçası
tarafından
Patikli altlardan fazla alabilirsin eğer çorapsiz durdurmicam dersen ben en çok onlardan kullandım. Kıyafet olarak ilk 2 ay giyeceklerini hep önden açılanlardan al. Ben tulum almadim kücükken zor oluyor diye. Çorap alirsin 10 tane kadar çok bile olur. Eldiven ve şapka 1 aylık olmadan bıraktım onlara çok ihtiyac olmuyor makul sayıda al. Hastane çikişini eğer hevesim yok dersen 5 li al bence. Ben pişman oldum bir sürü para verdiğime 5 kere giymedi belkide. Genelde ikili takım şeklinde alirsan alt üst daha rahat olur. Önlük gibi şeylere hemen ihtiyacın olmuyor. Ağiz mendili de aynı şekilde başta az az al sonra ihtiyac halinde çoğaltirsin. Ben beline kuşak yapıyordum cırt cırtlı cünkü çok gazlıydık sıcak kalsın diye belki onu düsünebilirsin.
(50 puan) tarafından
Yaa çok teşekkür ederim canım dediğin gibi yaparım inşallah az az alırım ilk aylarda giyceklerini
tarafından
Diğer türlü de pompa al kesinlikle. Hastanede bana sağdirtmadılar 3 gün süt inecek diye bekledim. Sonra emzirme danısmanı ile çalıştık doğumdan cıkar cıkmaz sağsan hemen inerdi dedi. Al hastane cantana koy gelmezse sağ hemen hiç bekleme. Mochinin birde süt toplama aparatı var. Bir göğsünü bebek emerken ya da sen sağarken onu diğerine tak orda süt ziyan olmaz. Göğüs kremi kesin al. Ben 2 kez kullandım ama ihtiyac olabiliyor. Emzik kullanmak isterim dersen bibs 'inkine bak. Çoğu bebek tutuyor benimki 2.ayda tutru sadece onu. Durumunuz iyiyse kesinlikle kendinden sallanan beşik ya da ana kucağı al :) ben kö..pek kadar pişman oldum almadığıma bebeğim çok gazlıydı. Öyle olunca senin işin kolaylaşıyor.
(50 puan) tarafından
Hmm peki canım tesekkur ederim süt sağma pompası sezeryan doğumda daha çok gerek olur heralde öyle duyuyorum ondan da alırım büyük ihtimal çünkü sezeryan istiyorum
tarafından
Evet normal doğuma göre daha geç geliyor dedi doktorum. Kesin kullanırsın yani bol bol gelinde kullan insallah :)
(50 puan) tarafından
İnşallah canım
-Reklam-
0 oy
(3,167 puan) tarafından
Hayırlı olsun sağlıkla kavusun bebeğinize inşallah

Canım benim. Google a anne bebek yenidoğan ihtiyaçları yazınca detaylı listeler çıkıyor birini seç. Kendine 5 6 aylık olduktan sonra yavas yavas almaya başla. Ama çok hevesli isen unisex birkaç parça alabilirsin :) 
(50 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım benim Allah razı olsun araştırayım bı
(3,167 puan) tarafından
Bir listeyi seç çıktısını al, tamamladıkça işaretle :)
(50 puan) tarafından
Bı liste yaptım aslında canım atabilirsem atayım bı bak
(3,167 puan) tarafından
Olsun kuzum
0 oy
(3,454 puan) tarafından

0-3 ay çok alma benim oğlum 1.5 ay giydi çok çabuk büyüyor yaa:'(

(50 puan) tarafından
Yaa demi öyle yaparım heralde sonraki giyceklerini daha fazla alırım
(3,454 puan) tarafından
Aynen benim oğlum 4 aylık oldu 6-9 ay tam oluyor 3 -4 hafta sonra onlarda olmaz bence
(50 puan) tarafından
Evet canım aynen
0 oy
(14,948 puan) tarafından

Allahim inşallah kucağına almayı nasip etsin kuzum benim listem bu sana fazla gelen varsa cikarabilirsin

image

image

(50 puan) tarafından
Ya teşekkür ederim canım saol
(14,948 puan) tarafından
Rica ederim canım sağlıkla al kucağına inşallah

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 141 göst.
0 oy
7 cevap 459 göst.
0 oy