0 oy
765 göst.
Diğer kategorisinde (2 puan) tarafından
Hamileliğinizde yardım eden oldumu benim ailem 18 saat uzakta oturuyo ben ağrıdayım onlar adanadalar ha diyince gelemiyorlar kaynvalidem alt katımda oturuyo görğmcem 30,40 dkka uzağımda oturuyo kimse yardım etmiye gelen bi bardağımı bile yıkamıyo çok zoruma gidiyo bide ilk çocuk zorlanıyorum kaynvalidemin kız kardeşi daha yeni 6.aya girdi her hafta 2 kere gidip evini temizliyo ben 9.ayıma girdim hala yardım eden yok benim ailem 2 hafta sonra gelecek ablamla halam yardım edecekti ama ben ilk geldiklerinde evim pis olsun istemedim eşimde ailesine asla şu kıza bi yardım edin el atın demediği için sinirden girdim evi komple temizledim o günde güya kaynvalidem yardım edecekti küçücük bi çocuk odası var orayı süpürüp çay içip gitti banada yazık değilmi çok zorlanıyorum 

61 Cevaplar

0 oy
(3,856 puan) tarafından
Benşm annemde kaynanna da bütün akrabalar çevremde 7 aylığım kimse gelip süpürüp etmiyo kendim yapıyorum üstelik annem misafir getirmeye kalkıyo hamileleğimin ilk başlarında 3 ay falan hiç doğru düzgün yemek yapamadım mide bulantısından halsizlik ten eşimle hep aparetif beslendik yada eşim bişeyler yapmaya çalıştı sagolsun temizliğe de yardım ediyoe eşim yeri gelince süpürüp ediyo yani kocasan başka kimseden fayda yok onu anladım 
(2 puan) tarafından
3 haftam kaldı hep hasta gibiyim
-Reklam-
0 oy
(3,856 puan) tarafından
30 dan sonra yavaş yavaş başlıcam temizliğe kimseye minnet edemem
(2 puan) tarafından
3 haftam kaldı
0 oy
(4,098 puan) tarafından
Bizimkiler yakın iki tarafta ama ben istemedim ya yetiştiğim yeri yaptım yetişemediğime yardımcı kadın çağırdım kayınvalidem yapma gelirim falan dedi eşim gelin şu kıza yardım edin der her zaman ama ben hiç istemem kendi evlerini yapsın herkes önce boşver 
0 oy
(1,929 puan) tarafından
Hiçbir gebeliğimde yardım edenim olmadı. Bu doğumunda ikiz diye ailemin yanına doğuma gittim 20 gün Allah razı olsun onlar baktı. Geri geldim bıraktığım yerden devam ettim. 
0 oy
(3,952 puan) tarafından
3. Ye hamileyim kimseye temizletmedim gerek de duymadım  bunda da kendim temizlerim ben sevmem kimse biseyime karışsın her seyi kendim yapmayi severim . Bir günde yapmak zorunda degilsin ben 3 4 günde  bitiriyorum ama kendim yapiyorum.  Sen de o sekilde yapabilirsin
0 oy
(1,205 puan) tarafından
Niye minnet edeyim kimseye etmem butun hamileligim yalniz gecti doguma gitmeden tuvalet banyo citiledim dogum yaptim sezeryan yine kimsem yoktu 3. Gun ev temizledim süpürdum yemek yaptim hele esimin ailesine hic minnet etmem hem hareket iyidir yap kendin bisey olmaz Allah'ın izni ile 
(2 puan) tarafından
3 haftam kaldı hep hasta gibiyim
0 oy
(1,045 puan) tarafından
İlk gebeliğimde annem her hafta geldi evimi sildi süpürdü gitti Allah razı olsun. Bu gebeliğimde kendim yapıyorum şükür bazen eşim yardm ediyo. Annemde geliyo kızımla ilgileniyo o bile bana büyk bi yardm oluyo
(2 puan) tarafından
Bende 1 bardak yıkayan yokki 3 haftam kaldı 18 yaşındayım ilk hamileliğim ağrı çok soğuk ben adanadan geldim dayanamıyorum soğua soba yakıyoruz bide
(1,045 puan) tarafından
Bende 18 yasımda doğurmustm kızımı haklısın birazdaha yaş küçük olnca insanın zoruna gidiyo. Allah yardmcn olsn istesen dogm temizligine yardm edin diye etmezlermi
0 oy
(15,021 puan) tarafından
Yok yok ne yardım etmesi aksine hizmet beklediler 
(2 puan) tarafından
Yapmayınca bide gönül koyuyorlar değilmi
0 oy
(7,827 puan) tarafından
Kız niye yardım etsnler kimseden bişey bekleme bazen saçmalıyosunuz düşük tehliken yoksa kendin yapacaksn bn zor gebelik geçirdim şükür düşük tehliken yoktu ama şiddetli bel ağrılarım vardı az ev süpürsem gece yataktan kalkamıyordum tutulup kalıyordum çk acı çektim kimseye minnet etmediö camlarıma kdr kendim sildim 
(2 puan) tarafından
Bende 1 bardak yıkayan yokki 3 haftam kaldı 18 yaşındayım ilk hamileliğim ağrı çok soğuk ben adanadan geldim dayanamıyorum soğua soba yakıyoruz bide
(7,827 puan) tarafından
Rabbim yardımcın olsn kuzum ama emin ol burada çoğumuz bunları yaşadık ben kmseden birşey beklemedm kmsede bişey yapmak zorunda değil yaşın küçük ama o yaşta evlenip çocuk yapmak snn kararın karar vermişsin o yüzden kendin yapmalısın kimseye güvenme kimseden birşey bekleme
0 oy
(1,571 puan) tarafından
Hic kimseye ihtiyacim olmadi doguma gidene kadae herseyi kendim yaptim 
0 oy
tarafından
Lohusa dönemim de kaynanam yardım etti. Hamileyken kimse yardım etmedi .
0 oy
(693 puan) tarafından
Eşin ailesine kıyamiyorsa kendisi yardm etsin o zmna
(2 puan) tarafından
Annesinin evine gidince bulaşığıda yıkar evide temizler yemekte yapar annesinin bi başı ağrısın oy ben ölem anam hastaneye götürim kalk der ben hasta olunca fosur fosur uyur baş ağrımı önemsemez bile zaten
0 oy
tarafından
Kimsedn bir bardak su gormdim onlrda güvenip yapmdim eşimle yaptık doğum temizlgmde
0 oy
tarafından
Esim yardim etti sadece cnm bana zaten calisiyordm ben 
0 oy
(919 puan) tarafından
Tek başıma yaptım kimse ne geldi ne teklif etti 
0 oy
tarafından
Tek başıma yaptım herşeyi hamileyken de kaynanam gil çarşıda gezip gezip sana yemeğe geliyoruz derlerdi gelince de ellerini hiçbir işe surmezlerdi 
0 oy
(3,504 puan) tarafından
34. Haftamda bütün evi dip köşe temizledim 39. Haftamda da doğum yaptım 
0 oy
tarafından
Herkes kendi derdinde işinde gücünde canım bende ikizlere hamileyken eşimden başka kimse yardımcı olmadı  destek olanda yoktu köstek oluyor herkes saçma sapan yorumlar yapıyorlar riskli gebelikti benim dusurursun çocuğu işte nasıl bakican 2 çocuğa falan diye ...

Çok şükür hiçbir sıkıntı yaşamadım hamilelikte 2 cocugada tek başıma baktım şuan herkesin ağzı açık nasıl bakıyorsun falan diye ...

Boşver sen elalemi eşin yanindaysa destekcinse çok şanslısın elalemden bisiy bekleme ..
0 oy
(10,053 puan) tarafından
annem yardımcı oldu bıde esım askerdeydı benım hamılelık donemınde 
0 oy
(7,931 puan) tarafından
Hamileyken eşimden başka yardım edenim olmadı.Kaynanam köyden çarşıya geldikçe uğradı , koca karnımla hazırladığım sofrada yemeğini yedi el gibi çekildi , kendi yediği sofrayı bile toplamadı.Adet yerini bulsun , sormadı demesin diye "yapamadığın bir işin var mı "bile demedi. Eltilerime de aynı şekilde yapmış ama 

Hamileliğim boyunca annem hastaydı , 5aylık hamileyken kaybettim.

Hamileyken de doğumdan sonra da yardım edenim olmadı Allahtan başka .....

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 404 göst.
11 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Aselinnannesi (924 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 463 göst.
1 Mayıs 2020 Diğer kategorisinde Kelebeğimm (1,491 puan) tarafından soruldu
+1 oy
0 cevap 49 göst.
+1 oy
3 cevap 229 göst.

Kategoriler