canim tabiki çocuk gelişiminde ödül ve ceza yöntemi var. Sana yazmadan önce biraz göz attım ama bir ortamı bırakmış kızın başka biryere geçmiş hemde ne olduğunu anlamadan anlamdiramadan alışık olduğu ortamı bırakmış. Bir evde anne baba cocuklarken birden başka bir ortama geçmiş. Bununda etkileri var tabiki ama ablacığım kadarıyla eskiden beri böyle. Verdiğin cezalar ilk etapta göz koruyucu olmamalı dikkat et çünkü yeni başlayacaksın. Atıyorum o gün çikolata yemek istiyorsa odanı topla vereyim güzel kızım diyebilirsin. birde söyle bisey var çocuklar emir cümlelerinden nefret eder yap et dememelisin. Yaptırmak istediğin bisey varsa seçenek sunman gerek atıyorum kizim ya odanı topla ya da gel benimle mutfakla bana yardım et gibi..yek seçenek sunma onu yap deme. Kararı kizin versin onu onmesedigini de düşünür bu sayede. Çocuk psikolojisi başka bisey sen ona brokoli yemeyi zorlarsın akşam esin gelir yemek istemez der ki onu zorlamadı beni zorladı başka davranış biçimleri sergiler. O yüzden biraz çok yönlü düşünmek gerek. Birde verdiğin cezaları onu sevmediğin için verdiğini düşünmemeli buda çok önemli daha ters tepebilir inata binebilir hadi kızım yap da senle bir pasta yapalım immm güzelce de yeriz ne dersin gibi yaklaş
1,508,322 soru
24,617,182 cevap
364,413 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın