0 oy
311 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (3,895 puan) tarafından
Kaç saat kaynatayim???? ???? ???

10 Cevaplar

0 oy
(53,819 puan) tarafından
Ben saate bakmiyorum hic ☺️
-Reklam-
0 oy
tarafından
Kaynamaya başlayınca 15 20 dk kaynatıp altını kapatıyorum yani çok kaynatmam
0 oy
(1,206 puan) tarafından
Yarım saat yeterli olacaktır canım üzerinr tel süzgeç koy nayaladıktan sonra ört mis gibide kaymağı olsun 
tarafından
Tel süzgeç mi
(1,206 puan) tarafından
Aynrn yapacağın kaba yoğurdu mayala üzerinede kapak yerine maksrna süzgeçi kapa  sar mayalansın kaymağı harika oluyor ben öyle yaparım hep
tarafından
Kapak koymaycaz mi aaa ilk defe duydum ben de yoğurt mayalıyorum ama böyle güzel sert olmuyo
(1,206 puan) tarafından
Ben dediğim gibi yap xanım çok iyi oluyor serçe parmağını koy ona kadar say hafif  yansın ısısı öyle olsun iki yemek kaşığı yoğurt al bir kaba üzerine ısınan sütten koy karıştır süte dök karıştır süzgeç koy üstüne bunu yapmamın nedeni çok güzel kaymak oluşturuo ve sulandırmıo sonra sar sabaha kadar kalsın kış ya anca tutar ev çok sıcak değilse tabi sonra sonucu yaz bana :)
(482 puan) tarafından
Tesekkur ederim ben de sayende bir sey ogrendimm:))) ben de yoğurt yapmaya daha doğrusu öğrenmeye çalışıyorum bir kaç denemem oldu ama çok civik oldu   bana su konuda yardımcı da olursan çok ama çok mutlu olurumm:) kac litre sute kac kaşık sut konmalı
tarafından
Ayy bakalim cumartesi mayalıycam deneyim yazıcam sağol kuzum
(1,206 puan) tarafından
Canım 3lt yapıyorum mesela 2yemek kaşığı bazrn 3yemek kaşığı koyuyorum ama süzme yoğurtla yada mayalık yoğurtla mayalıyorum diğer yoğurtla mayaladığımda sünüyor muhakak ısısına dikkat et sopuk yada sıcak olmasın
(482 puan) tarafından
Allah razı olsun canım sende.n. deneyincr yazarım sana, :)
(1,206 puan) tarafından
Sendende razı olsun canım benim tamamdır
0 oy
(146 puan) tarafından
Ben 15 dk kaynatıyorum 
0 oy
(45,021 puan) tarafından
Kaynamaya başladıktan 20.dk sonra kapat
0 oy
(15,422 puan) tarafından
Kaynayip köpürunce altıni kısarak yjne 10 15 dk kaynatiyorum ben 
0 oy
(2,672 puan) tarafından
Kaynayıp tasmaya yakın kapatiyrm canım sonrada ilismaisni bekluyrm ki mayaliyayim
0 oy
(6,077 puan) tarafından
Valla altını kısıp 10 15 dk kaynatıyorum sadece sonra kaymak tutunca kenarlarından mayasını ekliyorum mis gibi oluyor :) 
0 oy
(4,641 puan) tarafından
5 lt sütü  bile 10 dakika kısık  ateşte  kaynatıyorum. Sonra parmağımı  4 saniye icinde tutabilecek  isiya gelene ladar bekliyorum.  Sonra mayalıyorum. 
0 oy
(7,470 puan) tarafından
Litren az canım seninki daha çabuk buhatlaşır 10 15 dakika kaynat kepçeyle savutturarak ılıyıncada ağzı açık kavanoza koyup fırında mayalıyorum 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 162 göst.
13 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Hatice061987 (2,238 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 505 göst.
25 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
10 cevap 270 göst.
24 Şubat 2025 Diğer kategorisinde M.h.2606mt (237 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 930 göst.
12 Nisan 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Melektrn (111 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,467,872 soru

24,050,480 cevap

329,646 kullanıcı

...