0 oy
734 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (393 puan) tarafından
Kokmasin diye tuzlayin diyor kaynanam doğru mu ya

35 Cevaplar

0 oy
tarafından
Bebekler kotu mu kokuyo dunyanin en guzel kokusu onlarin vucudu  cok sacma zararli oyle olsaydi buyukler yapardi kotu kokmamak icin bebekler her zaman guzel kokar
-Reklam-
0 oy
(392 puan) tarafından

Ya tuzlamadım ama tuzlu suyla banyo yaptırdım. Eskilerin çoğu şeyinde hikmet var. Bence bundaki hikmet bebe küçükya tuz mikropları öldürüyo. Sağlıklı olsun diye yapılmış zamanında bnce. Tabiki geçen zamanda kokma kısmıda işin espirisi olmuş gibime geliyo.

Mesela 40 uçurmadaki hikmette bebek 40 gün boyunca kendi evinin bakterileriyle bağışıklık sağlıyomuş. 40 gün sonra başka ortamlara girerek oraların bakterileriyle tanıştırmak lazımmış çocuğu. Bağışıklık sistemi güçlensin diye. 
0 oy
(1,020 puan) tarafından
Çoook riskli. Yapmayın
0 oy
tarafından
Tuzlayanlarin bebeklerinin ileride sürekli ter koktuğu kanısındayım
0 oy
tarafından
Tövbeeeeeeeee bunuda mi duyacaktım bacım ☺
0 oy
tarafından
Küçücük bebeklere olur mu hiç öyle şey inanma kuzum böyle şeylere müsaade etme
0 oy
tarafından
Ölen çocuk var canım yapmaya koksun ne var bizimkide kokuyordu zeytin yağı duruyorduk vücuduna
0 oy
(7,470 puan) tarafından
Tuzlamadık balladık kızımı tadından yenmiyor teyzesi :))
0 oy
(31 puan) tarafından
Tuzlamadim mis gibi de kokuyor yavrum
0 oy
(5,213 puan) tarafından
Yav bacı saçma sapan işler bunlar kaynanan diretsede asla yaptırma çok istiyosa kendi çocuklarını alsın tuzlasıj bigün
0 oy
tarafından

Kesinlikle öyle şeyler yaptırma zamanında bebek ölümleri hep bu yüzden oldu zaten. Yeni doğan, savunmasız bebeğin vücuduna sürülen tuz, sıvı kaybına neden oluyor. Böyle olunca bebeğini kendince korumaya çalışan aile, istemeden onun beyin kanaması geçirip, ölmesine neden oluyor. Bazı soğuk bölgelerde de bebek doğar doğmaz vücudu toprak ile sarılıyor. Bu da bebeğin tetanos olmasına neden oluyor. Ya düşünsene balığı bile Tuzla San lakerda ya dönüyor saçmalık yani yok şekere batırmak yok tuza batırmak böyle şeyler kaldı mı ya asla izin verme

0 oy
tarafından
Hayir canm oyle bisey yaptirma sakın ölüme kadar tehlikesi var
0 oy
(44 puan) tarafından
Of o saçmalığı benim kaynanamda diyo :(( ben yaptırmayacağım mis gibi dalinle yıkarım bebişimi :) 
0 oy
(669 puan) tarafından
Evet öyle bi adet varmış ama ben yapmadım büyüyünce  ter kokmasın diye yapılıyomus hic inanmıyorum öyle şeylere 
0 oy
(2,587 puan) tarafından
İsteyen linclesin vallahi umrumda değil 2 çocuğumu da tuzladim hiçte pişman değilim kokuyor yoksa çocuk eski kafalıyım ben 

İlgili sorular

0 oy
24 cevap 784 göst.
26 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Anonimm (81 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 342 göst.
25 Nisan 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 309 göst.
0 oy
22 cevap 405 göst.
13 Ekim 2022 Aile & Aşk kategorisinde Busramehmetakbal (108 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,733 soru

24,102,625 cevap

332,513 kullanıcı

...