0 oy
229 göst.
Diğer kategorisinde (3,192 puan) tarafından
Bebeğime önceden ek gıdadan önce yani 180 ml den 5 kez mama 100 ml de anne sütü veriyordum

Ek gıdaya geçtikten sonra sabah kahvaltı ve akşam üzeri sebze çorbası olmak üzere iki öğün koydum. 2 öğün de mama dan çıkardım. 

Yanii oğlum 3 kere 180 ml mama bir kere 100 ml anne sütü ve sabah 50-60 ml aksam 60 ml olmak üzere iki kere ek gıda alıyor. Tabi ek gıdalar süt gibi degil koyu kıvamlı yani. Bide günde 2-3 çay kaşığı yoğurt.

Sizce yeterli mi açıkıyor mudur bu ek gıda işi çok zormuş ya devamlı bir biberon mama içen çocuk bu kadarcik katı gıdaya nasıl doyucak diye endişeleniyorum bir yardım edin endişelerim boşa mı ?

3 Cevaplar

0 oy
tarafından
Canım bu kadar milimi milimine hesaba gerek yok. Ben yaptım kendimi paraladim tavsiyem yapma. O aç olsa senden isteyecek hiç kendini yıpratma. Mideleri zaten ufacık.
(3,192 puan) tarafından
Canım ek gıdayı veriyorum aradan 2 saat geçiyor mamayı getiriyorum saldırıyor mamaya acaba ek gıdayla doymuyormu ondan korkuyorum :(
tarafından
Çocuklar için ek gıda 2 yaşına kadar doyurucu olarak değil besin alması için verilir kuzum hem alışması hemde protein olarak alması için. O yüzden ek gıda ile çok doymasina değil ne kadar bir lokma bile alsa kadir diyerek bak.
(3,192 puan) tarafından
Ama ek gıdayı verince çocuğum guzelceme duruyor seviniyor yedikten sonra. Araya bir mama daha sıkıştırayim 3 değilde 4 kere mama içsin diyorum ama zaman kalmıyor ki
-Reklam-
0 oy
tarafından
Kaç aylık canım benim ilk oğlum on aylık sabah kahvaltısı öğle yoğur çorba ne olsa arada bebek bisküvisi süt bazende mama aksma doğru irmikli muhallebi meyveli fln yaosam versem  yatmaya yakın sonra mama verio yatırıyorum canım artık buyuyolar mama TK olmaz düzenli şekilde ara öğün sabah akşam ek gıda ver
(3,192 puan) tarafından
Canım daha küçük 6 aylık. Doktor 5 ayda başlattı ek gıdaya biraz tadım yaptım şimdi böyle yiyor. Zorla yiyor ama yiyor sonuçta bilmiyorum az mı acaba mama
tarafından
6 aylık canım senin sabah kahvaltisi karışım vs vermen gerekiyo artık kaçta kalkarsa kahvaltı veri sonra yaptırdıktan sonra kalktığında ara öğün olarak yoğurt meyve püresi sona öğlen çorba aksma doğru hafif bebek muhallebileri faln böyle bir düzen olusturman lazım zorla yiyor demişsin bu şekil vermezsen ve herşeyi vermezsen aman yok ben amma verim böyle aç kalir dersen valla benim kziim gibi cılız bir kzin olur aman boğazında kalacak aman şöyle böyle derkn şuan 2 yaşında ve çok zayıf  ilk gebelik olduğu için korkuyodum ek gıda konusunda ama şuan 10 aylık oğlum var ek gıdaya gectigim gibi çorba muhallebi ne varsa veriyorum yesin alışsın öyle olmasa ilerde çok zorlanirsin bunu yaşayan biri olaraktan. Diyorum sen. Araştır öyle bı duzen yap
(3,192 puan) tarafından
Canım sabah ilk kalktiginda 9 da mama veriyorum 180 ml. Saat 1 de kahvaltı karışımını veriyorum içine yumurta sarısı labne pekmez bebe bisküvisi ve kasık mama atiyorim bı tatlı kaşığı. Birazda tereyağ atıyorum. Onu yediriyorum kıvam olarak muhallebi kıvamı miktar olarakta 50-60 ml yediriyorum zorla yiyor ama vazgecmiyorim yani. Sonra saat 3 te ma veriyorum tekrar saat 6 da sebze karışımı çorba yaptım kemik suyulu. Onuda 60 ml falan yiyor ama tam sulu kıvam değil biraz koyu kivamli yani. Sonra 8 de yoğurt veriyorum 3 kaşık en fazla alıyor  9 da tekrar mama veriyorum yatarken de saat 11 buçuk gibu 100 ml anne sütü içiriyorum. Başka bişey vermeye zaman kalmıyor.
tarafından
Canım bence yogurud öğlen versen kahvaltıda uyandığı gibi versen mama vermeden kahvaltısını versen 1 de kahvaltı ne bilim yani sabah dokuzda kahvalreti 2 saate bir vermen gerekir 12 bir gibi yoğurt içine bebek bisküvisi mmeyve versen sonra 3. 4 gibi çorba  akşama doğru muhallebi irmikli meyveli fln akşama doğru yatincada mama versen bence öyle dhaa iyi sence  arada gene bol bol emzdir
(3,192 puan) tarafından
Canım sütum yok mama veriyorum doğduğundan beri. O yüzden mama mi ek gıda mi kafam karışıyor. Yavaş yavaş çoğaltacagim dediğin gibi
tarafından
Bende şuan tek mama veriyorum canım onun dışında ek gıdaya geçtiğimiz den beri herşeyi veriyorum hani sana yardımcı olmak için diyorum ilk gebeligimde acemi olmamın yanı sıra korkudan  yarı yamalak veriyodum o yuzden
(3,192 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım bide diliyle itiyor dudaklarini kitliyor damaklarini birbirine yapıştırıyor kaşığı ağzına almamak için bu sorunu nasıl astiniz acaba. Ya bebekelri görüyorum saldırıyorlar kaşığa benimki kaşık görünce ağlamaya başlıyor :(
tarafından
Yeni yeni alıştığı içindir canım bişey olmaz evet başkaları öyle bizimkiler mallesef öyle değil ama zmanla alisacaktir sen bence bı duzen oturtur ver o zmanla alisirsa yerde
0 oy
(15,022 puan) tarafından
Kaç aylık canım 
(3,192 puan) tarafından
6 aylık canım. 5 ayda doktor başlattı ek gıdaya biraz tadım yaptık şimdi böyle bu miktarlarda yiyor. Acaba çıkardığım o iki öğün 180 ml yerine verdiğim ek gıdalarla doyuyor mudur. Bilmiyorum valla çok zormuş ya kafam çok karışık.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 175 göst.
0 oy
1 cevap 219 göst.
5 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Deniz16 (402 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 687 göst.
9 Aralık 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 906 göst.
28 Mayıs 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu