Kizlar ben hic cenaze evine gitmedim. Annem oldu kucukken ama hatirlamiyorum. Simdi bu sabah esimin enistesi vefat etti esimin yengeleri gitti apar topar beni kimse cagrmadi acaba hamile gitmezmi yada onlar gtti napicaklar orda yani napilirki kimseyede soramadim ayiplar diye hic mi akraban yok diyeceksiniz yok evet . Sadexe babam abim var malum iki erkeklede pek bisey ogrenemedim bu konularda. Yani simdi esim sali gunu izinli o zaman bassaligina gitsek olurmu yoksa benimde bugun gitmem gerekirmi napcam gidince .
Vanım eşine bağlı yani sıkı fıkı samimi iseniz eniştesiyle bugün gidin hemen bi başsağlığına ama aranız mesafeli ayda yılda bir görüyorsanız salı günü gidin .
Canım eşine bağlı yani sıkı fıkı samimi iseniz eniştesiyle bugün gidin hemen bi başsağlığına ama aranız mesafeli ayda yılda bir görüyorsanız salı günü gidin .
Belki üzülürsn diye cagirmamislardir seni. Ilk gun tesbih çekilir bizde pilav helvar va dagitilir bas sagligi dilenir 40 gunde her gece kuran okunur.
Canim gitmen gerekse sanada derlerdi bu kadar takma boşver. Hamilesin diye kiyamamislardir. Sonra esinle gidersin sıkıntı edecek bi durum yok bence. Seni almadan giden onlar. Yine icin rahat etmezse eşini ara sor canim benimse gitmem lazimmi bise demeden gittiler de ona göre yonlendirir seni.
Canım senin gitmene hemen bugün gerek yok ama cenaze evine yemek yemek yapıp yollayabilir sin
Bu biraz aranızdaki samimiyete bağlı.. ama sen hamilesin sonuçta gitmen gerekli olsa bile gitmesen de kşmse yadırgamaz seni.. bizde cenaze evine giderken bir paket çayla bir paket küp şeker götürülür.. oraya gidince o ortamdan etkilenceksen eğer gitmesen bebeğin ve senin sağlığın için daha iyi olur eşinle birlikte gidersiniz baş sağlığına..
Eşimin anneannesi öldü geçenlerde ben gitmeyi çok istedim götürmediler malesef. Hamileyim üzülürüm etkilenirim diye evinde kal denildi. Eşimde benim yüzümden gidemedi cenaze şehir dışında diye beni bırakmak istemedi. Kaldık öyle yani. Cenaze evi yas evi olduğu için hamilele anneler iyi gelmiyor canım sen ortam sakinleşince git görün. Başınız sağolsun bu arada
Eşinle gidin görünün sonuçta eşinin yabancısı değil
Bizde hamile isen Allah korusun çok çok çok yakinin degilse ilk gun cenaze cikana kadar gidilmez canim ama ertesi gun ve ilerleyen gunlerde gidebilirsin bas sagligina. İlk gun tabi hem kalabalik oluyor hem uzuntu keder vs. psikolojik etkilenmesin diye. Dogum gibi olum de faniler icin bu hayatin parcasi yapacak bir sey yok o yuzden 2. Gun ya da diger gunlerde gidebilirsin. Basiniz sag olsun.
Etkilenirsin diye götürmemişlerdir canım sen esine taziyeye gidelim diye teklif et yinede :) Başınız Sağolsun
Bunun bir cahilliği yok güzelim öyle düşünme muhtemelen sende üzülürsün rahatsız olursun diye götürmemişlerdir ağlayanı filan çok olur şimdi kasılırsın eşinde seni düşündüğünden söylememiştir izinli olduğun gün birlikte gidersiniz hiç canını sıkma
Canım benim hamilesin ya üzülme cenaze ortamına girme diye çağırmamışllardır bizde de hamilelerin allah korusun doğum başlar sütlüyse sütü kesilir gibisinden üzüntüye girmesin diye çağırma taraftarı değiller
1,487,474 soru
24,316,556 cevap
345,076 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın