+1 oy
391 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Kızlar şimdi video izledim. Sabah kahvaltısında yumurtayı tam haşlayın diyor. Ben rafadan veriyorum hatta rafadanda bir tık sulu olarak vermisligimde ver. Doktor yumurta ver diyince rafadan daha iyi olur diye düşündüm yutması ve sağlık açısından ..

Yanlış mı yaptım ya ? :'(

Tam haşlayıp veriyorsanız içine sulanması için ne koyuyorsunuz ? 

7 Cevaplar

0 oy
tarafından
İyice pişirmeden hiç vermedim 

Labne yada pekmez ile yumuşatıyordun 
tarafından
Sadece pekmez yetiyor mu ?
tarafından
Zaten 1 yumurta sarısı canım 1 tatlı kaşığı koysan ona yeterli gelir
tarafından
Ciğerleri yanmaz dimi yani ben bile pekmez yiynce bi tuhaf oluyorum şeker oranı yüksek gibi dogal değil yani hazir alıyorum o yüzden pek kullanmak istemiyorum
tarafından
Doğal bulma sansin yokmu canım labne kat birde benim kızım severdi
tarafından
Labne suanlik evde yok alışverişe hafta sonu gidebilcez :(
-Reklam-
0 oy
(607 puan) tarafından
Kendim bile yiyemem ben öyle , tam pişirirm hep , kendisi ısırıp yiyor üstüne su iciyor 
tarafından
Çok güzel oluyor kız ben çok severim rafadan :)) ama alerji olmadı bir sorun yaşamadım. Ama doktor tam pişmiş diyince hemşire birşey demedi . Rafadan veriyim desim hemsire duyduda verme demedi verde demedi :D
(607 puan) tarafından
Aman benim kocamda bayılır bir kere yeyim dedim geri çıkardım :D alismayla alakalı sanırsam . Canım birşey olmaz daha proteinli olur öyle aşırı pisincede proteini ölüyor sonuçta , bol bol yesin bal kuzu :D ❤️ ayrıca birşey olacak olsa hemşire zaten öyle verme der oda öyle seviyor demekki sjsjsjsj
tarafından
Hahahahh hep çok pişmiş yemisimdir lise zamanında az kaynatmisim dkkasina bakmadan ocaktan aldım baktım tam pişmemiş kasikladim ilk ozaman yedim . Ne kadar güzelmiş böyle dedim kendim keşfettim yani sevdiğimi hahahahaha :D ben sevmiyorum sanıyordum megersem seviyormusum rafadan hahaha :D hemşire duymadı mı acaba aşı için gelenler vardı biraz kalabalıktı. Yada duyup cvp vermeye tenezzül etmedi nasıl veriyorsan ver amann hadii git başımızdan diye mi düşündü içten içe hahahaha :D kafamda deli sorular ☺️
(607 puan) tarafından
Sanırsam öyle düşünmüş :))) birşey olsa çoktan olurdu ver gitsin :D
tarafından
Bi yorumda bakteri oluşturur diye yazmış bir arkadaş. Bakteri olsa hemen belli edermi ki ?
(607 puan) tarafından
Kaç dakika bekletiyorsun
tarafından
Yiyip içinde oluşmaz dimi ? 10 dkka haşlayıp soyup hemen yediriyorum
(607 puan) tarafından
Suyun kaynama derecesi 100 santi. Yumurtadaki bakteri 56 derecede ölmüş oluyor ztn canim
(607 puan) tarafından
10 dk da da bakteri falan kalmaz. Sen sadece pisirecegin zaman dişini iyice yika. Birşey olmaZ
tarafından
6 aylık kız daha dişi yok kuzum ? Benim dişim mi anlamadım hahahaha :D
(607 puan) tarafından
Ehehe Allah seni kız :)))) dışını dışını ille bastirtacan tuşun üstüne üstüne :D
tarafından
Hahahah yaa ne güldüm şimdi :D kızın yeni dişi çıktı yaa ona nazaran söylüyorsun sandım hahahah sararır kararır diye . Kan ilacını verirken hep su veriyorum dişleri karartiyormus . Devrelerim yandı cidden butun bilgiler birbirine girdi :D  evde sut kaymak var kız yumurtaya eklesem ağır mı olur acaba hazır ?
(607 puan) tarafından
Evet malesef karartıyor benim oğlum şuan 4 yaşında kararan yerlerden kırıldı , psikolojik travma oldu dişi düşmesini bekliyoruz. Kızımda hiç kullanmadım oda erken çıkardı dişini şimdiden tortu oluşmaya başladı onda da suyu falan da bol içiyor oysaki :( sen ver yumurtayı hiçbir şey olmaz.  İnek sütü 1 yaştan önce tavsiye edilmediğinden direkt vermemen de fayda var canım . Kaymak verebilirsin
tarafından
Sorun olmaz dimi canım . Süt kaymağı da nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama yarın vereyim ozaman. Ymurta ve pekmez formül mama karıştırıp verdim
0 oy
tarafından
Zararlı kuzum bebelere tam pişirmeden hic vermedim devam sütüyle sulandırırdım
tarafından
Ne gibi zararı var canım :((( ayy korktum şuan şimdiye kadar birşey olmadı ne olabilir acaba ? 1-2 haftadır öyle veriyorum :( kakasinida rahat yapiyor kabız olmadı ne bilyim moralim bozuldu şimdi :(
tarafından
Bakteri üretiyor diye biliyorum kuzum ne az pismis nede cok pismis normal olacak kuzum
tarafından
Kaç dkka pisirmem lazım. 10 dkka pişiriyorum ben
0 oy
tarafından
Anne sütü yada formül mama ile sulandirabilirsin
tarafından
Oyle düşünme kuzum lütfen ona senden başka kimse senden daha iyi bakamaz :)
tarafından
Bunalıma girdim sanırım ://
tarafından
Hayir canim kötü düşünme dediğim gibi bebeğine senden başka kimse iyi bakamaz evet acemiyiz ama bununda üstesinden geliriz sıkma canını güzel düşün sen çok iyi bi annesin aksini iddia eden olursa tıka kulağını:)
tarafından
Teşekkür ederim canimm ❤️
tarafından
Rica ederim canım:)
0 oy
(25,181 puan) tarafından
Yumurta ne tayfadan ne tam pişmeli canım kayısı kıvamı en sağlıklı olanı. Tam pişen yumurtanın bütün vitamin değerleri yok olur
tarafından
Kaç dkka pisirmem lazım canım ben 10 dkka pişiriyorum
0 oy
(14,212 puan) tarafından
Kaynadıktan sonra tam 5 dk pişirip öyle veriyordum biz kendimizede öyle pişiriyorum. Labne olabilir mesela bir sürü tarif var netten bak canım oğlum şuan 17 aylık hatırlamıyorum tam olarak
0 oy
(1,737 puan) tarafından
Ben  hep tam hasladim cnm ilk zmanlar zor yutar diye peynirle pekmezle yumsattim veya kızla yogurtla simdi 11 aylik normal lokma lokma yiyo 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 91 göst.
16 Eylül 2025 Diğer kategorisinde Defneegb (510 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 54 göst.
9 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Mevs (187 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 487 göst.
20 Haziran 2025 Aile & Aşk kategorisinde Cansuklns (628 puan) tarafından soruldu
+2 oy
35 cevap 1,148 göst.

Kategoriler

1,477,388 soru

24,182,587 cevap

336,402 kullanıcı

...