0 oy
490 göst.
Diğer kategorisinde (290 puan) tarafından
Arkadaşlar bu salçaların küflenmesinden bana gına geldi en kucuklerinden alıyorum çok uzun süre durmadigi için ama yine de iki kişi olduğumuz için hemen tuketemiyoruz ve kufleniyor. İnternetten araştırmıştım cam kavanozda saklayın uzerine tuz atın yağ dökün vs. Bunları yaptım ama yine oluyor. Buzdolabim da eski ondan olabilir mi acaba çok fazla soğutmuyor. Siz nasıl saklıyorsunuz salçalarınızı?

20 Cevaplar

+1 oy
tarafından

• Saçınızı diye okuyan ben8-)
(290 puan) tarafından
Hahhah :D
tarafından
Karnim açıktı ona veriyorum ☺️
tarafından
Bende öyle okudu.m :))
tarafından
Kalçanızı diye okuyan me
(13,307 puan) tarafından
Ben de öyle okudum :)
-Reklam-
0 oy
tarafından
Salça slıyosun ya canım bir kavanoza koy salçanı sonra üzerine zeytin yağı gezdir hiç bir şey olmaz bende bilmiyodum küfleniyodu kayın validem öğretti
(290 puan) tarafından
Öyle de yaptım ama yine oldu bende anlamıyorum vallahi
tarafından
Markasını değiştir bi canım
0 oy
tarafından
Uzerine sıvı yağ sür kuflenmez canm
0 oy
(7,436 puan) tarafından
Hazır salçalar tuzlu olmadığı için korumuyir hiç hazır salça kullanmam annem yapar iki yıl rahat yerim hiç birşey olmuyor tuzla belki korur 
(290 puan) tarafından
Köy ürünleri satan bir sayfa var aslında ordan almak istiyorum ama 5 kg lik bidonda satıyorlar yine kuflenir diye almaya korkuyorum onlar tuzlu oluyor sanırım kuflenmez mi acaba
(7,436 puan) tarafından
Gerçekten elde yapıyorlarsa hiç birşey olmaz annem yapar hep bir önceki yılların salçasını yer hatta o dolaba bile koymaz bende annemden alıyorum dolaba koyuyorum hiç daha kuflendigini bozulduğunu bilmem yıllardır
(290 puan) tarafından
Ne güzel ya ben şimdi aktardan biraz alıp bir deneyecgim onlar da el yapimj satıyor ya eğer bişey olmazsa o sayfadan 5 kglik alacağım bakalim
tarafından
Aynen elde yapılan bozulmuyoda marketdekiler bozuluyo yag koymadkmi kuzum
(290 puan) tarafından
Koydum koymaz olur muyum her kullandığimda tazeledim hatta önce tuz üzerine yağ döktüm öyle sakladım yine olmadı marketten almam daha
(4,234 puan) tarafından
Canım benim de annem yapıyor kullanacağım kadar kaba koyuyorum kalanını poşetleyip buzlukta mufaza ediyorum bittikçe çıkarıyorum tavsiye ederim
tarafından
Kız ozamn saklama kabjna köy ondada hiç bozzulmuyo
0 oy
(4,715 puan) tarafından
Marketten aldıklarımızı mı diyorsun? 

Bende üzerine zeytinyağı döküyorum cam kavanozda buzdolabında saklıyorum bir şey olmuyor. Neden öyle oluyor seninki anlamadım. Ben birde bir ara biber salçası ile domates salçasını fırın tepsisine yayıp fırında biraz pişirmiştim öyle koymuştum kavanozlara. 
(290 puan) tarafından
Bunu hiç duymadım kuflenmesin diye mi yapmistiniz?
(4,715 puan) tarafından
Hayır anneme Antepli bir arkadaşı söylemiş bu tarifi daha güzel oluyor diye bana da söylemişti bende yapmıştım :D
(290 puan) tarafından
Anladım iyiymiş :D
0 oy
tarafından
Ben hic market salçası almıyorum aktardan alıyorum kac ay dolapta kaliyor gram bozulmadı canim. Aktardan al daha iyi kavanoz koy hic birsey olmuyor
(290 puan) tarafından
Öyle yapayım bi deniyim teşekkürler
tarafından
Ricaa ederim
0 oy
tarafından
Zeytinyağı koyuyorum uzeine birşey olmuyor canin
0 oy
tarafından
Söyleceklerımi denemişsin

Ama bunu da dene

Aldığın salçanın hepsini tencereye dök tux ekledim kısık ateşte karıştır 3 4 dakka

Sonra kavanoza koy

Hiç bozulmaz

Baktın bmylede bozuldu buzluğa at

İşine yarayınca çıkar al lazım oldukça sonra yıne buzluğa at
(290 puan) tarafından
Ay çok sağol bunu da duymuştum nasıl yaptıklarını hatırlamıyodum bı deniycem tuzsuz olduğu için oluyor galiba
tarafından
Aunen canım
0 oy
(2,225 puan) tarafından
ben tat biber salçası kullanıyorum küflenme yaşamadım kullandığım kaşığı da sürmem içine 
(290 puan) tarafından
O salçayı bitirdim şimdi onda bişey olmadı dediğiniz gibi domates salçası kuflendi çok ve daha var kuflerini temizlerken her seferinde salcanin yarışı çöpe gidiyor yazık günah
(2,225 puan) tarafından
aynen canım bende öyle düşünüyorum annem domates kullanır küflenir hep
ben de biber alıyorum öyle birşey yaşamadım dedim heralde doamtes küfleniyor daha çok
(290 puan) tarafından
Aynen domates salçası kufleniyor
(2,225 puan) tarafından
aynen canım birde kullandığın kaşığı sürme kğflenmez başka yöntem bilmiyorum arkadaşlar farklı şeyler yazmışlar  ☺️☺️
(290 puan) tarafından
Anladım teşekkürler ☺️
0 oy
tarafından

Hazır olanlar öyle evet dolapta bile küfleniyo

(290 puan) tarafından
Malesef artık marketten almayacağım
0 oy
tarafından
Üzerine sıvı yağ gezdirip dolaba koyuyorm hiç bozulma kuflenme asla yasamdim
(290 puan) tarafından
Biraz da benim dolaptan galiba
0 oy
tarafından
Sıvı yağ dokucen kız bide ayrı bi kasik kullnicn yemeğe koyarken yemek kaşığıyla yapyosan ondan küf yapyo
(290 puan) tarafından
Aa bunu da ilk kez duyuyorum
tarafından
Bilmiyomuydun cnm ondan oluyo
0 oy
(2,831 puan) tarafından
Tüm marka salçaları denemiş biri olarak hisar ı öneririm asla küf tutmadı birde salçayı sıcak kaşıkla içinden alırsan küf olur
(290 puan) tarafından
Kaşık olayını ilk defa duyuyorum teşekkür ederim
(2,831 puan) tarafından
Rica ederim canım salçayı içinden alırken yemek yağ vs bulasmayan sıcak olmayan bir kaşıkla alırsan küf tutmaz
0 oy
(594 puan) tarafından
Hazır salçaları bilemem ama annem kendş yaptı 3 yıl oldu hic de birşey olmadı hala duruyor ve kullanıyorum
(290 puan) tarafından
Süpermiş valla maşallah
0 oy
(302 puan) tarafından

image

Bende buradan aldım bugün geldi daha önce küçük deneme için göndermiştiler çok beğenmiştim nasıl saklarım bozulur m u diye düşünürken baktım post açılmış 
(290 puan) tarafından
Köy salçası ise kolay kolay bozulmaz heralde öyle diyorlar :)
(302 puan) tarafından
El yapımı kadınlar kendileri yapıyor ve gerçekten mükemmel
(290 puan) tarafından
Ben de bir bakayım
(302 puan) tarafından
Bak canım hatta hiç düşünmeden al tavsiye ederim yanında denemelik üründe gönderiyorlar güzel paketleme hızlı gönderi reklam gibi oldu :)))
(290 puan) tarafından
Hahhah
0 oy
(426 puan) tarafından
Canm ne kadar hazir almis olsanda gunesli havada onu biraz kururman lazm iyice kurumadgi icin kufleniyor bnde bnu yeni ogrendim aldiginda bi tepsiye dok ve kasikla ince ser biraz gunesde kurut baktinki sulu olmasi felan gittiyse kavanoza koy kaldir 
(290 puan) tarafından
Olabilir biraz da YouTubedan salça yapma videolarını izledim güzel kuruması önemliymiş
(426 puan) tarafından
Muhakkak oyledirde canm tuzu az ise Biraz tuz at ve ser kurusun ne kadar istersen o kadar saklarsin
0 oy
(45,024 puan) tarafından
Üzerine yağ gezdir biraz öle koy dolaba
0 oy
(14,062 puan) tarafından
Tuz degilde hafif yağ döküp üstünü kaşıkla düzeltiyorum bozulmaz bi süre öyle 
0 oy
tarafından
Poşete koy canım düm düz yapılıyır ya o şekilde yap dondurucuya at yemek yaparken çıkarırsın
0 oy
tarafından
Ben üzerine sıvıyağ döküyorum kapaklı zaten bişey olmuyor hiç bizde iki kişiyiz

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 177 göst.
+1 oy
9 cevap 183 göst.
+1 oy
19 cevap 449 göst.
18 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Emine S (18,637 puan) tarafından soruldu
0 oy