0 oy
800 göst.
Diğer kategorisinde (588 puan) tarafından
Gece hep uyaniyo agkiyo diye doktora goturdum doktor kulaklari iltihap olmus drdi agumentin antibiyotik verdi annem antibiyotik iyi degil verme diyor napayim kizlar bence ilacsiz gecmez ama

28 Cevaplar

+7 oy
tarafından
Anneniz doktorsa vermeyin doktor değilse verin
(588 puan) tarafından
:) sagol canim
tarafından
Ama şöyle de düşünüyorum imkan varsa bir başka doktora da götürün belki o daha hafif bir ilaç verir ve onunla geçer hastalığı antibiyotik yetişkin için bile çok zararlı anneciğinizde bebişinize kıyamıyordur :*
(588 puan) tarafından
Aslinda keyfi yerinde bi gece cok agliyor bilemedim ya burdada baska cok secenek yok doktor olarak devlete goturmem lazim
tarafından
Valla iltihap da artar falan boğaza iner sonra ciğerlere bilemedim ya ama ben olsam verirdim galiba
(2,462 puan) tarafından
Augmentinddn daha hafif antibiyotik yok diye biliyorum hamile ve emzirenlere de augmentinden baska antibiyotik verilmez kolay kolay
-Reklam-
0 oy
(5,725 puan) tarafından
Tabiki anneni dinleme !
(588 puan) tarafından
Sagol canim bende oyle dusunuyirum bi fikir almak istedim
(5,725 puan) tarafından
Canım. bizde çok kullandık antibiyotik bazi insanlar çok yorum yapıyor neden kullanıyorsun diye sanki keyiftenmi kuzum boğaz enfeksiyonu oldular bronşit bide ikiz benim bilmeyen anlamıyor
0 oy
tarafından
Annen tipmi okumus acaba gerek gormese hic bir doktor ilac vermez bende goturdum bana vermedi demekki gerek gormese vermezmis kullan sonucta kulak Allah korusun ya
(588 puan) tarafından
Sagol canim vercem yaptim antibiyotigu bude 10 gun dedi doktor
tarafından
Evet 10 gun kullaniyor bende kullandim baska rahatsizlik icin saglik ihmale gelmez helede bu bir cocuksa
(588 puan) tarafından
Sagol canim
0 oy
tarafından
Doktoru dinlemen gerek hem çocuğa acı cektirmemek için iltihap dağılmaması için hemde olması gereken bu olduğu icjn
(588 puan) tarafından
Sagol canim
0 oy
tarafından
Annen nerde doktorasini yapmış doktordan iyi bildiğine göre 

Allah aşkına ya doktor sanki canı istedidemi verdi bizde kullandık geçen hafta ne yapalım illa hastanelik mi olsun bebeler
(588 puan) tarafından
Bize 10 gun kullan dedi doktor siz nekadar kullandijiz
tarafından
1 hafta canım tozlu olduğu için 1 haftayı doldur bitmesede at dedi bana
0 oy
tarafından

Benim doktorum vardı özelde bi ara şimdi emekli oldu asla ve asla antibiyotik vermem dedi yarardan fazla zarar veriyo çocuğa dedi ne zaman gitsem iyicene kontrol eder vede hafif ilaçlar verirdi bazende hiç gerek duymazdı bile ben vermedim hiç 

(588 puan) tarafından
Ya oyle mi diyosun canim kulak enfeksiyonu gecirdiniz mi hic baska nasil gecerki
tarafından
Valla kulak değil ama aşırı şekilde soğuk algınlığı olmuş du ona rağmen vermedi yinede sen bilirsin ama ben ömrü boyunca öyle bir doktor görmedim yeni doğanı götürecek dim ama emekli olmuş nasıl üzüldüm nasıl istersen bir doktora daha götür ondan sonra kullanman lazım diyosa kullan
tarafından
Aslında evet çok mecbur kalmadıkça özellikle antibiyotik vermemek lazım. Malesef her kullanımda bağışıklığın yüzde doksanıni yok ediyormuş. Ama işte iltihap diyor, o da antibiyotik olmadan tedavisi zor
tarafından
Oyüzden bişey diyemiyorum melesef ama başka doktora da götürmek en iyisi olur bence net bilgi olur
0 oy
(45 puan) tarafından
Kullanması gerekiyorsa tabiki ver canım annenin babanın komşunun dediğiyle olacak iş değil gerekmese doktor vermezdi zaten bizde ilaçsız büyüsünler istiyoruz tabiki ama ilaç kullanmadan geçmeyen durumlarda var ne yazık ki 
(588 puan) tarafından
Bende ilacsiz dHa kotu olur diye korkuyorum
(45 puan) tarafından
Allah korusun ama muhtemelen daha kötü olur enfeksiyon daha çok yayılır kullan sen mutlaka canım yazık yavruya
0 oy
(13,307 puan) tarafından
Bu soruyu sorduğuna inanamıyorum yaaaa. Evet çünkü antibiyotik insanları öldürüyor ayy çok sinirlendim bacım annene. 
(588 puan) tarafından
Oyle deme kuzum oda torununun kotlugunu istediginden degil
0 oy
tarafından
Agumentin ishal yapar ishal olduğunu görünce esktra onun için bı ilaç kullanmanız gerekecek isterseniz durumunuz varsa başka bı doktora gidin 
(588 puan) tarafından
Hadi ya oyle mi diyosun canim
(588 puan) tarafından
Baska ne ilac verirlerki kulak intihabina
(13,307 puan) tarafından
Herkese kesin mi bilginiz
tarafından
Hastanenin içinde olunca evet kesin azıcık araştırınca en çok görülen yan etkisinin İshal olduğunu gorursunuz ...
tarafından
Papatya senin soruna cevabım ise çocuk doktoruna götürmek yerine KBB götür önce emin ol kulak enfeksiyonu mu diye ve agumentin in de müdahil leri var ona doktor karar verir ama dediğim gibi en büyük yan etkisi ishal
(13,307 puan) tarafından
Ben de hastane içindenim de ondan İshal en çok görülen yan etkidir herkeste olacak diye birşey yok.
tarafından
Evet sadece on kişinin birinde görülmez :)
0 oy
(30,263 puan) tarafından

Annen niye daktir olmamış bacım bı sor

0 oy
tarafından
Başka bir doktora görün bence
0 oy
(9,233 puan) tarafından
Burda sorman bile garip tabiki doktoru dinleyeceksin... Tamam antibiyotik çok sağlıklı bir şey değil kendi başına kullanırsan ama doktor gerek görmüş demekki ki vermiş. Öyle herşeye yazılmaz o ilaç.
0 oy
(1,108 puan) tarafından
Yalnış anlama canım da annen doktordan daha mı iyi biliyo bakan sensin acısını çeken o yavru doktor uygun görmese vermezdi zaten 
0 oy
tarafından
Kulak iltihabı önemli bişey canım anneni değil doktoru dinle 
0 oy
tarafından
Antibiyotiği kolay kolay vermezler canım demek ki gerekli görmüş doktor. Kulak çok önemli bir organ beyinle bağlantısı ortada. Vermezsen iltihap kendi kendine nasıl iyileşecek anneni dinleme.
0 oy
(2,493 puan) tarafından
Kulak iltihabından iki defa götürdüm çok zordu. İkisinde de antibiyotik kullandık da geçti. Anneniz domtordan daha mı iyi bilecek? Doktorunuzu dinleyin. 7 gün kullan demişti zaten bana.
0 oy
(1,691 puan) tarafından
tabiki ver canim doktor vermis ilaci
0 oy
(5,440 puan) tarafından
Zaten artık hiç bir Dr gerekli görmedikçe antibiyotik vermiyor demekki verilmesi gereken bir durum var vermiş ihmal etmeyin 
0 oy
(12,026 puan) tarafından
Anneniz doktor degil lütfen Dr dinleyin. Oradaki kişi de binlerce ınsanın onune gecip senelerce bosuna okumuyor 
0 oy
(25,181 puan) tarafından
Annen ne doktoru branşı ne

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 463 göst.
+1 oy
7 cevap 311 göst.
11 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Humaninannesi (1,118 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 75 göst.
0 oy