0 oy
321 göst.
Diğer kategorisinde (341 puan) tarafından
tarafından kapalı

Gercekten bilmedigim icin ogrenmek istiyorum yardimci olurmusunuz sabahi bekyemedim baskasina sormak icin

image

notu ile kapatıldı: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

7 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Kusura bakma ama elinin altında İnternet vs. Herşey var araştırirsan daha kolay olur

Ayrıca kuranı Kerimde her isim yok ama anlamı çok güzel olan hatta dinde apayrı yeri olan isimler var  
(341 puan) tarafından
Dovseydin bide internetten bakiliyomu gercekten bilmiyodum tesekkur ederim  boyle bir soru sordugumda googl kuranda gecen isimleri karsima cikardi ben bulamadim bulursaniz benimle paylasirmisinz
tarafından
İnternetten baktığında her bilgi doğru çıkmıyor malesef kuran Arapçası ve normal Arapça çok farklı internette keziban yazdığın zaman Kahya kadinvs diye çıkıyor ama kuran Arapçası da Keziban yalancı kadın demek inşallah açıklayıcı olmuştur :)
(341 puan) tarafından
Evet yardimci oldunuz tesekkur ederim
-Reklam-
0 oy
tarafından
Aslında önemli olan kuran ı kerimde geçmesi değilde anlamı diye biliyorum ben yani içim rahat olsun diyorsan da ayşe fatma zeynep elif hatice amine v.s koymak en güzeli çünkü bazen çıkıp diyolar cennette bi ırmak cennet kapısı vs sonra gerçsk çıkmıyor çocuğa anlamsız isim. Koymuş olmakla kalınıyor
(341 puan) tarafından
Evet ama bayanin soyledigini pek anlayadim ben dini isimler kuran da gecmez tarafini
tarafından
Bildiğim kadarıyla bazıları geçiyor ya bence
(341 puan) tarafından
Dimi bencede geciyor
0 oy
tarafından
Kuranda geçen sadece iki kadın ismi var diye biliyorum ben. Onun haricinde de sahabe annelerimizden peygamberimizin eşlerinden kıssalardan falan da koyulabilir. Kuranda geçen anlamı güzel kelimeler olabilir. Asel hüma ecrin gibi...
(341 puan) tarafından
Tesekkur ederim
0 oy
tarafından
Öncelikle Kuran'da geçmesi ama anlamını bilerek koyulmalı yani Kuran'da geçtiği halde güzel anlam taşımayan isimlerde vardır bunları koymak sevap olmuyor mesela hem Kuran'da okunup hemde anlamı olmalı dimizde de o isim 10 anlam taşıyosa çocuk mutlaka 3 ünü taşır diye söyleniyor bunları dikkate alarak isim koyulmalı çok önemli bir konu bence .
(341 puan) tarafından
Evet dogru dediniz ama sorum o deil isimler kuranda gecmez diyo bayan nerde gecer diye merak ettim
0 oy
tarafından
Şöyle ki her dini isim Kur'an'ı Kerim'de geçmez. Örneğin Fatma, Rukiye, Zeynep, Ümmü Gülsüm, bunlar peygamber efendimiz (s.a.v)'in kızlarına koyduğu isimler ama bunlar Kur'an'da geçmez. Bir isim koyulacaksa anlamının güzel olması lazım. Kur'an da geçiyor diye anlamsız isimler koyanlar da var, mesela bir dönem "Aleyna" ismi revaçtaydı Kuran'da geçiyor diye koyuluyordu hâlbuki anlamı arapça "üzerimize". Yani bir ismin Kur'an'ı Kerim'de geçmesi şart değil, sadece anlamının güzel olması lazım. 
(341 puan) tarafından
Evet  anladim cok teşekkur ederim
tarafından
Rica ederim :)
0 oy
tarafından
Kuranı Kerim de her geçen isim koyulmaz öncelikle bunu söyleyim bu videoyuda izlemenizi tavsiye ederim

Ve dahası kuran Arapçası ile normal Arapça çok farklı anlamlar taşıyor bir hareke oynaması anlamları değiştirebiliyor mesela ama arapça da öyle değil 
(341 puan) tarafından
Yarin mutlaka izlicem suan telefonda piş piş sesi acik kizim icin onu kapatamiyorum cok tesekkur ederim
tarafından
İyi uykular meleğe rica ederim canm❤️❤️
0 oy
(7,786 puan) tarafından
Kur an da şeytan da yazıyor ama o usmi koymuyoruz yada munafik falan :D 

Bir ismin ozellikle kur'an da geçmesine bakmamak gerek anlaminin güzel olması onemli :D iyi geceler
(341 puan) tarafından
Buna bi sen gulersin cnm
(7,786 puan) tarafından
Girdigin tartisma sacma yani kadin hakli
Zeynep Fatıma vb isimler cok guzeldir ama kur anda gecmezler mesela hira bir mağara ama kur anda gecer dag taş isimlerindem ziyade anlami guzel isim onemlidir seni kirmayayim diye gülücük koymustum ama kusura bakma dusunemedim nasil bir canli olabileceğini...
Her sey kur anda gecen isimlenolmuyor once insanlik gerek hayirli günler size
(341 puan) tarafından
Bir onceki yazini tekrar okumani tavaiye edeeim igneyeci bir cevap benim sorum cocuga seytan yada munafik ismi koyulurmu deil di yorumlardan bilgi alipda bana bilgi vermene gerek yok benden uzakdur tatlim
(7,786 puan) tarafından
Yorumları okumadim bile emin ol hamileyken esimle bu tartismaya girdik ben kuran da gecmeli dedim o anlam onemli dedi uzun uzun arastirdik yani bunu her anne bilir hanimefendi.
Vardigimiz sonucsa anlam onemlidir kur anda zaten gecen 3-5 isim anca var.. her yerde bunu duyarsin arastirsan ogrenirdin sende..
(341 puan) tarafından
Neyse takilmicam bukadar yine anlayisli bir sekilde yorumunu duzeltigin icin tesekkur ederim ama her anne herseyi bilicek diye bisey yok dimi insanlarin bilmedigi onca sey varken

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 826 göst.
17 Ocak 2019 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Taze anne (25 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 457 göst.
4 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 773 göst.
7 Nisan 2020 Diğer kategorisinde İnstructor (738 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 490 göst.
18 Ağustos 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde eda1404 (254 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,475,902 soru

24,161,375 cevap

335,392 kullanıcı

...