+1 oy
734 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Ogrenmek istiyorum.

26 Cevaplar

+6 oy
(4,724 puan) tarafından

Kazanana günah değil, kaybedene veya cesaret edemeyene günah:D

tarafından
Ne diyim simdi sana :D
-Reklam-
+3 oy
(3,818 puan) tarafından
Haram canım 
tarafından
Canim. Yanlis anlamazsan nerden okudun yani duydun gerci bende dusununce haram gibi geliyor
(3,818 puan) tarafından
Diyanetin sayfasında yazıyor
tarafından
Bencede haram zaten dusununce vet
(3,818 puan) tarafından
Karşıdaki muhatap belli olmadığı için günah
+2 oy
tarafından
Kazanan günah demez canım para tatlıdır çünkü neticede emeksiz para 1 verip 10 alındığı hangi helalde görülmüş 

BENİM BİLDİĞİM İNANDİGİM BU
tarafından
Zaten demiyorlar evet.  Gercekden bak esimde oyle soyledim nasil kendini gozlerini kaçırıyor
tarafından
Valla bişey diyemicem kuzum esin için ikna etmeye çalış eğer sende rahatsizsan bu durumdan
+1 oy
(4,655 puan) tarafından
Günah canim geçen nihat hatipogluda söyledi işine gelene değil gelmeyene günah Altınla bir değil 
tarafından
Of of. Ssgol canim
+1 oy
tarafından
Canim simdi söyle düşün çalışıyorsun mesela elinde 20 lira para kazandın onu kenera atmak istiyorsun varsayalım ki altin aldin o Bi hafta içinde 100 tl oldu illaki satar kenara koyarsın ya da karlan1 tane daha alırsın ya da altını 100 den aldin 10 a da düşüp beklersin demi aynı mantık ona kalırsa altin almakta günah durduğu yerden degerleniyor:) 
0 oy
(3,521 puan) tarafından
Valla bacım bu konu hakkında çok fazla karışıklık var komşum imam ona sordum kumar nasıl sa oda öyle günah dedi kimisi de diyor sürekli takip edip emek sarfediyorsun valla ben anlamadım bu işten bişey ama bence günah 
tarafından
Ay nebilim banada gunah gibi geliyor
(3,521 puan) tarafından
Aynen öyle canım
0 oy
(156 puan) tarafından
Nihat hatipoğlu geçen gün aciklama yapti günah dedi
tarafından
Anladim canim
0 oy
(12,959 puan) tarafından
Bilmiyorum ama bildiğim tek şey haksız kazanılan para haram bende haram olduğunu düşünüyorum 
tarafından
Evet ya dogru
0 oy
(677 puan) tarafından
Diyanet ve önde gelen ehli sünnet hocaları caizdir diye fetva veremeyiz diyorlar cnm yani mantıken düşünürsen kime 50 tl versen o sana 150 tl verir hiç mantıklı değil  :( altın almak gb diyorlar ama öyle değil altın aldığında eline altın geçiyor ama bitcoinde ele geçen bisey yok o parayla neler dönüyor bilinmiyor 
tarafından
O parayla evet cok haklisin ya
0 oy
(7,436 puan) tarafından
Burda bu tarz şeyleri oynayan çok kazandıklarını için tatlı geliyor helal demeyi çok iyi biliyorlar ama gel gör ki akıl var mantik var emek olmadan kazanilan bir para ne zamandan beri helal olmuş oraya yatırdığı parayi nerelerde evirip çevirip döndürüp nasıl şekilde kullandıklarını bilmiyoruz 
0 oy
(2,859 puan) tarafından
Bı nevi kumar cnm tabikide haram kazanırken alnınımı terletiyorlar yoo 
0 oy
(1,234 puan) tarafından
Batma mışmıydı bu arada her türlü faiz işliyosa günah tabi
0 oy
(4,521 puan) tarafından
Bu konu çok derin bence ona bakarsan faiz günah diyorlar ama maşallah herkes kredi çekmesini biliyor o da günah o zaman :)
tarafından
Son derece haklisin :)
(4,521 puan) tarafından
Öyle ama detaya girersek her şey günah sonuçta çalmıyorsun neden günah olsun ki ben oynadığım için savunmuyorum ama mantıklı gelmiyor altında o zaman günah durduğu yerde emek harcamadan kazanıyorsun
tarafından
Bende yorumda yazdım detaylıca:)
(4,521 puan) tarafından
Aa evet gördüm şimdi çok haklısın
tarafından
Artık olaylara Günah diye değil mantık diye bakıyorum:)
0 oy
(2,018 puan) tarafından
Cok aman aman bir bilgim yok ama evlerden uzak olsun ya bana gore gunah. Alın terin olsun eve giren parada yeter. 
tarafından
Ama altını 10 dan alıp 1 yıl içinde 10 oluyor o da durduğu yerden değerlenir o günah değil mi :)
(2,018 puan) tarafından
Ya diyorum ya canim pek bu konularla ilgili bilgim yok ben kendi fikrimi soyledim. Düşününce sende haklisin :) ama sonucta ben soyle dusunuyorum altinida zamaninda helal parayla aliyorsun , yani hakli olabilirsin bu konuda ama ben istemem esim bit coin oynasin sayisal oynasin iddaa oynasin da eve oyle para getirsin. Valla oyle  10 getirecegine  helal calisip 5 getirsin raziyim. Tabi yine belirtiyorum benim kendi dusuncem :)
tarafından
Haklisin canım o senin düşüncen bu benim:) sende haklısın bende :)
(2,018 puan) tarafından
Aynen oyle kuzummm :D
0 oy
(1,664 puan) tarafından
Ben oynuyom valla .gecen gun nihat hatipogluna da sordular bu soruyu günah veya haram degil ama tavsiye etmiyorum ddi 
0 oy
tarafından
Bin tl yatırdım bayramda geçti elime haram veya günah ihtiyacım var
(6,920 puan) tarafından
Bin TL yatırıp geri ne kadar aldın merak ettim:) oynamıyorm da kar oranı ne şekilde çok merak ettim
0 oy
(14,061 puan) tarafından
Tabikide günah o kadar emek verip alın teri döken insan var ülkemizde bunu yapan bi miktar para yatırıp bekliyor ki parası katlansın üstüne para gelsin benim düşüncem bu,kimine helal kimine haram gelir 
0 oy
tarafından
Benvede haram bazıları altınla eşdeğer tutuyo
0 oy
tarafından

Çok günah. Emeksiz para. Ama acayip parasını yedim bitcoinin :D sabah 4-5-6 ya kadar gözlerim patladı takip edicem diye. En son iyi bi.kazandim bıraktım

0 oy
tarafından
Bence haram cunku helal alinteriyle kazanmiyosun o parayi bide faiz yiceksin canim 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 134 göst.
23 Ağustos 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Biriiste (501 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 783 göst.
13 Ekim 2020 Diğer kategorisinde havinim (69 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 501 göst.
8 Şubat 2020 Diğer kategorisinde ♡İpeğin annesi♡ (116 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 197 göst.
18 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Biriiste (501 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,407 soru

24,071,962 cevap