0 oy
275 göst.
Diğer kategorisinde (1,731 puan) tarafından
Kizlar ben şimdiye kadar secdeden kalktıktan sonra oturuyoruz ya 2 rekatta bir orada sadece ettehiyatu okudum çocukken öyle ogretmislerdi, şimdi internetten baktım sallibarik ve rabbena duaları da okunur diyor şart mı acaba biliyor musunuz hepsini birden okumamız gerekiyor mu

4 Cevaplar

+1 oy
(7,483 puan) tarafından
Canim tum namazların son rekatinsa tahiyat salli barik ve rabbenalar okunur. Ikindi ve yatsi namazlarının 4 rekat sunnetlerinde ilk oturusta tahiyat ve salli barik okunur. Onun disindaki tum ilk oturuslaarda farz sunnet fark etmez sadece tahiyat okunur.
-Reklam-
+1 oy
tarafından
ogle namazi sunneti haric butun sunnetlerde tahiyyat salli barik okunur cnm bilmiyorsan onune kagit yaz zamanla ezberlersin ztn
0 oy
(3,550 puan) tarafından
Canım mesela öğle namazındasın 2. rekatta oturdun orda sadece tahhiyat okuyorsun. Sonra 4. rekat yani son rekatta tahhiyat salli barik ve rabbena okuyup selam veriyorsun. Ancak ikindi namazinin sunnetini  kılarken bir istisna var.  Orda ikinci rekatta tek tahhiyyat değil birde salli barik okuyorsun 
(1,731 puan) tarafından
Allah razı olsun canim
tarafından
Yatsı namazının sünnetinde de öyle.
tarafından
Kız 4 rekatlik sunnnetlerde hep ilk olarak oturuşta tahiyat salli barik deglmi bendemi yanlış klyom
(3,550 puan) tarafından
Hayır kuzum sadece ikindinin sünnetinde öyle normalde sadece tahhiyat
tarafından
Diyanetten alıntılıyorum:

Hanefilerde öğle ile Cuma namazlarının ilk sünnetleri hariç genel olarak nafile namazların her iki rekâtı müstakil bir namaz sayıldığı için, ilk oturuşlar da son oturuş konumunda olur. Bunun için ikindi ile yatsı namazlarının farzlarının öncesinde kılınan nafile namazların ilk oturuşlarında “Salli” ve “Bârik” duaları okunur. Aynı gerekçe ile ilk oturuştan kalktıktan sonra başlanacak rekâtta da “Sübhâneke” okunur (Bilmen, İlmihal, s. 141-142).
tarafından
Bende bu şekilde biliodum ve böyle kılıyorum canim zed38
0 oy
tarafından
İkindi namazininin sunnetinin 2 rekatinda tahiyyat ve salli barik okunur diğerlerinde yok diye biliyorum canim
(1,731 puan) tarafından
Allah razı olsun canim
tarafından
yatsida da var
(1,731 puan) tarafından
Teşekkür ederim canimm

İlgili sorular

+1 oy
14 cevap 182 göst.
2 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde SL (1,365 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 49 göst.