0 oy
581 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
Ikinci post ama aklima takiliyo :) Simdi eski postlardan bilenler bilir. Karaciger yaglanmasi var ve herseyi yasakladi yani haftada 2 kez yumurta ve peynir yiyebilcem onun disinda sadece sossuz corba haslanmis sebzeler sebze yemegi bile yasak sadece haslanmis sebze yogurt su süt baska hic bir sey yok..  birde insulin direnci yuksek cikti 4.tip karaciğer yaglanmasi var ve bu siroz yani bu son evre. Ama bana doktor diyo ki diyetisyene git gittim baska birsey yok diyet ve spor yapicam ama arastirmasi gerekmez miydi veya tahliller yapmasi gerekmezmiydi baska birsey yapmasi gerekmezmi kafama takiliyo bana 1 sene sonra kontrole gel diyo 4. Evredeyim sirozun ilerisi de karaciger yetmezligi hatta ani kalp krizi. Cok korkuyorum bu doktora da anca randevu bulabildim baska doktora siralar dolu hep bos bulamıyorum. Ne yapicam gitsem randevusuz alirlar mi bilmiyorum. Ailesinde yakininda boyle bir gecmisi olan varmi? 

8 Cevaplar

0 oy
tarafından

En İyi Cevap

image

image

KIZLAR BUNU OKUYUNCA TEDIRGIN OLDUM VE SIROZ BELIRTILERI TAMAMI VAR AMA DOKTOR SADECE DIYET DEDI. YA ILERLER NAKIL GEREKIRSE NAKIL OLSA BILE COK ZORMUS 3,4 GUN YOGUN BAKIMDA FALAN KALINIYOMUS. YANI BIR DE BEN DIYET SPOR YAPCAM EVET AMA IYILESME GORULMUYOMUS COGU HASTADA VE DAHA KOTU OLANDA VARMIS

-Reklam-
0 oy
tarafından
Kuzu bilmiyorum ama 1 sene sadece haşlanmış sebze mi yiyecen 
tarafından
Yok canim benim hatam eksik yazmisim soyle simdi. Insulin direnci icin 6 ay sonra,karaciger icin 1 sene sonra diyetisyene ise 1 ay sorna gidicem
tarafından
Hee dedim 1 sene sadece sebze yersen açlıktan ölürsün :))))
tarafından
Yiyemem de yani yemegi bari olsaydi en azindan bir kacini yerdim ama haslanmis sevmiyorm valla salata salata devam ediyorm bakalim
0 oy
(17,392 puan) tarafından
Canım yapabileceği şey karaciğerden parça alıp bakmak olurdu , şu pandemi döneminde risk var diye çoğu işlemi erteliyorlar zaten. Benim eşimde geçen sene aynı problemi yaşadı. Sürekli enginar yedi , kereviz yedi , limon suyu içti , suyu elma sirkesi ile içti. 1 ay sonra tekrar kan verdi değerleri nerdeyse normale yaklaşmıştı.  Birde hepatos diye bir ilaç kullandı. Şimdi gayet iyi. O kadar da korkma bence. Geçmiş olsun. 
tarafından
Attim bak canim
(17,392 puan) tarafından
Baktım canım. Eşimde geçen sene senin gibi internetten okuyup tedirgin oluyordu. Kuzum facebook kullanıyorsan Prof. Dr. Şerif Yılmaz diye bir doktor var. Eşim sonuçlarını o doktora yolladı , doktor değerlendirdi sonuçları ve yönlendirdi bizi.  Gerçekten endişe etmelimisin yoksa perhiz yaparak düzelir mi sana söylüyor.
tarafından
Evet sen onermistin o doktoru yazdim aama donus yapmadi canim. Birde sonuc kagitlari vermedi bana e-nabiz da yok baska turlu nasil sonuclarimi ogrenebilrmki
(17,392 puan) tarafından
Hadi ya  niye dönmedi acaba . Eşime hemen numarasini yolladı whatsaptan sonucları atın demişti. E nabızdan bakıyorduk biz hep sonuçlara .
tarafından
Bilmiyorm kuzm valla donmedi
0 oy
(2,263 puan) tarafından
Önceki postlarini biliyorum canım. Bence sen başka doktora da görün yani sonuçta 4. Evredeymişsin o zaman sık kontrole falan çağırması gerekmez mi ? Neden 1 yıl sonra çağırıyor yani bu kontrol gerektiren bir şey bence başka doktora da görün 
tarafından
Benimde kafama takildi iste cok sacma
0 oy
(707 puan) tarafından
Özel muayenehane olam doktora git hangi şehirdesin 
tarafından
Corumdayim
(1,894 puan) tarafından
Bence bir fakülteye/araştırma Hastanesi'ne git canm
tarafından
Arastirma hastanesine gittim kuzum zaten hastane gelismis ve iyi aslinda memnunum ama 3. 4. Evre de sadece diyet+spor tuhaf yani
(707 puan) tarafından
Kayseride iyi bir doktor tavsiye edecektim orda olsaydınız
tarafından
Malesef kuzum
0 oy
(1,308 puan) tarafından
Kesinlikle farklı doktora gitmeni öneririm.. İhmalsizlikleri yüzünden eşim karaciğer nakli oldu(18 yaşındaykrn olmuş ben daha eşimi tanımıyprdum) ve hala daha eşime bişey yok demişler .. Kayı babamgil uçakla acil istanbul şişli memorial hastanesine götürmüşler ve karaciğer meğerse iflas etmiş. Yaşama şansı yok denilirken şükür ki nakille iyiyiz.. O yüzden tek doktor ile kalmamanı başka dokyora da görünmeni belirtirim.. Bağışıklığı şuan yok denecek kadar az eşimin çünkü :(( ve şuanda da coronayız çok riskli gruptayız :(
tarafından
Cok gecmis olsun oncelikle benm bagisikligim cok dusuk vitaminlerim cok dusuk o yuzdende korkuyorum baska doktora da sira bulamiyorum ve ilgilenmiyolar malesef suan icin de ozele gitme imkanim yok
(1,308 puan) tarafından
Öncelikle karaciğer yağlanması kilo ile eş değer hemen hemen nerdeyse canım. İlk işin kilo vermek olsun. Çünkü kilo ne kadar fazla olırsa karaciğere o kadar baskı oluyormuş bu da organı yoruyormuş.. Lahana ye lahana karaciğer dostudur ara ara tüketmeye özen göster. Çekirdekten cipsten uzak dur yağlanmayı artırır. ... Birde şekerinin artmamasına dikkat et... Eşime genelde söylenilenler bunlar oluyor o yüzden belki faydam olur.. Ama yinede en kısa zamanda bi tahlil vermeye çalış.. Durumun yoksa devlettende sıra alamıyorsan olmadı sanki çok hastalanmış gibi davran özelin aciline git karaciğerden şüphelebmişlerdi de diye söyle de.. Özelin aciline 50 60 lira verirsin kan tahlili ultrason herşeyi ücretsiz yaptırırsın.. Hiç olmadı belki birşeyler söylerler. En azından hiç gitmemektense
tarafından
Haklisin kuzum durumun ciddiyetinin farkindayim ki iradesiz olan ben bugun yagli tatli hamur isi tuzlu hic bir sey yemedim haslanmis yumurta salata corba su bu kadar birde elma. Karnim ac suan ama saatim 9 da sondu hic birsey yemiyorum. Bugun ilk gunumdu 1 saat yuruyus yaptim 1 ay sonunda insallah kontrolume gittigimde 5 ila 7 kilo verebilirim. Doktorunda beklentisi bu. Saglik herseyden onemliymis meger basa gelince anliyo insan :(
0 oy
tarafından
Kaç kilosun 
tarafından
Bugun 3. Gun kacamak bile olmadi sukur :) ama ben sadece kola aklima gelince veya gorunce dayanamiyorummm
tarafından
Sakin ha kolayi gorunce gevşeme:) ilk başlar zordur sonradan alışırsın hele bide rutin haline getirdinmu yürüyüş falan Allahin izniyle başarırsın beyin olarak kararlı olman lazim gerisi gelir;)
tarafından
Aynen kuzum ne guzel dedin valla :) bugun teyzeme geldik yuruyus yapamadim ama leslie yapicam eve gidince insallah :)
tarafından
Benimde 19 kilo var tam gaz devam ramazanda da devam.edecem insAllah igne iplik olacaz:)
tarafından
Aahah insallah :)
0 oy
(5,725 puan) tarafından
Canım çok geçmiş olsun ama ihmal etme bekleme derim egerki az durumun varsa özele git kuzum
tarafından
Saol canim suan musait degilim iste ozel icin sadece muayne kan vs olsa yine giderim ama ultrason kanlar (her kan tüp  basi 80 tl) ve birsuru kanima bakiyolar. Mr tomografi cidden baya ucuk fiyatlar
(5,725 puan) tarafından
Çoook haklısın Allah yardım etsin başka devlete green başka doktora randevu denesen
(5,725 puan) tarafından
Nerde oturuyorsunuz cnm
tarafından
Suanki gittigim devlet en iyisi arastrma hastanesi canim. Corumdayim
(5,725 puan) tarafından
Allah yardım etsin kuzum hani destek olabilecek kimsen yokmu
tarafından
Cok var tabiki ama gerek yok lazim degil yani :) Suan gidebilcek te durumdayim fakat isten cikti baska bir ise girdi biraz toparlanmayi bekliyorum sıkıştırmak istemiyorum
(5,725 puan) tarafından
Allah yardım etsin çok şükür eşiniz işe girmiş en azından toparlanma süreci de hayırlısıyla geçer inşallah
tarafından
Insallah canim esime desem hic beklemez zorla goturur Allah razi olsun ondan ama dedigm gbi toparlanmayi beklemek en iyisi benm icim rahat etmez
(5,725 puan) tarafından
Çok uzatma yine canım sen eşine lazımsın evine lazımsın sağlığın herşeyden önce gelir
tarafından
Tabiki kzuum ne guzel soylemissin insallah kisa zamanda giderim ♡
(5,725 puan) tarafından
Nedemek canım benim hayırlı haberleriniz olsunn ♥️

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 87 göst.
14 Aralık 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Umber (2,265 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 122 göst.
18 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Meleklerim3 (285 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 217 göst.
11 Mayıs 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 154 göst.
20 Nisan 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,033 soru

24,177,476 cevap