0 oy
1,155 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (49 puan) tarafından
Aranızda kaçarak evlenen var mı? Biraz dertleşelim kizlar

18 Cevaplar

+4 oy
tarafından
Brennan tam 7 yil once yaptım o hatayı akli olan eşinin ailesi tarafından değerli olmak istiyor sa bir insan asla kacmamalii
tarafından
Oyy oyy canm senin kalbine kalbinin güzelliğine Rabbim de tüm güzellikleri sana nasip etsin  o güzel yüreğine
tarafından
Amin canim seninde insallah ♥️♥️ canimsin
tarafından
Sende benim canmsin  iyiki tanımışım seni
tarafından
Bende sni  canim iyiikilerim cok yoktur bnm ama sende iyiikilerimden biri oldun♥️
tarafından
Sağol canmmm
-Reklam-
+1 oy
(781 puan) tarafından
Kaçarak evlenenleri hiç sevmiyorum ben bana çok itici geliyor elin oğlu için babanın şapkasını yere egdiriyorlar milletin içinde utandiriyorlar doğup büyüdüğü ekmek yediği yere bıçak çalıyorlar çünkü ablam kaçarak evlendi bizim ev cenaze evinden daha kötü olmuştu ve onun yüzünden babam beni 14 yaşında nişanlandirdi hakimi yedi iki cihanda da hakkımi helal etmiyorum ablama  18 yıl oldu bi ara konuşuyordum ama şuan küsüm ve birdaha konusmayacagim
(219 puan) tarafından
Kaçanlar da sana bayilmiyor herkes babasının evinden duzgun telli duvaklı çıkmak ister ama olmayınca olmuyor kader
(49 puan) tarafından
Aileden kaynaklı oluyo herkesin kendine göre yaşamı var canım evet senin hakkını yemişler ama benim babam çok baskiciydi ben bir tek evde annemden sevgi görüyordum
(781 puan) tarafından
Bana kimse bayılmasın istemem ben nedeninide yazdım gözlerinle oku işinize gelmeyince tavır yapmayın buraya post açıyorsun herkez fikrini yazabilir yazılanlara dayanamiycaksan böyle post açma zoruna giden yazılarda ters cevap vermene hakkın yok
(781 puan) tarafından
Nur çok haklısın tabi ailedeki aile fertleride çok önemli tabi kimse bilemez başkasının yasantisini
(59 puan) tarafından
Evet herkes fikrini yazabilir ama kalkip da kacan bana itici geliyo diye küçümsemeye kalkarsan bizde yazariz yani kusura bakma da kimse keyfinden kacmiyo kolay kolay senin cevrende gördüklerin keyfinden demekki onu onlara sor insanlarin basina ne geldigini bilmeden yargilama hepimiz anne yada anne adayiyiz yarin bigun Rabbim yasatmasin yine de senin kadar gaddar olamiycam kizin yapsa itici mi bulacaksin allah herkese yardim etsin de kimseyi kinama derim
(781 puan) tarafından
Lütfen gözlerinizle okuyun nedenini yazdım zaten ablamdan örnek verdim ve kendi evimizin içinide yazdım iyi oku başı zorunuza gitti galiba
(59 puan) tarafından
Hepsini okudum başıniza gelen durum her evde kacma durumunda olan cenaze meselesi yani ne kadarzor oldugunu biliyosunuz yani ona rağmen itici demek yerine diyorum cok zor allah yardim etsin deseniz keske
(781 puan) tarafından
Galiba sende kaçarak evlendin belli :))) Allah mutlu etsin ailen arkanda deilse okadar  çok mutlu olduğunu da sanmıyorum çünkü elin oğluna güven olmuyor nekadar sevsende saysanda okadar sırtında tasisanda sırtından indirince senden kötüsü olmaz bunlarida genç kızlarımız insanlar bilir anlar hata yapmaz
(3,818 puan) tarafından
Hemen linç tayfası toplanmış buraya. Okuduğunuzu anlamakta güçlük çekmiyorsanız selmanın ne demek istediğini anlarsınız zaten. Size itici demiyor bu durumu itici buluyor. Kendi ablası da dahil ayrıca. Bu yüzden yaşamış olduğu kötü şeyler var belli ki. Kusura bakmayın ama kaçarak evlenen arkadaşları yüzdeye vurursak da eminim çoğunluk pişmandır. Zor durumda olanlar vardır, aile baskısı vardır hepsi kabul yaşamayan bilmez. Ancak bu durum sonuç olarak doğal bişey değil. Hemen linç heeemeeeeen!!!!!
(781 puan) tarafından
Eserimo Allah senden razı olsun valla beni tek sen anladın ağzın bal yesin
(3,757 puan) tarafından
Kaçarak evlenmek de bir kaderdir mesela.benim kaderim di Allah bana böylesini en doğru buldu böyle olması benim için aslında iyisiydi
Ve ailem benle.hic kuş kalmadı hepte arkamda durdurlar sağ olsunlr hele eşim asla ezdrmedi kimseue
(8,232 puan) tarafından
Kaç yaşında evlendin peki ? İstemediğin biri ile mi nişanladı? Kaçmak bana da nefis işi gibi geliyor hele ki 20 yaş aldı kendine heyecan ariyor gittikleri yer evde ki huzursuzluktan daha beter çıkıyor anne baba ahi ağırdır.. rabbim evlatlarımızı güzel yerlere nasıp etsin inşallah. İnsan oğlu acelecidir halbuki kaçsa da kacmasa da o koca senin olacak çünkü insan daha doğmadan evvel alnına yazilmistir kimle evleneceği , kimden kaç çocuğu olacağı..
tarafından
Allah sana iki yol sunar ve sen birini tercih edersin. Her seye de kader demek olmaz. Ben şimdi evimden aileme gidem kocayı da bosayamm aa kaderdi o yüzden öyle yaptım diyim. Kader mi olur bu yoksa tercihim mi? . Selma ben de seninle aynı düşüncedeyim
(2,319 puan) tarafından
Sevdacım madem ailen sana küsmedi küs kalmadı karşı da çıkmamıştır heralde o zaman neden kaçtın? Yani ne diyor İsra Süresinde " Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık" elbette kader ama kadere de külli sebep gerek.. Herkesin hakkında hayırlısı olsun inşallah ama karşı çıkmayan ailesi olduğu halde kaçanlar bencede biraz hevesten yapıyor ama ailesi çok katı davranıp vermem etmem diyorsa ona bişey diyemeyiz ki öyle aileler kolay kolayda konuşmuyor.
(1 puan) tarafından
Ama kader ikiye ayrılır evleneceğin kişi asla değişmez kaderinde önünde 100 seçenek olsa dahi nasibinde olanı yersin
(31 puan) tarafından
Kaderdir deyipte böyle düşünüp yaşamak dinen yanlıştır kusura bakmayın ama gerçekten bende selma66anne ve esemiro ya katılıyorum yaradan diğer canlılardan bizi ayırt etmek için bir akıl vermiş kader dediğin şey yaradan sana bunu sınav olarak çıkarır kabul etmek veya etmemek senin elinde doğruyu da yanlışı da sen biliceksin tabiki herkes kötü olur diye bir şey yok ama cogu insan çok pişman oluyor yaptıklarına ailenin bile rızası olmadan gitmek  yuvaya ne huzur ne de mutluluk getirir Rabbim tabiki yardımcıları olsun ama emin ol burada ikiside kötü bir şey söylemiyor en basiti ablasının yaptığı hata yüzünden çocukluğunu gençliğini hayallerini beraberinde bitirmiş bir çocuk gelinden ve şuan belki bir anneden bahsediyoruz oda bir kadı  örnek verdiği baştaki kanından canından ablası kimse kötülemiyor ama eğer sizler empati kurmadan bu şekilde yaklasmanizda yanlış burada herkes istediği şekilde cevap verir ve istediği şekilde fikirlerini söyleyebilir herkesin düşüncesi aynı olmak zorunda değil ki eğer bu yazdıklarına sen empati kurup sana da yazık olmuş Allah yardımcınız olsun demiyor direk lincler ve farklı yere cekersen kusura bakma ondan da insan bi allah yardımcın olsu  demeyi beklemeyin insanlarda en nefret ettiğim şey insan önce karşısındakini tanımadan tek bir kelime yüzünden binlerce şeyler yazacaksa kendine aynadan bakmadan hakaret edecekse vay insanlığın haline eğer sen dua bekliyorsa  önce empati nedir öğrenin
(1 puan) tarafından
Bende 15 yaşımda kaçarak evlendim sorun neden diye? Annem babam yoktu küçücük bir köyde ne İnternet vardı nede bir arkadaşım. Bir arkadaşım olsa bile yeterdi. Kapının önüne çıkmak yoktu. Tek kurtuluş evlilikti benim için. Derslerimde süper zekaydim. Matematik hocam kesirler problemini tahtaya yazarken ben cevabı bitirmiş olurdum ama amcamlar okutmadi. Ben okulun sbs sınavı birincisiydim. Baktım okutmuyorlar bari evleneyim dedim. Halamın oğluyla nişanlandim. Düğün 3 yıl sonra olur ancak dediler. Çünkü maddi durumu çok kötüydü. Bana aldığı telefonda beni aldattığını öğrendim ve nişanı atmak istedim. Herkes karşı çıktı o kapıda öleceksin dediler. 3 yıl daha çekmemek için kaçtım. Sonra ayrıldık odama kendisi sevdiği kızı soktu çünkü. Yatak odama sevdiği kadını getirmiş ben evde yokken. Her şey kader evet tercihler bizim elimizde ama kader değişmez
(1 puan) tarafından
Ve bir sprem anne karnına düştüğü andan itibaren 7 sülalesinin kaderi yazılmış olur bunuda unutmamak lazım
(3,757 puan) tarafından
Şuan hastanede bilmem.kax tane serum yedim zor yazıyorum uzun uzun yazackda halim yoknherkesin kendi görüşudr inancıdır

Benim neden kader dedgmi blmiorsnz sonuçta
Benimle Allah arasında olan şeyi kul anlaması nrml zatem
(1 puan) tarafından
Kader ikiye ayrılıyor. Birisi doğacağın yer, annen baban ve öleceğin yer bunlar bizim mudahalemizle değişemez. Tamamen Allahın bileceği iş. Birde cüzi kader var. Oda bizim elimizde olan ama aslında elimizde olmayan. Mesela evleneceksin önüne Allah tarafından 3 kişi çıkıyor seçme şansı senin ama Allah bunuda önceden yazmış oluyor sonuçta Allahu teala bir karıncanın kalbini dinleyen bir yaradan senin neyi tercih ettiğini mi bilmeyecek?
(2,319 puan) tarafından
Doğru doğduğun an kaderin alnına yazılır canım ama kul çabasıyla ve tercihiyle de sınanır yani kaderin oydu ama farklı da olabilirdi canım öyle değil mi nasıl ki bir insan kötü yola düştüğünde kendi şaşırıp yoldan çıkıp sapkınlığa uğruyorsa oda öyle.. Herkesin hakkında hayırlısı olsun inşallah Allah herkesi yuvasında mutlu etsin pişmanlık yaşatmasın.
Yoncacım seninki çok farklı canım benim demek istediğim mesela çok katı aileler var insan ve ırk ayrımı yapıp kızlarını vermiyorlar kızda kaçıyor mesela o kızı suçlamam ben sende olduğu gibi ama bazıları aileye daha haber vermeden adam gel kaçalım dediğinde kaçıyor onda biraz hata etmiş oluyor malesef..
(1 puan) tarafından
Dediğim gibi anne rahmine düştüğünüz andan itibaren 7 sülalenizin kaderi yazılmış oluyor. Ülkemizde maddi zorluklar nedeniyle şuan dışarıda yatan insanlar bile var. Şimdi biz onlara kader senin elinde çalışıp para babası olabilirsin diyemeyiz. Çünkü onun imtihanı fakirlik açlık onun anlina yazılmış olan kaderi bu. Ne yaparsa yapsın değişemez. Sen şimdi afrikada aç kalan bir çocuğa dünyanın adaletli olduğunu nasıl anlatabilirsin? Kader işte kimse aç kalmayı kendisi istemedi.
(2,319 puan) tarafından
Ama işte söylediklerin de tutarsız evet Allah onun rızkını az vermiş doğru ama onun kendi rızkı içinde çabalaması gerek. Gece gündüz çalışan bir insanla çalışmayıp hazır gelsin diyen insanın rızkı bir olamaz zaten o yüzden diyor ki " Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık" buda öyle birşey seçimlerinle kaderine yön vermiş olursun canım.
Şuan nasıl evliliğin peki hala o kişiyle mi evlisin??
(31 puan) tarafından
Yüce Rabbim, bizim yapacaklarımızı bilerek yazması, bizi o şeyleri yapmaya zorlamaz. Tıpkı, astronomik hesaplar sonucunda bir yıl sonra Güneş’in tutulacağını, Güneş’in tutulacağı günü ve saati yazan bir takvim yaprağının Güneş’in tutulmasını etkilemediği gibi, yüce Allah’ın geleceği bilmesi de kişiyi o geleceğe mahkûm kılmaz. Aksi takdirde cinayet işleyen kişi şöyle demek hakkına sahip olurdu “Allah emretti, Allah yazdı ben de cinayet işledim”. Bu durumda -hâşâ- katili cinayete zorlayan Allah olurdu ve kişiye bu konuda hesap sorması zulüm olurdu. Halbuki iyiyi veya kötüyü yaratan Allah, o Allah kötüyü bir imtihan vesilesiyle yarattığını deklare etmiştir ve kötüden razı olmadığını da ilan etmiştir. İyiyi yaratıp da iyiden razı olduğunu da beyan eden yine yüce Allah’tır.Biz kaderde -geleceğimizde- tek söz sahibi olanın Yüce Allah olduğuna iman ederiz. Bize rağmen -bütün tedbirlerimize rağmen- önümüze gelecek bir şeyden dolayı razı olmak da isyan etmemek de kadere imanın içindedir. Bizler helal ve haram, iyilik ve kötülük, günah ve sevap konularında eylemlerimizden tam sorumluyuz. Bu noktalarda Rabbimiz bizi özgür kılmış ve özgür irademizle yapacaklarımızı yazmıştır. Zaten kaderimizin bu ayrıntılarından sorumluyuz. Ama boyumuz bosumuz, gözümüzün rengi gibi, helal ve haram gibi, iyilik ve kötülük gibi konuların dışındaki özelliklerimizden sorumlu değiliz. Elbette bu da bizim kaderimizdir ama sorumluluk dışındaki daire ile ilgilidir. Bence böyle konuları yaşanılanları dini katmadan tartışın. Önemli olan insanliktir her iki tarafta kadın ve iki taraf içinde kötü bir durum Allah her yardıma ihtiyacı olanın yardımcısı olsun empati kurmak lazım her şeyden ziyade. Her yaşadığımız kötü olayları kader deyip yaradan yazdı demek hiç bir kulun haddine değil.
(2,319 puan) tarafından
Aynen öyle canım. Daha fazla derine inmemek için uzatmadım ama demek istediğim buydu. Yani bir insan sapıtıp yoldan çıktığında onun kaderinde yazılmış diyemeyiz diyerek kısadan örnek verdim. Herkesin hakkında hayırlısı olsun inşaAllah. Allah kimseyi seçimlerinden dolayı pişman etmesin evlilik uzun ve zor bir yol Allah iyilerle karşılaştırsın hepimizi..
(31 puan) tarafından
Insanları  içinde ne yaşadığını nasıl durumda olduğunu bilmiyoruz bilemeyiz ama böyle bir konuyu kalkıp çok farklı örneklerle vermek mantıklı gelmiyor o verdiğiniz örnekler ile bu konu çok çok ayrı tabi yine de herkesin kendi düşüncesi benim soylemek istediğim 14 yaşında çocuk yasta bunları yaşamış hakaret edip sonra da beddua eder gibi lincleyerek cevap yazıp en son dua beklemekte hiç bir insana yakışır davranış değil bizler kimsenin nasıl bir yerde ne yaşadığınızı bilmiyoruz demek istediğim böyle konularınıza kader deyip yaradanı ve dini katmak doğru değil. Önemli olan insanlık iki tarafında  birbirini anlayışla dinleyip karara varmaktır iki taraf acısından da çok zor bir durum evet istenmeyen bir kelime kullanmış olabilir ama kimsenin haddine değil üzerine giderek öyle cümleler sarf etmek insanda bir şeyler yaşamış psikolojisjni ya dayasamini bilmeden neden onu kullandığını bilmeden böyle konuşamayız evet saygı durulmalı herkesin kendi seçimi kendi kararı dediğim gibi nadir kaçarak gerçekten iyi olan insanlarda var ama bunu söyledi diye heme  üzerine gitmek kader din falan buradan girmek yanlış kızlar her şeyden ziyade bizler insaniz bu kelimeyi yazsada o bir kadın ve şuan bir anne çocuk yasta evlenmiş ve acısı nr bilmiyoruz sadece kendi yaşadıklarından dolayı bunu söylemiş olabilir empati kurmayı öğrenmeli insanlar sırf laf olsun diye gönül kırmaya insanların acılarını yaşamlarını bilmeden eleştirmek çok yanlış
(31 puan) tarafından
Yorgun anne haklısın öyle anladım zaten canım ama işte iki tarafta çok farklı anladılar bir anda böyle konuştular allah her zorda olanın yardımcısı olsun. Burada maksat sohbet etmek önemli olan biz kadınlar birbirimizi anlamak ve hep destek olmak .
(2,319 puan) tarafından
Bana söylüyorsan orda arkadaş ben kaçtım bu benim kaderimdi dedi bende kaderin birazda çabana bağlı dedim sonra diğer arkadaş işte kaderimiz zaten alnımıza yazılmıştı bunu yaşayacaktık dediği için açıkladım yani kendi seçimini yaptığını yaptığımız her seçimi kadere bağlamamamız gerektiğini açıkladım eğer anladıysan. Ben kesinlikle yorumu yapan arkadaşa birşey yazmadım söylemedim de benim demek istediğim alt yorumlarda ben kaçtım bu benim kaderimde vardı diye söyleyince bunun kendi çabasına da bağlı olduğunu söyledim. Evet arkadaş kötü birşey yaşamış bu yüzden ablasına öfkeli olabilir onun hatasından ötürü hayatında zorluklar görmüş ben kesinlikle onunla ilgili birşey söylemedim söylememde. Hatta aşağıda ki bir yorumda bile söyledim bazı aileler çok katı davranıp ırk ayrımı yaparak çocuklarını mecbur bırakıyorlar o yüzden asla yargılamam ama şuan ki zamanda en ufak hevese kapılıp evden kaçan bi sürü çocuk var malesef hergün TV'lerde görüyoruz yani bu kader deyip susmamak gerek bazıları hevesten kaynaklanıyor.
(2,319 puan) tarafından
Anladım canım kusura bakma bana söylüyorsun sandım. Bende sadece insanların hata yapabileceğini yada bir seçim yapabileceğini ama herşeyi kadere yüklemenin yanlış olduğunu açıkladım. Zaten arkadaş ablasından dolayı böyle üzücü şeyler yaşamış demekki ablasının kaçması onun hayatına da etki etmiş ama artık yapacak bir şey yok inşaAllah kendi hayatlarımızdan ders çıkarıp evlatlarımıza hakikati ve doğruyu öğretiriz.
(31 puan) tarafından
Yok canım ben o yazanları kast ettim yoksa sana katılıyorum doğru söylüyorsun bende senin gibi düşünüyor ve anlatmaya çalışıyorum yanlış anlama kuzum
(1 puan) tarafından
Bana soruyorsan eğer kuzum hayır o kişiyle ayrıldım 6 sene önce şuan 2. Eşimle evliyim şükür mutluyum görücü usulü oldu
(2,319 puan) tarafından
İyi çok şükür canım Rabbim bundan sonra yüzünü güldürsün inşaAllah huzurun daim olsun ❤️☺️
(31 puan) tarafından
Gerçekten özetler şekilde çok doğru bir şey yazdin her zaman hayatımızda yasadiklarimizdan ders çıkarmalıyız mesela ben severek evlendim ama bu benimde her zaman mukemmel yaşayacağım anlamına gelmiyor tabiki insanlar bir şeyler yaşar ama bunu dine bağdaştırmak çokta doğru değil dediğin gibi hepimizin bu hayatta bir simavi var rabbim iyi bir şekilde vermemizi sağlasın inşallah hayat kötü dediğin gibi şuan tv de de izliyor ve görüyoruz bunlarda yanlış olan da var zor durumda olup yapanda önemli olan gerçekten o an o insanı anlayıp empati kurmak biz insanlar önce görünce hep diyoruz niye geçmiş ne zoru var diye evet çoğusu pişman oluyor ama rabbim hepsinin yardımcısı olsun oda onun sınavı.
(2,319 puan) tarafından
Amin inşallah canım. Rabbim evlatlarımızı korusun bu zamanın kötülüklerinden doğru yola iletsin inşaAllah. Rabbim hiçbirimize pişman olacağımız seçimler yaptırmasın.
(31 puan) tarafından
Amin inşallah canım devir değişti eskisi gibi değ hiç bir şey ne merhamet ne güven kaldı artık eskisi gibi rabbim şimdi evlatlarimizin yardımcısı olsun yaşatmasin inşallah kuzularımız doğru yoldan ayrılmaz
(781 puan) tarafından
Arkadaşlar bütün yazılanları okudum hepinizden Allah razı olsun Allah hepimizin yuvasına huzur mutluluk versin inşallah o an yazıyı yazarken aklımda sadece ablam vardı geçmiş sanki gözümün önünden  geçti kalbini kırdığım biri olduysa hakkını helal etsin isterim belkide bi anlık bi öfke oldu bende ben her kaçarak evlenenler için deil aslında sadece ablam icin sinirliyim ama  birisi yazmis senin  kadar gaddar olmuycam  diye ben gaddar deilim be ekleme yapmış senin kızın da kaçsa iticimi bulacaksın diye ben o durumu yaşadım ablamdan Allah kimseyi o duruma düşürmesin neden kızımı  katıyorsun ben sizlerin kizlariniza bebeklerinize bisey der miyim actigim postlara bakın yaptığım yorumlara bakın ben hep Allah sonumuzu hayırlı etsin hakkımızda hayırlı olsun derim hep dua ederim keşke kızımı katmasaydin gerçekten üzüldüm ben 30 yaşındayim kızım 14 yaşında ve 15 yaşında düğünüm oldu evlendim biri 2 aylık biri 6 aylık düşük yaptım evet çok çektim ben belki kaderim böyle şuan mutluyum şükür 2 çocuğum var 3uncuye hamileyim 26  haftalık oldum ben bebeğime hala bir iğne bile almadım çünkü 6 aylık karnımda ölünce kötü oldum aradan 15 yıl geçmesine rağmen üzerimden atamadım lütfen burda bana ne derseniz diyin ama çocuklarımı karıştırmayın lutfen
(2,319 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canım bundan sonra mutlu olmaya bak geçmişi değiştiremezsin. Bundan sonra yapabileceğin en güzel şey kızına doğruları anlatıp öğretmek olsun inşallah kızının çok güzel bir hayatı olur geçmişe dahada takılıp kendini üzme.
(31 puan) tarafından
Canım benim insanların ne dediklerine bakma Allah büyük ne niyetle nasıl yazdığını anlayan anlar ki benimde bir kaç arkadaşında demek istediği buydu aslında hepimiz insaniz böyle şeyleri düşünerek bozma moralini emin ol sen ne yaşarsa yasa gerçekten burada belkide hepimizden daha güçlü daha çok şey yaşamış biz bebek ile oynarken seni ev hanımı anne olmaya zorlamış bir yaşamın oldu bence onları yazan arkadaş gerçekten istemeyerek ya da öfkesine yenik düşerek yazdı ben ilk okuduğumda ne manada ne hislerle yazdığını gerçekten anladım bu yüzden ne kendini üzmeye ne de düşünmene gerek yüreğini Allah bilir gerisini boşver gönül kırmaya gerek yok sen kimseye hakaret etmedin sadec iyi bakmadığını dile getirmek istedin rabbim sağlıkla getirsin inşallah kuzumu da maşallah ne güzel çocukların büyümüş sana arkadaş olanlar var ben sana yeni anne olcam ve rabbim kuzularımızın  hepsinin yardımcısı olsun insanlara böyle bakınca ne kadar da kötü olmuşuz ne kadar hissiz duygusuz olmuşuz devir kötü insanlar değişik sen ne kadar kendini ifade etsende anlamak istemeyen anlamaz zaten. Mühim olan empatidir her iki taraf içinde çok acı ve zor Rabbim hepimizin yardımcısı olsun asıl sen kusura bakma bu halin ile bunları okuyarak üzdün kendini
(781 puan) tarafından
Saol canım Allah razı olsun ben uzun zamandan sonra burdaki yazıları okuyunca gözümden yaş geldi gerçekten çocuklar konusu geçince ben dayanamıyorum  yazdığımada pişman oldum Allah hepinizden razı olsun
(2,319 puan) tarafından
Yazının altında göz işareti var oraya basarak yazını ve yorumları komple gizleyebilirsin boşver başını ağrıtma yanlış anlayan biri olur yine uzar konu istersen yorumunu gizleyebilirsin.
(31 puan) tarafından
Farkındayız sende isteyerek kullanmadın o kelimeyi bırak anlamak isteyen istediği gibi anlasin yorgun anne nin dediğini yap moralini bozma kapat gerekirse yorumları gizle ne gerek var bebeğini taşırken geçmişe gidip anıp kendini üzmeye.
0 oy
(14,194 puan) tarafından

Annemmm kaçarak evlenmiş 18 sene sonra da boşandı :ermm:

(32 puan) tarafından
Vay be....
0 oy
tarafından
Ben değilim ama baya bı var 
0 oy
(219 puan) tarafından
Ben kaçarak evlendim iyikide evlenmişim diyorum 
(219 puan) tarafından
Eşim iller ağrılı ben kurt değilim kaynanam yeni oldu ama 9 eltim var hepsi tarafından seviliyorum Kayinpederim de cok iyi
tarafından
Peki medem uzgunsun  nur?
tarafından
Nerden agriya gittin hangi sehir
(49 puan) tarafından
Benim dünyam annemdi eşimle mutluyum ama beni gelinlikle hiç görmedi düğün falan olsa ağlar kızımın gelin olduğunu göremedim diye
(219 puan) tarafından
Ağrıya gitmedim agrililar yalovadalar bende yalovada oturuyorum
0 oy
tarafından
Allah'ın emriyle istedi ❤️
0 oy
(17,101 puan) tarafından
Evet bende kaçtım şimdiki aklim olsa asla yapmazdim.
0 oy
(471 puan) tarafından
Ilk evliligimde kaçarak.evlendim bir oğlum var Rabbim bağışlasın.. bosandik anlasamadik ve ikinci evlendim suan hamileyim mutluyuz sukur
(49 puan) tarafından
Allah bağışlasın Rabbim kucağına almayı nasip etsin
(471 puan) tarafından
Aminnn sagol cnm hepimizin inşallah
0 oy
(59 puan) tarafından
Beéennn kader mahkumlari ekibi kuralim::)))))
(49 puan) tarafından
Bencede
(59 puan) tarafından
Anam biz bunlara bedavaya gelin geldik yine de bizden kotusu yok masraf ettirip anasini aglatanlar bizden kiymetli oluyo akli olan kacmaz haaa esime bakrikca iyiki diyorum tabiki de ve mesela benim ikinci esimin ilk evliligiydi kimseyi karsimda konuşturmaz ama o yokken de hersey basima kalkilir akli olan anasini babasini kendini ayak alti etmez biz yaptık da noldu yarabildik mi yooookkk:)))
0 oy
(163,336 puan) tarafından
Kacmadim 5 sene bekledim ama kacmadim
0 oy
(407 puan) tarafından
Nasıl kactiniz kız ben korkarım kaçarken :)
0 oy
(2,336 puan) tarafından
Annem kesinlikle tanışmayı dahil kabul etmedi sadece Kürt olduğu için İzmir de doğmuş büyümüş adam doğuya bile gitmemiş hep böyle anlattım asla dedi tanışmak dahi kabul etmedi çok uğraştık ikna olmadı en son ben evleniyorum diye aradım annemi geldi kıyameti kopardı şimdi pişman olan annem önyargılı davranıp benim düğünümu göremedi diye ve eşimi de çok seviyor eşinin kıymetini bil diyor her zaman eşim de çok saygılı davrandı hiç annen şunu yaptı etti bile demedi bu zamana kadar yani her rizasiz evlenen kötü degildir ben de küçük kizlarin kaçıp evlenmesine üzülüyorum ama her zaman aileler de doğru karar veremiyor nasip 
(2,319 puan) tarafından
Bak seninki çok farklı mesela burda sen haklısın gerçekten ön yargılı davranıp ayrım yapan aileler çocuklarını buna mecbur bırakıyor ama diğer türlü daha istemeye fln gelmeden gel kaçalım dendiğinde direk kaçmamak gerek.
(2,336 puan) tarafından
Kesinlikle cahillik ya da korku yetişme tarzı psikoloji her şey olabilir
0 oy
tarafından

6 sene oldu pişman değilim Rabbim 'e çok şükür <3

0 oy
(1,594 puan) tarafından
Kaçarak demeyelim de ailemin rızasını almadan evlendim. 
0 oy
(970 puan) tarafından
Eltilerim kaçarak evlendi
0 oy
(160 puan) tarafından
Ben cnm kacarak evlendim
0 oy
(569 puan) tarafından
Kaçmadım çok zor oldu evlenmemiz babam istemedi hiç 5 kere geldi kocam kapıdan kov bacadan misali ama sonuç sevgimizi anladı sonunda evledik iyikide kaçmadan onunla evlendim diyorum çünkü benim babam asla affetmezdi sevdiğimlede olsa hep yarım olurdu bir yanım 
0 oy
(843 puan) tarafından
Ne saçma yorum yapmışlar kimseyi kinamayacan valla kinadigin geliyor başına benim babam hep onu bunu kinardi Bende kaçtım ama hiç cenaze evi gibi olmadı benim kacma hikayem degisik ti o yüzden kimsede bana küsmedi valla 

İlgili sorular

0 oy
27 cevap 1,325 göst.
29 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde Sevda Mehmet emir (54 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 1,184 göst.
8 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Huniliprenses (12,026 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 1,182 göst.
14 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde Elizin annesi (795 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 631 göst.
13 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,046 soru

24,067,129 cevap

330,441 kullanıcı

...