0 oy
1,875 göst.
Diğer kategorisinde (2,265 puan) tarafından
Ya o kadını çok severdim nasıl böyle bir şey yaptı şok oldum kesinlikle iğrenç ötesi bir durum. 10 yasındaki kızı ilk kez regl olmuş kızın fotoğrafını paylaşıp genç kız oldun gün senin günün falan yazmış. Ben mi çok geri kafalıyım bilmiyorum bir insan bunu neden yapar

45 Cevaplar

0 oy
(1,860 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Erkeğe de kıza da böyle şeyler yapılmasını doğru bulmuyorum, erkeği cinsel oranıyla yüceltmek çok saçma, buna karşılık kızlara da böyle şeyler yapmaya çalışıyorlar bu da gereksiz, bence bunu yapmak yerini erkeğe yapılanın önüne geçmek lazım, yoksa her geçen gün edep perdesi yok oluyor. 
(2,265 puan) tarafından
Kesinlikle canım sabahtan beri bunu yazıp duruyorum. Bunu yapmak da biz annelerin elinde
-Reklam-
+29 oy
(12,154 puan) tarafından
Nie erkekler sunnet olunca duğun dernek kutlanıypr ama..
(668 puan) tarafından
Evet evet evet evet
Sadece bikez mi arti verebiliyoruz?
tarafından
Erkek le kadin bir mi canm ya dinen gunau kimsenin bilmemsi lazkm ben anneme bile demedim olunca 1 yil sakladim utandim
(12,154 puan) tarafından
Unlulere ayıp gunah yok bilmiyor musun :) erkklere goster pipini oğlum erkek oldun diyorlar kız genç kız olunca ters tepki
tarafından
Tovnmbe estağfurullah ya kiz bunlar bunamış bence pipi nedir ya benm oglum daha bilmiyor orasinin ismini cis diyor herseyde aileden kaynaklanir
(5,397 puan) tarafından
Erkekle kadın birdir Allah katında da birdir namus sadece kadina özgü değildir öyle olsaydı hz Yusufun sakindığı neydi?? Günah her iki cinse de aynı günahtır ama işte bu düşünceler yüzünden erkekler rahat erkektir yapar veya erkekler gezer rahattır...
(668 puan) tarafından
Erkekler kadin tabi bir.
Bir degil diye diye tepemize ciktilar.
Erkegi üstün görünce kadin cinayeti de artar hayvan tecavuzu de bebek istismari da
tarafından
Oda yanlış bence ama dinimiz acısından kadınlar daha mahremıyet sahibi olması gerekiyor
(668 puan) tarafından
Ama kíz belki bilinsin istemezdi. O ayri konu.
(2,265 puan) tarafından
Ben ona da karşıyım  canım oğlum var ve sünnetini küçük bir ameliyat şeklinde yapıp eve getirecem kimse pipi bile demiyor izin vermiyorum. Ha ama kız çocuğu kadın daha ağır olmalı bence sidik yarıştırmak yerine
tarafından
Kim demis erkekler rahattir ben oyle bisey dedigimi hatrlamoyirum edep denen sey her iki sinctede olmali asla erkek savunucusu degil olmam da
tarafından
Erkeklerin tepemize cıkması değil mesele feministlik yapmaya gerek yok. Dinen erkek kadından üstündür Allah bizleri eşlerimize emanet etmiştir. Kadın vücüdunu mahremıyetını erkek nefsinden korumakla mükelleftir. Bu bizim uydurmamız değil Allah'ın emri
(5,397 puan) tarafından
Bedenen üstünlük ayrı bir konu ama mahremiyet ve günah açisından eşittir. Erkek de mahremini koruyacak kadın da
tarafından
Bak ne gizel demisin can58 mahremiyet esittir ama az once destek cikmissin yok erkekler oyle olunca normal karşılanıyor asla erkekleride normal karsilastrmam ama kadinin hayiz oldugunu tum turkiyeye duyurmak nedir ALLAH o kizin hesabini sormazmi
(1,048 puan) tarafından
Heh tam içimden geçen yorum. Bravo.
tarafından
Tabiki mahremiyet eşittir gözlerimiz ellerimiz bütün organlarımız şahitlik edecek Allah katında benım oglum olsaydı ben düğün asla yapmazdım. Ramazanda bile hasta olunca kimse tutmadıgımızı anlamaz bizim. Lütfen arkadaslar herseyi bu kadar rahat karsılamayalım batıya uymayalım özümüzü unutmayalım bir kadına en yakışan şey Hayadır
(5,397 puan) tarafından
Ben destek çıkmıyorum ama yadirgamiyorum da. ben dini boyutunu düşünmeden kadını hemen ayiplioruz ama erkekler için öyle değil bunu söylemeye çalışıyorum. Yanı toplumdaki yanliş algıdan bahsediyorum
(668 puan) tarafından
Bedenen tabi erkek üstün. Ben onu mu dedimm?????
Erkek de mahremiyetini kadin nefesinden korumakla mükelleftir. Nefis sadece erkekte mi var hanimefendi. Allah in emrine diyecek lafim yok.
(1,048 puan) tarafından
Kesinlikle.  Mesela şuda var kadın regl olduktan sonra anneliğe vücudu hazır mesela. Tüm vücudu duyguları olgunlaşır. Değişir. Köklü bir değişiklik. Ama sünnet sağlık açısından yapılan bir eylem. Sünnet olmadan da baba olabiliyor bir erkek. Ama o düğünlerle davul zurnayla kutlanır. Erkeğinde mahrem olması gerekmiyor mu bana hep boş gelmiştir.
tarafından
Bende diyorum ki zaten erkek içinde dogru değil kadın içinde böyle seyler normalleştirilmemeli
tarafından
Tabiki olmasi gerekir ben sunnet dugunu yapanlari savunmuyorum caiz degilki dinde bouel bisey yok ama unsanlar kutlama halinede getrmisler ayıp yani her iki tarafinda mahremini korumasi lazim
(1,048 puan) tarafından
Aslında hepimiz aynı şeyi diyoruz da farklı şekilde demişiz :D
Bak mesela o kız çocuğu büyüdüğünde o paylaşımdan rahatsız olabilir.bunu düşünmesini beklerdim Ceyda düvencinin.
(12,154 puan) tarafından
Alt yorumunda  bizden için Allah ıslah etsin demişsin cdden uzuldum senin adına, çok şukur Rabbimn soylemiş olduğu hiç bir şeyi reddetmiyoruz biz. Sadece kadın için nasılsa erkek için de aynı edep haya geçerli olmalı. Sonra da boyle tecavuzculer artıyor işte. @Iki oğlan anası
(1,048 puan) tarafından
Çok bilmişler dediği biz miyiz la :D
(12,154 puan) tarafından
Biziz kim olacak :)
tarafından
Aynen öyle belkı kız mutsuz olcak bu durumdan bu ünlüler ne desem ne paylassamda ülke beni konussa diye kendilerini öne atma derdindeler
tarafından
Ben isim vermdim üstüne alinmak isteyen alınabilir
(1,585 puan) tarafından
Seni artiliyorum haklisin.
tarafından
Sana daha fazla arti verebilseydim keşke
(6,190 puan) tarafından
Evet erkekle kadın bir.Erkek için daha utanç olmalı pipisi için düğün yapılıyor çok normal gercekten
(3,909 puan) tarafından
Artiladimmm bırooo :D
+6 oy
(668 puan) tarafından
Süñnet resmi paylassa birsey olmaz ama.

On yasindaysa ne olmus. On yasindaki kizi, kac yasinda regl olsun.

Bunlar olmazsa erkekler kendini daha üstün görür ve kadinlara kizlara iskenceler yapar vb
(2,265 puan) tarafından
Canim bence onu da yapmamalı onu da. Yanı benim oğlum henüz sünnet olmadı ama erkek ya da kiz regl olmasa da kız bunlar olunca bir şey değişmiyor buyutmemeli ikisi de düğün dernek olmamali
(1,878 puan) tarafından
Kadın zaten burda kaç yaşında regl olmuş diye sormuyo bunu koskoca sosyal medyada küçücük çocuğunun regl olduğunu dunyaya duyuruyo diyo ayıp yani
(668 puan) tarafından
Umber hanim haklisiniz. Eger erkek için de yapilmasaydi bu toplumda, Ben de ayiplardim bu durumu sonucta kizin özeli. Siz de iyi niyetle yapmissiniz bunu. Ama genel olarak süñnet kutlanip regl ayiplaniyor. Buna karsi cikmak istedim Ben.
(2,265 puan) tarafından
O konuda haklısnız ona bir şey demiyorum kadına ne kadar ayıp varsa erkeğe de olmalı pipi bayrak edilmemeli ama sırf o öyle diye de kadınların naifligini bozmak yerine erkekliği naif yapsak daha güzel olmaz mı bunu da biz anneler yetiştirdiğimiz çocuklarla yapabiliriz
+4 oy
(3,163 puan) tarafından
 Allah akıl fikir versin inşallah yaa böyle bir şey atılır mi ki heralde beyin yok 
(2,265 puan) tarafından
Valla ben burdaki yorumlara daha çok şaşırdım:)
(3,163 puan) tarafından
Bende okudum cok şaßirdim bn anneme bile söyleyemedim genç kız oldum diye utandım insanlarda utanma edep kalmamış baci benim annem böyle birşey yapsa konuşmam bn onunla  dünyanın sonu  geldi
(2,265 puan) tarafından
Aynen öyle ben de öyle dedim küserdim annemle hatırlıyorum annem teyzeme söylerdi nasıl kızardım ona
+4 oy
tarafından
Yaa hayret ettim ya nasil hu durumu normallestiryolar biraz edep olmali ya o senin evladinin ozeli biz olunca 1 yil sakladik annemizden dahi çünkü utanirdik cunku o zamn hayya denen bisey vatdi simdi yok ve boylelrinin destekcisi cok oldugu surece daha cok sey göreceğiz 
(2,265 puan) tarafından
Valla destekçilerine daha çok sasirdim
tarafından
Sasrma canm daha  bu gizler bu kulaklar neler duyacak ben adet olan birinin yaninda konu bile acmam utaasin diye kadinla erkek birdr ama allah kadinlara hayya kinusunda kuranda ayet indtrmis yok cok bilmişler allahin normal gormedigi seyleri normal görüyorlar allah affetsin
(2,265 puan) tarafından
Sorma canım sorma valla Allah ıslah etsin
(15,977 puan) tarafından
+++ çok haklısın
(4,850 puan) tarafından
++++++++
+3 oy
(4,650 puan) tarafından

Edepsizlik mi diyim görmemişlik mi diyim cahillik mı diyim bilemedim :ermm:

tarafından
Edepsizlik mezhep genişliği diyoruz biz buna
(4,650 puan) tarafından
Diyecek daha çok şey var da neyse
(2,265 puan) tarafından
Kızı adına üzüldüm valla
(4,650 puan) tarafından
İşte bizler artık anneyiz her kararımız da çocuklarımızı düşünerek hareket etmek zorundayız
+3 oy
tarafından

Ceyda düvenciyi çok beğenirim severim ama bu olmamış bu kadarda mezhep genişliği olmamalı biraz edep diyorummm... 

(2,265 puan) tarafından
Kesinlikle canım
(4,850 puan) tarafından
+++++++++ marifet zannediyorlar
+3 oy
(107 puan) tarafından
Bundan daha dogal bir sey olamaz nasil ki bebek diş çıkariyor diş bulguru yapiliyor benim icin de bu ayni mantik. Tek hatasi halkimizin ahlak bekciligini goz ardi edip yorumlari acik birakmasi. Adet olmak normal bir surectir. Vuducun ureme sisteminin sağlıklı bir sekilde calistigini gosterir. Bazi ozel hastanelerde yenidoganin ilk pırtının kutlanmasi gibi :)Sevgiler...
(2,265 puan) tarafından
Valla ben o kadar rahat değilim. Göğsün büyüyünce ya da özel bölgende kıl çıkınca da kutlarsın sen ama bence bunun yayılmasının bir anlamı yok
(107 puan) tarafından
Hepsi kadinliga geçişin bir parcasi. Olmamasi bir saglik problemi gostergesi
tarafından
+++++++++ vurduu gol olduuuuuu
(2,265 puan) tarafından
Ya tamam da niye kullansın ki oolsun ne güzel ne mutlu  ama kalkıp da bunu elaleme göstermeye ne gerek var. Genel olarak bunu kadinliga yormuşsunuz da arkadaşlar bu erkek için de geçerli. Tek taraflı demiyorum. Kayinbabam yok sünnet düğünü dedi asla dedim e o zaman kıyafet giydirip fotoğraf cekelim dedi onu da kabul etmedim. Her şey ritüel evet ama gösterilmek zorunda degil
tarafından
Tamam sen yapmıyor  olabilirsin ama bunu normal karşılayan insanlara aaaa edepsiz aman hayasız ayyy ne kadar ayıp tavrıyla yaklaşma bak 2021 yılına geldik bir asır neredeyse artık şu algoritmanızı biraz açın bunu normal karşılayın regl olmak ayıp değil hayasizlik degil ki hickimsede bunu zurnayla davulla kutlamıyor zaten kadın orda kızının genç kizliga adım attığını sevincini paylaşmış kadının ne ahlaksızlığı ne uğursuzluğu kaldı bu kadar cahil olmayın rica ediyorum . Ben olsam yapmazdım bana göre uygun bı haraket değil de geç aaaa terbiyesiz aman edepsiz yok kadın şöyle olmalı böyle olmalı laflarını bırakın artık
+2 oy
(25,181 puan) tarafından
Herkesin kendi tercihi bizi ilgilendirmez 
(2,265 puan) tarafından
Öyle tabi ama ben tercih etmezdim şaşkınım
(25,181 puan) tarafından
O tercih etmiş demekki o düşünsün boşver şaşırılacak daha başka mevzular var kız :)
+2 oy
tarafından
Bazı insanlar ne kadarda normal karşılamış. Biz annelerimizden yılarca sakladık. Bu ne rahatlık. Ramazanda bile orucumuzun bozulduğunu farketmemeleri için gizliden biseyler atıştırırdık. Erkekler sünnet olunca düğün yapılıyormuş. Valla orayı bilmem ama biz düğün falan yapmıyoruz. Nasıl bu hale geldik insanlık nereye gidiyor. 
(2,265 puan) tarafından
Kesinlikle canım ben de sünnet edip eve getirecem onu da kutlamaya gerek yok. Ama sırf modern olduk ya kadın erkek bir diye de bu hale gelmemeli ben annem teyzemlere söyledi diye ona kızardım ya
tarafından
Eşit olmaları için kadınında mahremini ortaya sunalım.
(16,792 puan) tarafından
Valla helak olsun bende şaşırıyorum
tarafından
Aynen cnm
+2 oy
(2,075 puan) tarafından
Canım instegramım yok şimdi baktımda, kızı engelli, doktorlar hakkında belki genç kız olamaz beyni ve vucudu çocuk kalır demiştir, sevinci bu yüzden yoksa niyeti sıradanlaştırmak oldugunu düşünmüyorum 
(2,265 puan) tarafından
Bilemiyorum canım ben de ceyda duvenciyi çok severim aile yapısı da hoş bir bayan.ama mesela kızının gerçekten hoşuna gider miydi bunu paylaşmış olması bilemiyorum. Yine de annesi o ne diyim ben yapmazdin
+1 oy
(6,973 puan) tarafından
Vallaha yorumlari okudumda biz bayagi geri kafaliymisiz hrrahalde :) sünnet adı üstünde sünnet olan...bi sünnet kelimesi araştırılsın, kizinin regl oldugunu aciklamakta ne bileyim...insan kizinin mahremiyetini niye sergiler oda ayri konu. Allah akil fikir versin, kizim regl oldu amcasi veya dedesi mi diyorsunuz? Normal mi bu?
(4,850 puan) tarafından
Biz ailecek konuşsak bile kadin kadına erkekler duymasın diye sessizce konuşuruz mesela ben yorumlara şokkk
(6,973 puan) tarafından
Kesinlikle... toplum olarak ar damarimizi catlatmayi başarmışlar, ne kadar üzücü
(2,265 puan) tarafından
Onlarla aynı dusunemeyecez canlar biz boş verin biz cahiliz
+1 oy
tarafından
Ya Rabbim kadınları öyle korumuş ki kimse bunun farkında değil burda yanlış anlaşılma olmasın erkek kadından üstündür falan demiyorum ama Rabbim kadınları değerli bir mücevher gibi narin ve gizlenmesi gereken bir varlık olarak yaratmış kadının herşeyi bu yüzden mahrem neden bu erkeğin sünneti kutlanıyorsa kızlarında kutlanmıyor erkek neden üstün algısına neden oluyor ben anlamıyorum İlla kutlamak istersen kendin kutla bunu herkese yaymanın ne gibi bir anlamı var bazı şeyler özeldir ve özel kalmalıdır ben bu görüşteyim ama herkesin görüşüne de saygı duyarım 
(2,265 puan) tarafından
Aynen canım ben sünnet de kutlamam ama dediğin gibi keşke kendi kendine kutlasaydı
+1 oy
tarafından
Bu olayida normallestirdiler şaşırıyorum yaa valla böyle duusnceler yüzünden Rabbim bir sürü felaket veriyor ama anlamıyorlar ya ne kadar ayıp ya utanma denen bişey var tamam kendi ailesi arasında birşey yapsın anı kalsın da 89 milyonun bilmeisne gerek yok bence 
(2,265 puan) tarafından
Kesinlikle katılıyorum canım. Keşke biz anneler de kızları erkekler gibi yapacağımıza erkeklerimizi kizlar gibi naif utangaç yetiştirmeye çalışsak
+1 oy
tarafından
Vallahi mahremiyeti savunan insanlara geri kafali diyenleri de anlamiyorum muslumanim diyorsan mahremiyetin uku orta sacilmasini normal goremezsin kardesim o zaman nerde Allahin kanun ve yasaklari hepsini çiğneyip medeniyet adı altin da ahlaksizlik aldi basini gitti çuk partisine de karsiyim mahremin bir tek kadin da aranmasina da ama sunnetle regl karistirmayin erkeklikte ilk ruya vardır erkeklik o zaman baslae oldu o zaman paylasalim onuda oğlum ruyalandi ilk kez haz duyarak cinswl organi harekete gecti diye cumle aleme duyuralim erkek oldu oda sonucta ne sacma dusunceler yahu medeniyet diye diye iyice sapıttık iyice sapkin bir topluluk olduk çıktık 
(2,265 puan) tarafından
Kesinlikle katılıyorum canım evet medeni modern olalım ama müslüman olduğumuzu da unutmadan.
+1 oy
(879 puan) tarafından
Soru sahibi Evet Sen geri Kafalısın . Eger hayatında bir kez olsun sünnet dügünine gidip şıkıdım şıkıdım oynayıp calan muziklerle keyiflenip takını takıp geldiysen Ve Ceyda düvenciyi Hor görûp yaptıgını ayıp buluyorsan Tekrarlıyorum Evet sorun Sende Sen geri Kafalısın. 
(2,265 puan) tarafından
Her şeyden önce bi hoooop! Ileri geri kafasını bilmem de bir edep! Sen kimsin benimle böyle konuşuyorsun! Hayatım boyunca bir kez bile sünnet düğününe gitmedim 3 erkek yiğenim 1 oğlum var hiçbirine öyle bir saçmalık yapmadık. Hiç kimse toplanmadi hiç bir şey yapılmadı anne babası hastaneye götürdü getirdi olay bitti. Sen beni bilmeden bir tek paylasimimla benimle bu şekilde konuşma haddini nerden buluyorsun.. Evet normal karşılamadım çünkü türk ve müslümanım ne kitabımda ne örf adetimde yeri yok bunun. Senin varsa istediğini yap benimle muhattap olmadan!
(879 puan) tarafından
Dediklerimi Dogrular Nitelikte Yazdıkların :) Hem Post acıyorsun Birilerinin yorumunu almak icin hemde Muhattap olunmamayı bekliyorsun. babamın kızı degilsin hangi sunnete gittin yegenlerin ne yaptı Bilmem Yaptıysan Diye Belirttim yazımda Yaptın yada yapmışsın demedim dikkatini çekerim. Sana yanlış gelen bana normal gelir herkesin zikri fikri farklıdır Yalnız postta benmi geri kafalıyım ? diye sormussun bende sana Bunları yapıyorsan eger öylesin demisim.  seninle ayni fikirde olanlara Alkıs ama karsıt fikir belirtenlere hoop dur orda sen kimsin bana yazma muhattap olma. Ne kullanıyorsunuz Bu kafayı Yaşamak İcin ? :D Aksi görüş Belirtilmesine tahammül edemiyorsan post açıp yorum beklemeyeceksin . Ha senin Hangi kitabında Menstural döngûnûn yumurtlamanın bi sürecinin Hatta kadının fıtratında olan bi seyin gizlenmesi gerektigi yazıyor Onuda Anlamadım. Ceyda Düvenci kızının mahrem bölgesini çekip atmamıs sonucta . ah ne nefret ediyorum Böyle bebeğe anlatır gibi Bu bu demek istedim Bu su demek diye laf açıklamaktan. Neyse istediğini yap benimle muhattap olmadan :D :D
(2,265 puan) tarafından
Ben karşı görüşe de açığım ama üslup diye bir şey var. Bir şeyi doğru düzgün anlatmak var bir de senin gibi anlatmak var. Eğer bunları yapıyorsan diye sonrasında demişsin. Cümleye girişin evet sen geri kafalisin olmuş. Evet düşüncemi paylaştım sen de diğerleri de yorum yapma hakkına sahipsiniz ama saygı çerçevesinde.ki bunun sonunda belki benim fikrim belki sizin fikriniz değişecek bir farkındalık olacak ama dediğin gibi üslup onemli
0 oy
tarafından
Beyinsizler...
(2,265 puan) tarafından
Kesinlikle
0 oy
(13,307 puan) tarafından
Ben doğum günü sandım yaaa
(2,265 puan) tarafından
Ya onu yine anlarım kendi arasında ama böyle cümle aleme duyurmak ilginç ve forumun yarışı destekçi hayret ettim
(13,307 puan) tarafından
Sonra kaldırdı kadıncağız
(2,265 puan) tarafından
Hadi ya. Ne dusundu de bilmiyorum ki. Gerçekten hoş bir kadın
(13,307 puan) tarafından
Evet baktım tekrar ben millete tepkisini paylaşmış
(2,265 puan) tarafından
Bakayım bir ben de
0 oy
(7,138 puan) tarafından
Bi anlamı yok bence paylaşmasının sacma geldi bana
(2,265 puan) tarafından
Bence de sacma
0 oy
tarafından
Kendimi o kızın yerine koyuyorum annem bu konuları açınca bile utanırdım o yetmiş milyona duyurmuş ne kadar utanmıştır zaten çocukluk bitti diye o çocuğun kafası daha da karışık yaptığı doğru değil 
(2,265 puan) tarafından
Ben olsam küserdim annemle

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 154 göst.
4 Şubat 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde BsrByr (850 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 133 göst.
2 gün önce Diğer kategorisinde eLYemCe (1,204 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 52 göst.
3 gün önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde 2409 (17 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 537 göst.

Kategoriler

1,475,334 soru

24,152,703 cevap

334,990 kullanıcı