0 oy
315 göst.
Diğer kategorisinde (18,754 puan) tarafından
Geçen sefer you tube den izleyip yaptım ama çiğ kalmasın diye bayağı bir pişirdim ama bu sefer de pissin diye yaktım biraz. Izlediklerim hep kavuruyor az bişey su koyuyor. Bende öyle yaptım ama yandı. Eşim de bugün kavurma istedi acaba düdüklü tencerede önce başlasam sonra kavursam olur mu ya öyle yapan var mı. 

10 Cevaplar

+1 oy
(3,074 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Benimki super olur hemn solim nasil yaptigimi..once 750 gr fln eti düdüklü tencere atiyorum suyunu koyuyorum cok azcik karbonat atiyorum yumuşak yapsin diye bide 2 dis sarimsak atip 35 dk pisiryom onu..sonra ciktiktan sonra tavaya 1.5 yemek kasigi tereyagini koyup etleri koyup kavuryom sonra dudukludeki et suyundan yarim bardak alip tavaya döküyorum suyunu çekene kadar kavurmaya devam ediyorum..sonra cektikten sonra 1.5 yemek kasigi yine tereyag atiyorum kavuryom en sonra tuzunu karabiberini atip istedigim.gibi kavrulduktan sonra altini kapatiyorum..mis gibi oluyo 
(18,754 puan) tarafından
Eline sağlık canım. Bende öyle yapim o zaman. Şimdi dudukluye koydum.
(3,074 puan) tarafından
Aynen bu tarif benim tugcenin renkli mutfağı diye bi kadin var ordan yapmstm ilk cok begendi esim..kimisi sogan biber fln yapyo ama esim sade et seviyo..hee bide en son karabiber fln atarken kekik de at cnm unuttm.onu solemeyi..esinin sevdigi baharatlari fln
(18,754 puan) tarafından
Eşim baharat sevmez sadece tuz bide rengi olsun diye az bişey toz biber atarim o kadar. Benim esim de sade et ister
(3,074 puan) tarafından
O zamn ayni kafadanlar:) bnmki.karabibet ve kekik sadece..hadi simdiden afiyet olsun:) güzel olursa haber et:)
(18,754 puan) tarafından
Tamam canım söylerim
(3,074 puan) tarafından
Yapildi mi kavurmalar:))
(18,754 puan) tarafından
Evet canım yaptım güzel oldu ama bu sefer de suyu az oldu dedi beyfendi. Her şeye kulp buluyor ya.
(3,074 puan) tarafından
Ahahahah yumusakligi fln iyiyse guzeldir o..bzmki cok sulu sevmez zatn adı üstünde kavurma:)
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Ben haslayip oyle kavururum hem sert zirt olmuyor hemde yag dokuyorum bol etinin ne kadar olduguna bagli sonra hafif kizarinca aliyorum ocaktan
(18,754 puan) tarafından
Et 1 kilo kadar. Peki kavururken bol yağla mi kavuruyorsun..Geçen yaptığımda yağı az koymuştum eşim bana kavurma dediğin yağlı olur dedi.
tarafından
Yagi az koydugun icin yanmis
(18,754 puan) tarafından
Aaa gerçekten mi. O zaman bu sefer biraz daha fazla katim
tarafından
Gir cik kontrol et yagi kalsin yine tavanin dibinde esim gibi yaginada baniyodur belki ondan bol yagli isdemis :))
0 oy
tarafından
Et kavurma mi
(18,754 puan) tarafından
Evet canım
tarafından
Ben sadece suda hasliyorum canım güzelce yumuşar
Sonra normal tavaya alıyorum eti üzerine soğan biber koyuyorum beraber kavuruyom salça baharat falan azcıkta etin kaynayan suyu koyuyorum zaten içine çekiyo çok gzuel oluyo
(18,754 puan) tarafından
Pişene kadar hasliyorsun dimi
tarafından
Evet canim
0 oy
(701 puan) tarafından
Canm ben eti normal koyuyorum kapağını kapatıp altını az kisiyirim kendi suyu çıkmaya başlıyor az gelirse içine su koyuyorum o su bitincede yağ koyup kavuruyorum
0 oy
(483 puan) tarafından
Ben suyu cekne kafar kavuruyorm biraz tuz atiyirm suyu cekince yagini koyuyorm 2 3 dakka sonra kapatiyorm fazla birakmisindir bnce
(18,754 puan) tarafından
Suyunu çekene kadar mi pisiriyorsun.
(483 puan) tarafından
Evet cnm
(18,754 puan) tarafından
Çiğ kalmıyor mu öyle
(483 puan) tarafından
Valla ben iyle yapiyorm hep hic cig kalmiyor
0 oy
(17,382 puan) tarafından
Ben kurbanda kuyruk yağını eritip dolaba koymuştum. Kuyruk yagı koyuyorum , ısınınca eti atıyorum. Kapağı kapatıp pişmeye bırakiyorum. Et suyunu cekene  kadar pişiyor. Yumuşacik oluyor.
(18,754 puan) tarafından
Çiğ kalmıyor mi öyle. Suyunu çekene kadar pişirmek az süre değil mi
(17,382 puan) tarafından
Yok canım çiğ kalmıyor. Kapaği kapatıp pişirince et suyunu salıyor ve pişme süresi uzuyor. Gayet güzel pişiyor.
0 oy
(1,297 puan) tarafından

Youtube dan yaptımda et çöpe gitti annemi aradim sordum :) tencereye 1 su bardağı su ekliyorum su bitince kontrol ediyorum eti sert mi tekrar ekliyorum istediğim yumuşaklığa gelene kadar sürekli bittikçe su ekliyorum sonra içine artık ne koymak istiyosan sos beya baharat onları ekleyip bir tur karıştırıp 5 dk sonra kapatıyorum. Harika oluyor.

0 oy
(1,791 puan) tarafından
Etin iç yağı var ya hani beyaz o içinde ne kadar çok olursa o kadar iyi oluyor canım hem yumuşatıyor hem çok su istemiyor
0 oy
(7,934 puan) tarafından
Once tencereye su koyup bi hasliyorum suyunu cekince kavuruyorum yagini koyup

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 117 göst.
7 Kasım 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde tazeAnneee (775 puan) tarafından soruldu
+2 oy
4 cevap 151 göst.
10 Nisan 2025 Diğer kategorisinde M.h.2606mt (265 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,476,730 soru

24,173,423 cevap

335,978 kullanıcı

...