0 oy
657 göst.
Diğer kategorisinde (407 puan) tarafından
Sevgili anneler merhaba bir buçuk yaşında oğlum var 2. çocuk düşünüyorum. Ama ben 4 yıl sonra düşünüyordum eşim 1 yıl sonra istiyor çevremdekiler de 4-5 yıl sonra yaparsan çok zorlanırsın diyor ancak oğlum beni o kadar zorladı ki cesaret edemiyorum yaşım 26 sizce ikinci çocuk kaç yıl arayla olmalı sağlık açısından 2 yıl biliyorum ancak düzen açısından sizin görüşleriniz nedir.

24 Cevaplar

+1 oy
(4,034 puan) tarafından
İkisi bir arada büyür fikrine katılıyorum
(2,689 puan) tarafından
Enes2020 isimli arkadaşa katılıyorum :D
(4,034 puan) tarafından
Birbirine katılanlar kulübü :D hazır ev batiyorken çocuk yetiştirmeyi unutmamisken yapıştır gitsinn :D
(2,689 puan) tarafından
Aynen öyle :) Senin iki tane miydi çocuk unuttum ya :) konuşmuştuk da
(4,034 puan) tarafından
Evet unutuluyor ben yarı istiyor yarı istemiyordum ikincisi yolda şimdi büyük olan evde sıkılmaya başlamıştı o yüzden iyi oldu Allah güç kuvvet versin bize :) senin iki taneydi galiba
(2,689 puan) tarafından
Rabbim sağlıkla kavuşmanızı nasip etsin inşaallah :)
Evet benim iki tane. Biri 18 aylık diğeri 2 aylık :D
(4,034 puan) tarafından
Amin Allah bağışlasın seninkileri :)
-Reklam-
0 oy
(4,285 puan) tarafından
Senin psikolojin ve maddi duruma bagli
(407 puan) tarafından
Benim psikolojim tekrar sil baştan kaldırabilir miyim düşüncesinde ama daha sonra daha çok zoruna gider diyorlar bu kafamı karıştırıyor
(4,285 puan) tarafından
Yo benim kızım 23 aylik ve ben 5 yıl sonra falan düşünüyorum çünkü ben hazır değilim maddi anlam da da iyi bir yere gelip ole dünyaya çocuk getirmek istiyorum
0 oy
(649 puan) tarafından
Kim ne zaman isterse o zaman yapar 2 ve 3 çocuğu buna başkaları karışamaz 
(407 puan) tarafından
Ben 4  5 yıl sonra istiyorum aslında ama öyle daha çok zor olur diyorlar
(649 puan) tarafından
Boşver herkes bi şey der zaten akıl verir sen kendini psikolojik ve fiziksel olarak nezaman hazır hissediyorsan o zaman :)
0 oy
tarafından
Kendini ne zaman hazır istersen ozaman yap canım eşinle konuş orta yolu bulun 
(407 puan) tarafından
Yani açıkçası ben biraz daha kendimi toparlamak istedim 26 yaşındayım henüz diyorum 35 40 yaşına kadar çocuk mu büyüteceğim hani biraz yaşayıp ondan sonra yapayım diye düşündüm ama öyle daha zor olur diyorlar bu da kafamı karıştırıyor
0 oy
(1,929 puan) tarafından
Ben 23 yasindayim kizim 3 yasinda kendim istedim bidaha olsun suanda hamileyim sen kendini ne zaman hazir hissediyorsan ozaman yaparsin ilk baslarda ben bidah dogurmam diyordum cook uzun bi sure ama insan istiyo sonra  :))
0 oy
tarafından
Yani herkese gore degisen bisey 5 6 yas ideal bence
0 oy
tarafından
Bende oğlum 1.5 yaşındayken hamile kaldım şuan 2 yaşında 3 aylıkta kızım var
0 oy
(3,818 puan) tarafından
Canım senin bababilicrk durumda olman önemli mesela ben 2 yaşından sonra düşünüyorum yani Allah nasip ederse doğunca kızm 3 yaşını geçer bence ideal yaş 
(407 puan) tarafından
Benim de oğlum şu an tam bir buçuk yaşında yazın 2 yaşında gelecek o zaman yapsam 9 ay süre 3 yaşına doğru doğacak bilemedim:))
(3,818 puan) tarafından
Birbirine arkadaş oluyorlar daha iyi oluyor yeğenlerim in arasında 3 yaş var sürekli birbiriyle oynarlar
0 oy
(14,194 puan) tarafından
Bence çocuğun 3 yaşındayken doğmalı 2.bebiş ben öyle planlıyorum nasipse
0 oy
(16,784 puan) tarafından
Ne çevreye ne eşe bakacaksın kendin hazırsan yaparsın benim oğlum 1.ay sonra 2 yaşında olacak ben 3 4 ay sonra korunmayı bırakacağım oğlum evde tek sıkılıyor onun için iyi olur ve hazırım da 
tarafından
Gecen aklima geldin fato acaba hamile felan mi diye yakinda haberini aliriz insAllah
(16,784 puan) tarafından
Yok değilim çabuk hamile kalan biri değilim ben ya ☺
(407 puan) tarafından
Bende 2 buçuk 3 yaşından sonra düşünüyorum aslında
tarafından
Kiz o belli olmaz fato bi bakmissin ki ilk aydan olmus
0 oy
tarafından
Geçen doktor bu konuda konuştu 2 yaşına kadar zaten bebek dedi ve annenin bebek siz bi r zamana ihtiyacı var arada 4 yaş olursa bu psikolojik olarak anne bakimdan iyi olur dedi. Bunu söyleyim çocuk doktoru 
(407 puan) tarafından
İşte bende öyle düşünüyorum aslında şimdi 1 buçuk yaşında yaza 2 yaşında olacak 2 buçuk yaşında yapabilirim doğduğunda 3 olur en azından 3 buçuk falan olur
tarafından
En iyisini yaparsın benim 9 sene olmadı oldu dedik olmaz herhalde 5 aylıktı adet oldum bi daha da olmadım. Şimdi napacam diye kara kara düşünsemde bi yandan da seviniyorum
0 oy
tarafından
İnsanların ne dediğini umursama sen kendini ne zaman hazır hissediyorsan o zaman yap eşinle ortak bir karar alın 
0 oy
(1,012 puan) tarafından
Bence ilk çocuk 4-5 yaşına falan gelmeli diye düşünüyorum şahsen ben öyle düşünüyorum çünkü ancak o zaman kaldırabilirim ikinci çocuğu 
(1,012 puan) tarafından
İlk çocuk okula başlamadan yapmak gerekir bence herkes yap der ama her gün gelip sana yardkm etmeyecekler sonuçta gelen bir iki saat oturup gider evine o çocuklarla sen gene bas basa kalacaksın millete uzakgtan davulun sesi hoş geliyor işte bakma sen kendini dinle
(407 puan) tarafından
Benim yanımda birde kimse Yok annem ailem ablam uzaktalar ben tekim burda
(1,012 puan) tarafından
Öyleyse smdi hiç yapma canım bence yakın olsa da sana ne kadar destek olabilirlerki herkesin kendine göre derdi var düzeni var
0 oy
(285 puan) tarafından
Daha zor olur diyenler kendilerine göre söylüyor. Kimisi hemen olsun birlikte büyüsün ister kimi arada yaş farkı olsun hem kendim kafa dinleyeyim hem çocuk etkilenmesin der. Doğru zaman kişiye göre olan zaman yani kendini aile yapıni en iyi sen bilirsin dinleme kimseyi 
(407 puan) tarafından
Ya bana burda yardımcı olacak kimse Yok hani ilk çocukla biri ilgilensin ki ben bebeğe bakayım diye. En azından üzerimden gider biraz ondan sonra ben bebekle ilgilenirim
(285 puan) tarafından
Öyle tabi herkes kendi biliyor yaşadığı süreci
0 oy
tarafından
Canım benim oğlumda 26 aylık ve artık eşime dedim çocuk yapalım diye hatta doktora gittim spral vardı aldırdım adetimde duzensizlesmeye başlamıştı kansızlık varmış sonra işte biraz daha zaman geçsin kendini topla öyle yapalım dedi iki aydır folik asit kullanıyorum nerdeyse 1 aydirda kan hapı kullanıyorum artık istiyorum bende aralarında 3 yaş olsun istiyordum öylede olur isallah dedim 
(407 puan) tarafından
İnşallah canım benim Allah gönlüne göre versin
tarafından
Amin isallah canım
0 oy
tarafından
Bir yıl arayla bebek yapmak büyük cesaret açıkçası eğer evde sana yardım eden biri veya birileri varsa yap ama tek bakıyorum diosn yazık günah yani benim oğlum 10 aylık ama inan bazen öyle bikiyorm ki sinirden ağlamak geliyor içimden tek bakıyorum çünkü o yüzden inan ikinci çocuk aklımın ucundan bile geçmiyor cnm 
(407 puan) tarafından
Bende tek bakıyorum işte o yüzden 4 yıl diyorum
tarafından
O zaman eşine söyle zaten kardessiz olmaz Rabbim izin verdiği sürece aralarında yaş olsun ki abilik duygusunu bilsin de hem getir götür işlerime yardım eder de ya ben öyle düşünüyorum açıkçası şimdi nazlaya nazlaya büyütmek varken neden onu ihmal edeyim ki bir de cnm inan aynı yastayiz belki hayatımız farklı olabilir ama inan daha yaşamak istiyorum eşimle evleneli iki yıl olacak daha doya doya gezemedim oğlum büyüsün ayaklansin hele bir onunla güzel anılar biriktirimm ikinciye Rabb'im ne zaman izin verirse o zmn gelsin
0 oy
(7,483 puan) tarafından
Kizim 18 bucuk aylik. 2 yasini doldurunca bende istiyorum. Hem yas geciyor hemde araları cok olsun istemiyorum. Bu sefer tam rahatliga alışacam 5sene sonra falan olsa tekrar cocuk daha zor geliyor acikcasi. Hem cocullarin arasında az fark olunca uyumun daha iyii olacagini dusunuyorum. Esime kalsa 1 yasindan beri israr ediyor ama ben diretiyorumm:)))
(407 puan) tarafından
Yaaa bende 3 yaş dedim en son bakalım artık
0 oy
(1,856 puan) tarafından
Benim oğlum da 15 aylik. Valla bende bi 4 5 yıl düşünmüyorum allah bilir tabi. çünkü çok yoruyor beni. Ama yaşımda 30 olacak. Kafamda deli sorular o yuzden :)
(407 puan) tarafından
Aynı sorunu paylaşıyoruz merhaba:)
(1,856 puan) tarafından
Benim şimdiki yaşım 30 ama :)
(407 puan) tarafından
Heeemmm o zaman çabuk düşünüp karar vermelisiniz:))
0 oy
(1,475 puan) tarafından
Aralarında 5 yas var 3cununde 9 5 yaş smdi 2aylik premature dogdu tek bebek zorluyo bide oglum hiperaktif ilac kullaniyo o zorluyo aman aman bi zorluk yok elim ayagm oluyorlar bna 
0 oy
tarafından
Benimki 2 yaşında aralarını 4 yaş yapmayı düşünüyorum kardeşimle benim aramda 4 yaş var tam ideal bence oyunda oynardık, birlikte okula gider gelirdik teyzemin de 3 çocuğu var aralarında 4 yaş var onlar da gayet uyumlu büyüdüler. Yaşlar çok yakın olunca da sıkıntı biri ilgi ister biri emmek ister hangisine yetisilcek küçük mecbur emecek büyük ilgisiz kalacak filan filan

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,469,637 soru

24,075,223 cevap

330,889 kullanıcı

...