0 oy
393 göst.
Diğer kategorisinde (6,412 puan) tarafından
Rıca etsek banyosu yaparlarmı doktıruma sylemeyı unutum yaa bide yaptrsalr şampuan gotrmemze gerek varmı? 

12 Cevaplar

0 oy
tarafından
Yapmıyolar diye bikiyorum gobekten dolayi 
(6,412 puan) tarafından
Aa ilk gun yıkamıyormu nye
tarafından
Silerler canım gibek bağı düsene kadar da yapılmaz
(6,412 puan) tarafından
Teşekkür ederim cnm Allah razı olsun
tarafından
Rica ederim kuzum sendende
-Reklam-
0 oy
(2,100 puan) tarafından
Göbek bağı düşmeden yıkamayın dediler bize düştü öyle yıkamistik canim
(6,412 puan) tarafından
Gobek bağı kaç güne düşüyor
(1,690 puan) tarafından
7-14 gün arası
(6,412 puan) tarafından
Çok tesekur edrm Allah razı olsun cnm
0 oy
(17,424 puan) tarafından
Yaptırmazlar çünkü göbek düşmeden banyo yaptırmayın diyor doktor zaten ama odada banyo oluyor çok istersen kendin yaptırabilirsin , hemşirelere rica edersen yardım da ederler.
(6,412 puan) tarafından
Yıne doğum dan snra sylerım ozmn uygunsa yıkarız olmazsa düşsün snra yıkarız teşekkür ederim
0 oy
(7,436 puan) tarafından
Bebek göbeği düşmeden banyo yaptırılması o uygun bulmuyir ki doktorlar zaten 
(6,412 puan) tarafından
Çok tesekur edrm
0 oy
tarafından
Yaptirmiyorlar canim bende yaptiracaktim ama yaptirmayin dediler
(6,412 puan) tarafından
Verdiğin bilgi için teşekkürler cnm♥️
0 oy
tarafından
Eve gelince yaptırsana ne yapican hastanede banyoyu
(6,412 puan) tarafından
İlk gebeliğim kmse evde yok kocamla tekız ondan yıne sorayım dedım
0 oy
(8,336 puan) tarafından
Neden istiyorsun ki verniks tabakası çocuk için antibiyotik niteliğinde en az 1 gun yikanmamasi gerekiyor. Benim kızım baştan aşağı kanlı doğdu plesantasi rahmin ağzına doğruydu yıkayıp tertemiz getirmişlerdi 
(6,412 puan) tarafından
Kmse evde yok kocamla tekız bide ilk gebeliğim ondan rıca etsek yıkarlarmı dye sorayım dedım çok saolun
(8,336 puan) tarafından
Hiç korkma canım sen artık annesin her seyin üstesinden gelirsin kirli çamaşırları koy legenine az da su dök dirsegini yakmasın en sonra kafasını yıka biriniz su döküp biriniz tutup ovarsiniz ben iki kilo doğurdum annem 4 kiloya yakın olana kadar yıkadı sonrasında hep tek yıkadım koydum lavobonun içine altına da havlu koydum mis gibi tek başına yıkadım
(6,412 puan) tarafından
Peki başını tekmi yanı vücudunu yıkamıyormuyuz
(8,336 puan) tarafından
Önce vücudunu yıka en sona başını islat ki daha rahat edesin çünkü bebekler genellikle sudan korkar yüzleri ıslanınca neye uğradıklarını şaşırır ağlarlar bebek ağladıkça senin elin ayağın birbirine girer ondan dedim vücudu bitince basini yıka dikkat kulağına dikkat ederek suyu dökün en sonra baştan aşağı bebeği havaya kaldırıp bir su dökersin olur biter
(6,412 puan) tarafından
Allah razı olsun gobeğine bişey olmaz dimi bide gtrdkten snra nezqmn yıkatalm
(8,336 puan) tarafından
Kulak testini yaptır çocuğun sonra yıka . Bize öyle dendi kulağa su kaçınca testte sıkıntı olabilirmiş . Göbeği benimkinin 7.gunde düştü cumartesi sabah doğmuştu pazartesi sabahı yikadik göbeğini de kuru tuttuktan sonra bir şey olmaz . Benim kız o iki gün kendini yırttı hiç uyumadi banyo yaptıktan sonra kesintisiz 6 saat uyudu uyandiramadim oturdum ağladım herkesi ayağa kaldırdım bir şey oldu diye meğerse banyo yapınca rahatlamış çocuğum yorgunlukten bitap düşmüş.. velhasıl banyo rahatlatır hele de dogum sıcakta olacaksa göbek beklemek bana göre zulüm . Yine de doktoruna sorarsın sen bu benim fikrim
(6,412 puan) tarafından
Tamm Allah razı olsun yıne soracam doktora çok teşekkür ederim
0 oy
(25,181 puan) tarafından
Evde yıka acelen ne kız
(6,412 puan) tarafından
Yoo ondan değil kmse evde yok hemn yıkamaya cesaret edermıyım blmiyorum ilk gebeliğim
0 oy
tarafından
Ben 2 ay önce doğum yaptım özelde bebeğimi yıkayıp gösterdiler bana ameliyathanede Dalin kokuyordu hastanede 1 gece kaldim bebek hemşiresi bilgilendirme yaparken 2. Gün hastane çıkışında dedi ki bugün yikayacaksan yıka daha göbek bağı kurumaya başlamadı ama bugünden sonra düşene kadar yıkama dedi her hastane aynı mı bilmem 
(6,412 puan) tarafından
Yınede ogun konuşuruz çok teşekkür ederim sen şampuan gotrdunmu
tarafından
Hayır açıkçası doğduktan sonra ne yapacaklarını düşünmedim planlamadim ben sen neden yıkanmasını istiyorsun
(6,412 puan) tarafından
Hanı şöyle söylum evde tekız eşmle kmse yok ilk gebeliğim hani yıkarlarmı dye merak ettım okadr ondan sordum da
tarafından
Anlıyorum ama her doktor kendince en iyi prosedürü uyguluyor takılma banyo yaptırmaktan korkma fileye yatır elini başınn altından çekme hissetsin seni önce ayaklardan başla yavaş yavaş sesini yumuşat onu sakinlestirir gibi kendi stresini bastır . Eline al şampuanı ovala bebeğinin ayaklarını yukarıya çık yavaşça en son kafayı yıka oradan üşürmüş  en çok ben ilk zaman sırtına sadece su deydirebildim ovamadik çok teferruatlı yikayamazsin ilk zamanlar bazen sadece su döküp çıkarirsin maksat terini atsın vücudu su ile dinlensin :)
0 oy
(6,190 puan) tarafından
Yapilmiyor gobek bagi dustukten sonra yapilir banyosu enfeksiyon kapar 
(6,412 puan) tarafından
Tamm Allah razı olsun :) teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Yapmıyorlar diye biliyorum ama 
(6,412 puan) tarafından
Çok tesekur edrm
0 oy
(14,212 puan) tarafından
Amniyon sıvısından dolayı yaptirmiyorlar vücut onu iyice emsin diye 
(6,412 puan) tarafından
Çok tesekur edrm :) tmm
(14,212 puan) tarafından
Banyo yaptırmadan yarım saat kadar önce bebeğin karnını güzelce doyur canım yoksa çok ağlar elin ayağına dolaşır. Bir arkadaş güzelce tarif etmiş sana korkma 1 kere yıkayıp o korkunu atınca daha zevkli yıkamaya başlayacaksın
(6,412 puan) tarafından
Ayy ben ağzına yada kullağnıa kaçar dye korkuyroum tamm cnm once guzelce doyırup snra yıkarz youtebwden falnda izleriz ya
(14,212 puan) tarafından
Ağzına kaçmaz ama kulaklarına dikkat etmen lazım avcuna aldığın suyla yikayabilirsin bir süre kulaklarına kaçmasın diye. Hemşireler de sana detayli tarif eder youtube den de bakarsın merak etme öyle öyle öğrendik hepimiz

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 736 göst.
2 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Hira &ikra (6,412 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 135 göst.
0 oy
1 cevap 55 göst.
+1 oy
6 cevap 186 göst.

Kategoriler

1,477,637 soru