0 oy
514 göst.
Diğer kategorisinde (534 puan) tarafından
Kızlar atama bekliyordum ama olmadi bu sene oturup kpss de çalışmadım bende kışın ozele giriyim çocuğuma da kayin validem baksın diyordum bu arada oglum 12 aylik kışa 1.5 filan olur. Neyse gözlemliyorum kayinvalidemi o kadar yanlış şeyler ogretiyorki eski usul diyim size yemek konusunda ben hergun herşeyden yeterli alsin diye çeşit çeşit hazırlayıp yaparim kayinvalidem yapamaz bende hergun yemeği  birakip gidemem bıraksam bile anca 1 ogun ne biliyim bisey olsa okumuş yazmisligi yok arayamaz ? Kesinlikle çok seviyor torununu elinden geleni yapar biliyorum ama düşünce tarzlarımız farklı işte .

Siz olsanız calisirmiydiniz yoksa 1-2 sene daha cocugunuzu buyuturmuydunuz ?

8 Cevaplar

0 oy
(25,181 puan) tarafından
Maddi durumun zor değilse kesinlikle bırakma bence. Bişey olsa arayamaz diyorsun Allah korusun. Benimde annem öyle malesef en iyisi kendin bakman. Ama çalışmak zorundayım dersen maddi açıdan başka bir kişi bul bebeği bırakmak için
(534 puan) tarafından
Söyle diyim çok şükür yetiyor ama ucu ucuna çalışsam daha rahat ederiz ama iste kayinvalidem varken de baskasina bak desem alınır baktirmazda
(25,181 puan) tarafından
O zaman bence çalışma derim madem yetiyor ucu ucuna da olsa Allah Bereket versin. Benim tek eşim çalışıyor hatta yeni başladı bu hafta virüs yüzünden 5 aydır evdeydi. Kiradayız istanbulda o kadar zor oluyor ki ucu ucuna bile yetmediği oluyor. Yinede düşünmedim çalışmayı aç açıkta kalacak halimiz yok evlat daha kıymetli biraz büyüsün hele
(534 puan) tarafından
Işte meslek var ama 2 sene için çocuğumun gelişimini etkilemek istemiyorum şuan resmen boş bardak gibiler iyide alıyorlar kotuyude
(25,181 puan) tarafından
Anladm zor karar senin için ben kendimi yerine koyuyorum ama çalışamam bırakıp. Kayınvalden bilgili biri olsa yani bilgili derken yanlış anlama güvenilir anlamında o zaman sorun değil ama bşy olsa arayamaz biyere götüremez olmaz yani.
(534 puan) tarafından
Sigara içiyor bide o da kafamda soru işareti
(25,181 puan) tarafından
Ay yok cnm bırakma ya etkilemiyim diyorum ama kendimi senin yerine koyup düşündüm
-Reklam-
0 oy
tarafından
Çocuğuma bakacak birini bulsam hemen çalışırdım durumlar kötü 
(534 puan) tarafından
Çok şükür diyim ben ne iyi ne kötü ama korkum  biraz para için cocugumun yanlis karakterde yetişmesi tv bagimlisi olmasi
0 oy
tarafından
Arayamazsa bırakma yiyecek içecek önemli değil zaten 1.5 yaşında çocuk herşeyi yer. Ama arama kısmı çok önemli düşse bişey olsa hastaneye gidilecek olsa nasıl yapacak
(534 puan) tarafından
Işte bende korkuyorum ondan whatsapptam resimlerden arıyor bazen ama o telaşla onu becerebilir mi yada ne biliyim internet cekermi her zaman kötüyü düşünmek istemiyorum ama her ihtimal de geliyor aklima
tarafından
Annen bakamaz mı canım
(534 puan) tarafından
Annem şehir dışında
tarafından
Yani maddi olarak zorlanmıyorsanız çalışmayı ertele bi süre bencw
0 oy
(12,763 puan) tarafından
Böyle düşünüyor isen o zaman  kreşe ver daha iyi eğitim alsın yoksa kendin büyüt 4 5 yaşına kadar sonra kreş ver cnm 
tarafından
Cnm kres  aliyormu  bu kadar küçük
(534 puan) tarafından
Işte kafamdanda o geçiyor 3 yasina gelsin diyorum kreşe veririm o zamanada şu hastalık geçer inşallah
(12,763 puan) tarafından
Alıyor tabiki cnm benim burda var 0 6 yaş diye geçiyor alıyor tabiki araştırmak lazım yoksa 3 yaş kadar eğitin wc eğitim verin yemeis içmemiş öğrensin daha kolay olur
0 oy
(1,183 puan) tarafından
Ben çalışmıyorum canım oğlumu büyütüyorum. Benımkide 14 aylıj
0 oy
tarafından
Mesleğin nedir  senin 
(534 puan) tarafından
Hemsireyim
tarafından
Biraz daha beklemelisin  hemşirelerin iş bulma şansı yüksek  . En azindan biraz daha vakit  geçir  bebeğinlr
0 oy
(1,690 puan) tarafından
Cevap sorunun içinde saklı. Hem bebeğinin sana ihtiyacı var daha çok küçük hem de kaynanan güzel bakamicaksa boşuna işe girip de 3 gün sonra pişman olma bence
(534 puan) tarafından
Dogru diyorsunuz off çok bunaldim ama oglum herşeyden öte
0 oy
(1,430 puan) tarafından
Canım inan bana bekle derim sana. Onun 2 yaş semdromu olacak. Aile her istediğini verecek. Hem de tuvaelt eğitimi. Bunlar kritik zaman ve annesinin vermesi gerekir ben de hazırlandım zar zor oğlumla ama hayatta atanamam. Oğlum 9 aylık onu 2 yaşına getirmeden calismayacagim. Sırf bu yüzden herşeyden kisiyorum ki, çalışmak zorunda olmayayaim. Öncelik evladın. Abimin eşi ebe, oğlu 6 aylık olmadan çalıştı develt memuruydu. İnan oğlu 3 bakıcı değişti ne tuvalet eğitimi var ne de doğru düzgün konuşması.    

Bence tuvalet eğitimi ver 2 yaş sendormu da biraz atlat ondan sonra başla derim.
(534 puan) tarafından
Hıh istee korktuğum noktalar bu ben oturur gerekirse işimi birakir anlatırım konusurum herşeyin doğrusunu bilsin isterim okurum psikolojiye zatn meraklı biriyim tabi mükemmel değilim hataların oluyor ama dediğin gibi mesela oglumun kibar konuşmasını isterim lütfenn bilsin esim ve ailesi çok kaba amacım eleştirmek değil tabi ama çocuğumun kibar olmasını ister evet bide tuvalet eğitimi var onu düşünmemiştim oda bi sorun aslında kayinvalidem yapamaz yapsada mahremi öğretemez bilmiyorum bide eşim tek çocuk ve kalca çıkığı varmış o yuzden biraz farklı buyumus yani yeterli deneyimide yok. Ayy ne uzun yazdım yazdıkça çalışmaktan vazgeciyorum
(534 puan) tarafından
Aynen bide o dert var hastane pandemi hastalık filan risk grubunda olacaz eve gelecez özelde ücrette düşük ama bide şu var okul bitti  2yil oldy hiç ise başlamadım mesleği unutuyorum yavastan
(1,430 puan) tarafından
Canimmm ya, vala bak yengem çok pişman diyorki keşke ücretsiz izne ayrilsaydim tuvaleti ve eğitimi 2 yılı gecirebilseydim. Bak bakicilar da nenesi de  hep tablet karşısında yemek yedirmis yeğenim 3 yaşında hala konusmayi cozememis. Yengem ilgilenemiyor çok yoğunum diyor.
 Evet haklısın meslek açısından dez avantaj ama inan tuvalet eğitimi ve konuşma kritik dönemdir bir eğitimci olarak söylüyorum. Tuvaleti çok gevşek tutsan savurgan çok otoriter tutsan cimri inatçı olur. Bunları unutma.  Evladını 2 yaşıni kutla sonra başla ise bence. En azından günümüze göre terbiyeli kadın haklarına saygili bir birey olsun
(534 puan) tarafından
Aynen aynen o kadar ayni düşüncedeyiz ki esim gibi olsun istemiyorum
(1,430 puan) tarafından
Allah yardımcımız olsun, rabbim hayırlı evlat yetiştirmeyi nasip etsin

İlgili sorular

0 oy
59 cevap 2,040 göst.
26 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde ZeynApp (747 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,975 soru

24,176,664 cevap

336,136 kullanıcı