Kızlar hülle tam olarak nasıl oluyor kuzenimin kızı eşinden boşandı bir yıl sonra tekrar barışmak istediler de hülle tam olarak nasıl oluyor ya başkasıyla evlenmesi lazımmış kiz 24 saat sonra da boşanıp eşiyle evlenirmiş falan diyorlar kimi başkasıyla nikah yapılırsa birlikte de olur falan diyor
Hülle, İslam'da bir erkekle kadının 2 defa boşanıp tekrar evlenmeleri evliliklerini üçüncü denemelerinde de sürdüremeyip 3. defa da boşanırlarsa tekrar evlenmeleri yasak olduğundan, başka biriyle anlaşmalı evlenip kısa süre (örneğin 1 hafta) evliliğinin sürüp boşanmasının ardından tekrar iddet süresi bekleyip eski kocası ile evlenmesi şeklinde terim olarak meşhur olmuş hukuki hile şeklidir.
Bu uygulama İslam'a uygun[1] olmayıp evlilik yasağını hile yoluyla delme anlamında kullanılan bir terimdir.[2]
Başka bir erkekle evlendirip bir geceliğine zifafa sokması lazım canım
Birlikte olmasi lazim diye biliyorum cnm
Ben 3 ay baskasi ile evli kalmasi gerek diye biliyorum
Evet kuzum. Yanlışim varsa duzeltin.
Kadının Yeni Kocası İle Banyo Sesini Eski Esi Duymasi Lazim diye biliyorum. Allahim kimseyi dusurmesin
Eşinden boşanmış olan bir kadının iki durumu vardır. Birincisi, boşanmanın tek talakla gerçekleşmiş olmasıdır. Tek talakla gerçekleşen boşanmadan sonra yeni bir nikâhla eski eşine dönmesi mümkündür. İkinci durum ise üç talakla boşanmış olmasıdır ki bu durumda eski eşine dönmesi mümkün değildir. İlla dönmek istiyorsa o zaman şöyle bir yol izlenecektir: Boşanmadan sonraki iddet beklenecek. Bu üç aydır. Başka bir erkekle tabii bir nikâh yapacaklar. Buradaki tabiilikten anlaşılan da şudur: Nikâh akdinde zaman söz konusu edilmeyecek yani boşanma tasarımı üzerine kurulu bir akit olmayacak. Bir de evlilik tam anlamıyla gerçekleşecek. Yani cima fiilen gerçekleşecek. Bu yapıldıktan sonra, kadının yeni kocası da onu boşamayı düşünür ve boşarsa kadın, yine üç ay bekledikten sonra hamile de değilse ilk kocasına dönebilir. Bütün bu süreci kâğıt üzerinden uyduruk bir şekilde yapıp, birinci kocaya dönmek için bu kuralı suistimal etmeye HÜLLE adı verilmektedir. Takdir edersiniz ki Müslüman, dini ile oynamaz.
1,486,712 soru
24,305,187 cevap
344,350 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın