0 oy
578 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
11 aylık bi bebeğim var ve 17 haftalık hamileyim şuan hala emzirmeye devam ediyorum kaç tane farklı doktora sordum hiç birinden net cevap alamadım hepsi kemküm ettiler bi doktorda çocuk uzmanına sor dedi onada sordum dediki karnındaki bebeğe zararı olabilir gelişimi açısından ama gelişimi bi hafta önde şimdilik yani ne yapacam bilmiyorum bebeğim sütten kesilmiyor ağlayınca dayanamıyorum hemen veriyorum eşimin yengeside dediki günahtır diğer bebeğin hakkını bu bebeğine içiriyorsun dedi kafam dahada karıştı gerçekten öylemi siz ne diyosunuz kızlar

7 Cevaplar

0 oy
(534 puan) tarafından
Evet bu konuda doktorlarda 2 ye ayriliyor süt acır diyorlar bence bebeginiz kendi birakana kadar emzirin 2-3 ay daha emse birsey 
tarafından
İnşallah kendi kendine bırakır ya bide süte alerjisi var eğer olmasaydı mama alırdım gece verirdim ama onuda veremiyorum
-Reklam-
0 oy
(8,312 puan) tarafından
Asıl hak dünya da olanın olmasın ? Sonuçta iki yaşına kadar dinde emme hakkı var çocuğun . Sen eğer kaldırabiliyor isen , vitamin değerlerin düşük değilse emzir biraz daha ama yavaş yavaşta bıraktırmaya çalış yine de kendin için çünkü çok yorulursun. Yoksa içinde ki bebeğe bir şey olduğu yok .  Kimisi doğana kadar emzirip ikisine birden yetiriyor.
tarafından
Vala cnm yoruluyorum kendiliğinden bıraksa neyse ama ben zorla bıraktıramıyorum
0 oy
(11,305 puan) tarafından
Canım ben sordum çocuğa faydası olmaz boş süt emer ama zararı da olmaz dedi emziriyorum halâ içindeki vitamin karnındakine gider dedi iyi beslen dedi bir sıkıntı yok şimdilik 
(11,305 puan) tarafından
Canım emziriyorum tutabilir miyim bilmiyorum daha O.zmn kızım bir yaşında olacak kesmem ınşaallah bir sıkıntı olmazsa ya normalde tutarken bile çok dokunuyor oruç bana bilmiyorum biri emip biri karnımda benden yiyecek yani
tarafından
Bence çok zor olur canım karnındaki kaç haftalık
(11,305 puan) tarafından
Kız daha yeni 7 8 haftalık olabilir
tarafından
Hee benimki 17 cnm şimdilik haftası önde gidiyor yani 18 görünüyor ama işte bende bazen çok yoruluyorum hem gebelik hem emzirme ikisi zor oluyorya seninki şimdi daha erken bi kaç hafta daha geçsin karnındakide büyür emzirmeyede devam edersen anlarsın nasıl yorgunluk olduğunu
(11,305 puan) tarafından
Oluyordur cnm valla rabbim.kolaylik versin inşaallah kız mi bebeğin erkek mi cnm
0 oy
(2,047 puan) tarafından
Benım doktorum ben demeden dedi ki doğurana kadar emzirebilirsin sadece erken doğum riskin olur süt geldiği için dedi ve konu kapandı bu konuda doğurunca bile emzirmeye devam edenler var, o cocukların ikiside senın ne hakkına gireceksin o karnındaki sen yemek yemesen bile senın vücudundan beslenıyor hiç kendini Bosuna strese sokma doya doya emzir yavrularını doğurunca da ikisini de emzir ayırt etme canım 
tarafından
O yüzdenmi acaba kasılmalarım olıyor karnım sürekli sertleşiyor hani dedinya doktor demiş süt verdiğin için erken doğum riski olur. Bu arada çok sağol içimi rahatlattın :)
(11,305 puan) tarafından
Sen öyle mi yaptın cnm
(2,047 puan) tarafından
Rica ederim kızlar ben yasadığım sürecten bahsedeyim biraz, kızım 5.5 aylıkken gebe kalmısım 1.5 aylıkken farkettim gebeliğimi farketmeden 2 hafta öncesine kadar o kadar sütüm azalmıştı ki ağlamaya baslamıstım sütüm niye azaldı ne yesem süt olmuyodu ve benım kızım 3 aylıkta beni bıraktı 7 aylık olana kadar sağdım snra işte gebeliğim 2 aylık olunca kızımda 7 aylıktı sütüm gitti bnde bıraktım ama gelseydi sütüm doğurana kadar devam ederdim şimdi doğum yapınca sütümden kızıma da içirmeyi cok istiyorum insallah içer
(2,047 puan) tarafından
Güzel deha kasılmaların büyük ihtimal gebelikten bence emzirdiğin için değil canım 2.gebelikte daha cok kasılma oluyormus, ama ne kadar erken doğacak 35 36 dan snra sıkıntı olmuyor Allahın izniyle herşey gönlünce olsun kuzum
tarafından
Anladım canım çok sağol Rabbim evlatlarını sana bağılaşlasın kasılmaları doktora derim artk
(2,047 puan) tarafından
Hepimizinkini canım
0 oy
(1,865 puan) tarafından
Canıl instagramda ali fuat serpen ve rıfatcan öztürk isimli çocuk doktorlarını takip ediyorum bunlardan birisi sakıncası yoktur diyerek açıklama yapmğştı ama hangi video hatırlamadığımdan gönderemedim sen bakarsın. Yani benim bilgime göre bir sakıhcası yok. Zaten Rabbim bizi öyle bir yaratmış ki bir zararı olsaydı sütün zaten,hormanal değişimden kesilirdi. 
tarafından
Yani insanlarımız o Kadar önyargılılarki ayy nasıl emziriyosun bebeğin hastalanır yok zehirlenir bilmem ne ne bende dedim nerden biliyosunuz doktor bilgi mi verdi size dedim yani öyle bi düşünceye kapılmışlar hamileyken kesinlikle süt verilmemeli düşüncesindeler. Hamileyken diş tedaviside yapılmaz dediler ama ben hamileyken dişimide çektirdim bebeğimde hiç bişey olmadı hepsi şaşırdı yani bilip bilmeden konuşuyolar
0 oy
(2,591 puan) tarafından
Gebeyken diğeriini emzirme taraftarı değilim kesiinlikle.. hem günah olduğunu duydun hemde karnındakine.. ben oğlumu emziriken kızıma hamile kaldım.. baktım oğlum ishal oldu yüzü sivlcelendi kustu falan sonra test yaptım hamileydim. Hemen kestim çünkü oğlum zehirlenmeye başlamıştı sanırım bende anında kestim
(2,591 puan) tarafından
Canım öğrendiğim gün hemeen siyah koli bantları olur ya parlak olanlar onda sürdüm acıyor dedim oğlum 2yaşındaydı hemen hemen zaten.. oda anında kesti kii memeden ayrılmayan bi çocuktu. Yaşıtları dışarda oynardı o mememden inmezdi gece 10 defadan aşağı kalkmAzdı. Gündüzde hep emerdi
tarafından
Benimki daha 11 aylık ya koli bandından anlamaz bence :))
(2,591 puan) tarafından
Yarabandı da olur :))
tarafından
Kız ben gündüz vermesem olur ama gece sürekli uyanıp istiyor ona ne çözüm bulcammmm
(2,591 puan) tarafından
Onda da ben her uyandığında ayağımda salladım alışanakadar. Arada suda verebilirsin
0 oy
(667 puan) tarafından
Canm tandem emzirme diye bisey var onu bi arastr istersen hem hamile olup hem emzirenler de var ama  bu konuda herkes fari seyler soyluyor kimisi karnndaki benek gelisemez duser diyor kimisi sut cocuga yaramaz diyor cidden insan cok muallak ta kalir
tarafından
Evet canım tandeme baktımda yinede birsürü görüş var ama şuan bizde bi sorun yok bebektede oğlumdada bakalım ilerdede inşallah bi sorun olmaz

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 452 göst.
23 Kasım 2019 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 262 göst.
24 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Mavissss93 (164 puan) tarafından soruldu
+2 oy
5 cevap 305 göst.
18 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Yeni bir ben!!! (291 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 799 göst.