0 oy
484 göst.
Diğer kategorisinde (12,271 puan) tarafından
1 haftadır  yokum  regl den dolayı post açmıyorum  

Bugün  bin  tane  suphanalllah bin bin tane  elhamdülillah  bin tane de  allah-u ekber  çekelim  mi

Çok kolay hemen  biter ne dersiniz  

Sadaka yerine geçiyor  

7 Cevaplar

0 oy
(12,271 puan) tarafından

En İyi Cevap

Tesbih Zikirlerinin Anlamları Nelerdir?

Sübhanallah; “Allah noksanlardan münezzehtir.” demektir.

Elhamdülillah; “Şükür Allah’adır, Allah’a şükürler olsun, hamd Allah’adır” gibi anlamlara gelir.

Allahuekber; “Allah en büyüktür” demektir.

Her bir tesbih Allah’ın (c.c.) tüm kusurlardan ve noksanlardan uzak olduğunu, O’nun övgü ve saygıya layık olduğunu, Allah’ın (c.c.) en yüce olduğunu belirtir.

Tesbih çekerek, Allah’ı (c.c.) güzel ve doğru bir şekilde zikretmiş oluruz. Aynı zamanda da Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.v.) sünnetini de yerine getirmiş oluruz. Her tesbih, kulların tefekkür etmesini, Allah’ı (c.c.) anarken aynı zamanda şükretmesini ve tekbir ile salavat getirmesini de sağlar. Her ibadet gibi tesbih çekmek de yine kulların hayrına, onların ahiretlerinin yararına olan ve zor olmayan ibadetlerdendir.

Tesbihat ile İlgili Hadis-i Şerif

Bir gün, başta Ebû Zer (r.a.) olmak üzere muhacirlerin fakir olanları Peygamber Efendimiz’e gelerek şöyle dediler:

“Yâ Resulallah, varlık sahipleri yüksek dereceleri ve dâimi nimetleri alıp gittiler. Çünkü onlar da bizim gibi namaz kılıyor, bizim gibi oruç tutuyor. Onlar sadaka veriyor, biz veremiyoruz. Onlar köle âzat ediyor, biz edemiyoruz.”

Sahabîleri dinleyen Peygamberimiz, onların gönlünü şu müjdesiyle aldı:

“Ben size bir şey öğreteyim mi? Onunla sizi geçenlere yetişir, sizden sonrakileri de geçersiniz. Hem hiçbir kimse sizden daha faziletli olamaz. Meğer ki, sizin yaptığınız gibi yapmış olsunlar. Her namazdan sonra ‘otuz üçer kere Sübhanallah, Elhamdülillah ve Allahu ekber’ derseniz, tamamı 99 eder. Yüzün tamamında da, ‘Lâilaheillallahü vahdehu lâ şerika leh, lehül mülkü ve lehül hamdü ve hüve alâ külli şeyin kadîr’ derseniz, günahlarınız denizin köpüğü kadar da olsa, affolunur.”

(105 puan) tarafından
İnşallah canım kaç gun sureyle
(12,271 puan) tarafından
Bugün biter kuzum kendimiz  için sen bilirsin süresi  yok
-Reklam-
+1 oy
(434 puan) tarafından
Kafanıza göre  cektiginiz zikirler yarardan cok zarar verir.. bunun  yerine saymadan her daim akla geldikce salavat getirelim... baskalarinin hakkina girmeyelim lutfen. Siz kendi tercihinizdir cekerim dersenizde baskalarina lutfen yaptirmayin sakincali
(12,271 puan) tarafından
Nasıl yani anlamadım  açıklamalı yazarsanız  çok sevinirm
(12,271 puan) tarafından
Tesbih  çekerken niye tesbih var niye sayı var sayı önemli vesvese  olmaması  için  
Zarar verir demem olmamış  
Dönen bir açıklaması varsa ve yaparsan eleştiriye  açığım  ama böyle direk yazman okuyan arkadaşlarım da kafasını  karistirisin  
Sana katılmıyorum  detaylı bir açıklama  yapmadığın  sürece
(12,271 puan) tarafından
Açıklama  bekliyorum  yaparak  hanım
(434 puan) tarafından
Yeni gördüm. Kuzum başında  hakiki bir mürşidi kamil olmadan peygamberimizden bu yana  gelen hak yolunda olan gercek bir mürsidi kamil olmadan zikir cekemezsin. Cekersende geminin basinda kaptan olmadan nasıl  savrulur  giderse  aynen o sekil olur. Basinda bir ogretmen olmadan olmaz en iyi tabirle.
(12,271 puan) tarafından
Inannilk daha duyuyorum  çok şaşırdım
(434 puan) tarafından
Bende dogarken ogrenmedim.... uyarmak istedim ama ne zaman dogruyu soylesem hakaret ve haddini asan insanlar goruyorum ayip.
(12,271 puan) tarafından
Ne diyim hakaret  te etmiş oldum  sayende  birşey demiyorum
0 oy
(5,908 puan) tarafından
Iki defa subhanAllah yazmissin canim cekelim canim ben varim 
(12,271 puan) tarafından
Iyiki söyle din  kuzum  duzelletim  ☺☺❤❤
0 oy
tarafından

Regl oluyorum bende zikir yapsam gunah mi ki ? 

tarafından
Ha  ben sizi yanlis anlamisim siz reglden dolayi 1 hafta post açmıyordum yazmissiniz bende dinsel posttan dolayi dediniz sandim :)
(12,271 puan) tarafından
Yok kız: )))  tmm çekiyoruz  bugün
tarafından
Tamam insAllah :)) ❤ bem gecede çekebilirim olur mj o cunku esim asker ya onunla konusuyorum akşamları
(12,271 puan) tarafından
Allah kavuştursun  canım benim  ☺❤❤❤❤❤tmm olur canim
tarafından
Cok sagolun ❤❤❤❤❤
0 oy
(6,775 puan) tarafından
Benim adetim daha bitmedi ya bu ay uzun sürdü:((
0 oy
tarafından

hadi başlayalım <3

(12,271 puan) tarafından
Tmm canım ALLAH  kabul etsin
tarafından
600 oldum çok şükür:)
(12,271 puan) tarafından
Maşallah  maşallah  canım ALLAH kabul etsin ❤❤❣❣
tarafından
allah razı olsun cümlemizin canım sen sağol sebpnoldun :)
♡♡♡♡♡
0 oy
(982 puan) tarafından
Gecen haftaki ihlasim duasi oldu mu canim? 
(12,271 puan) tarafından
Yok kuzum henüz yapmadım bugün  yapicam inş Allah
(982 puan) tarafından
Allah kabul etsin canim

İlgili sorular

+8 oy
10 cevap 427 göst.
0 oy
2 cevap 63 göst.
4 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+4 oy
11 cevap 493 göst.