0 oy
756 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Gunaydin arkadaslar. Doğum  yapmadim daha 37+6haftaligim. Yeni dogan cocuga daha ilk saatten tam kundak  yapilir mı? Yani Allah korusun cocugun kolu bacagi cikarsa ne olacak? Bacaklarina havlu sarmak falan. Ben yanlis buluyorum. Ilk gunden yapilmamali bence. Tamam anne karninda da sıkışıyor ama sonucta hareket edebiliyor yine. Kundagin icinda kolunu bacagini cekistirirken cikarsa ne olacak? Dha minnacık kuzum. Kendini uyandirmadigi surece kundak yapmak istemiyorum ben.

26 Cevaplar

0 oy
(66 puan) tarafından

image

ben 2 aylıkken sarmaya  başladım cok ta rahat oluyo hemen Uyuyo bide çok sicriyo elini kolunu yüzüne vuruyodu  uyurken sardım şuan 7 aylık sarmadan uyumuyo böyle hemen uykuya dalıyor 

Benim komşumla aynı ay bebeklerini var o benden önce oturup salliyo ben elini kolunu bağlıyorum yanına da niini  açıyorum 5 dk da Uyuyo maşşallah hepte böyle gitti 

Ben tavsiye ediyorum çok sıkı sarma zaten hafif sarsan ona yeter 

-Reklam-
0 oy
tarafından
2 çocuk doğurdum ikisinede kundak yapmadım yaptırmadım 3. Yede yaptırmam 
0 oy
(16,792 puan) tarafından
20 gün yaptım bi yandan iyi neden dersen sıçrama oluyor çoğu bebekte buda uykularını bölüyor üstelik çok küçük olduğu için tutmak emzirmek bazen korkutucu oluyor kundak sıkı tutuyor en azından ha kalça kısmını baglamazsin
0 oy
tarafından
Benüm kizim 7 aylık hala kundakla yatar ve uzun süreli yatar elleriyle çok oynuyor bende ilk zmndan şimdiye kadar yapiyorum kaynanam dogmadan önce derdi yap diye bende derdim bu kadin ne diyor niye kizimi bagliyayim felan ama gerçekten çok rahat bebegi tutmak emzirmek uyutmak güzel bence dene pişman olmazsın :) 
0 oy
(3,278 puan) tarafından
Canim ben yarim kundak yaptim sadece kollarini diyebilirim elini kipirdatiyodh agliyodu benim ki oyle olunca annem kundaklatti ayrica hastanede sariliktan yattik o zamn hemsirelerde kundaklattilar
0 oy
(1,064 puan) tarafından
Tam kundak değil ama yarım kundak şeklinde ben yapmıştım sıkı değil biraz gevşek bıraktım Çünkü daha çok küçük olduğu için bebek tutmakta zorlanıyorsun kucağında toparlanıyor emzirmekte sıkıntı yaşıyoruz yaşıyordum O yüzden yarım kundak yapmaya başladım ama sadece emzirirken ve uyurken Çünkü uyurken ellerinden korkup kendini uyandırıyordu sımsıkı kundağa ben de karşıyım

İlgili sorular

+1 oy
9 cevap 148 göst.
0 oy
12 cevap 254 göst.
15 Kasım 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde rkelleci (81 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 342 göst.
21 Ekim 2021 Diğer kategorisinde kubra1992 (3,546 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 87 göst.
24 Ekim 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Papatym35 (867 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,474,295 soru

24,137,151 cevap

334,350 kullanıcı

...