0 oy
361 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar pazartesi Alişin aşisi var 6 aylik ama ben kararsizim yaptirmakta otizm gbi hastaliklara sebep oluyormus asilar doğrumu sizce birde heryerde hastalik salgin var acikcasi disari cikmak oyle ortamlara cocuklarimi goturmek istemiyorum sizce ne yapmaliyim ? Bebek bakima sordum cevap vermediler iyiki burasi var ya burayi seviyorm sizler daha samimi geliyosunuz tesekkürler :/

5 Cevaplar

0 oy
(1,263 puan) tarafından
Ben bütün çocuklarıma yaptırdım.hicte dediginiz şey olmadı doğruluk payı nedir peki gerçekten asiyi.yaptirip bu durumla karşılaşan olmuşmu 
tarafından
Bilmiyorm acikcasi dogruluk payini ama cok korkuyorm son zamanlarda baya kotu seyler oldu emin olamiyorm
-Reklam-
0 oy
(25,181 puan) tarafından
Doktorlar göz göre göre otizme sebep olan bir aşı yaparlar mı? 
tarafından
Yapmazlar tabi ama oyle bisi duydum korktm acikcasi son zamanlarda hic birseye dikkat edilmiyorki canim yanlis iğneden kör olan insanlar yanlis ilac dozundan ölen bebek salgin virüs insan gitmek istemiyor :(
0 oy
tarafından
Yaptırdım.. 

Çünkü ben de aşılaeımı olmuşum bebekken.. 

Benm oğlum da aşılı olarak büyüyecek 
tarafından
Ilk oglumu hic aksatmadim bunuda aksatmadim ama son zamanlardaki olaylar beni iyice korkuttu sizlere danismak istedim
0 oy
tarafından
Facebookta aşıların zararını anlatan gruplar var oralara katılmanızı tavsiye ederim. Hiç bir anne evladına zarar vermez. Bazen fayda vereyim derken zarar veririz ce farkına bile varamayız. Benim kızım 19 aylık diş haricinde ateşlenmedi elhamdulillah ilaçsız aşısız büyüdü. 8 yakında erkek 4 yaşında kız kardeşim var. İkisi de aşılı büyüdü ve sürekli hasta olurlar ilaçlarla tedavi olurlar. Erkek kardeşim doğuştan kalp hastası ve işitme engelli. 6 yaşında otizm olduğunu öğrendik. 

Aşı yaptıran da var yaptırmayan da var. 
tarafından
Ve son zamanlarda dikkatsiz doktorlarda çogaldi icimizdeki korkuda coğaldii ilk oğluma asilari hep yaptrdm yok oyle hasta filan olmadi cok fazla ama ortalik kotu ne yapayim bilmiyorm
(4,285 puan) tarafından
Biz de aşıların tümünü yaptırdık 1 kere ateşlendi kızım 1 yaşında....
tarafından
Ben yaptırılmaması gerektiğini savunuyorum canım. Unicef Afrikada çocuklar açken kendi yediğinden içtiğinden kısıp onları doyurabilir. Ama aşı yardımı yapıyor. Ölmek üzere olan bir insana ücretsiz aşı versen ne vermesen ne? Açlık öldürmese aşı öldürecek. Organları bedeni çürütüyorlar. Günümüzde güvenilir denecek neredeyse kimse yok. Ben içeriğinde zararlı şeyler olduğu söylenirken çocuğumu zehirlemem.
Ben emanetime sahip çıkıyorum. Kim ne derse desin.. Başkaları aşı yaptırarak sahip çıkar koruduğunu söyler  ben aşı yaptırmayarak çocuğumu muhafaza etmeye çalışıyorum.. KaderAllah..
tarafından
Allah biliyo ya icim icimi yiyor
tarafından
Facebook'ta 'AYMD/ Aşı yaptırmaya mecbur değilim' diye bir grup var. Bu konu hakkında merak ettikleriniz için oraya bakabilirsiniz.
(4,285 puan) tarafından
Bilimsel bir kanıt gösterin bana bende yaptirmayam
(4,285 puan) tarafından
Facebook a soru soracağına önce eğitim düzeylerini sorgulamak isterim ben
tarafından
Bilimsel bir kanıt mi bilemem ama doktorlar artk korkutuyo 39 kisi yanlis igneden kor oldu bi bebek ilac dozajini bilemedikleri icin öldü ve bizim burdaki hemsireler damar yolu acmakta cok zorlaniyo
tarafından
Eğitim duzeylerini sorgula tabi iki üniversite okudm ben gayette bilgili biriyim fakat ben demiyorumki doktorlar bisey bilmiyor son zamanlarin olaylari beni korkuttuyo ciddi anlamda
(4,285 puan) tarafından
Evet asistanın eline kalırsak iğne konusunda haklısınız ki sonuç da anne yüreği bende karşılaştım bu durum ile ama bilimsel kanıt olmadığı sürece fikrimin arkasindayim kısısel görüş
tarafından
Bu konuda samimi iseniz bahsettiğim grupta dahil olmak üzere araştırmalar yapabilirsiniz. Ben zamanında yaptığım araştırmaları şuan hatırlayamıyorum. Bu konu hakkında uzun uzun konuşabilecek derecede bilgi sahibi de değilim. İnandığım yol üzere gidiyorum o kadar.
Gerçekten samimi iseniz kavgacı ve yargılayıcı konuşmayın. Sizin gibi önyargı sahibi birine diyecek sözüm de yok. Okuyup merkepten farksız nice insan varken eğitim düzeyi diye atlamayın ortaya. Evinde kendini geliştirebilir insan bunu da Beyninize not edin.
(4,285 puan) tarafından
Ben sizin için demedim eğitim durumunu o grup da olan kişileri merak ediyorum eğitim durumlarini
tarafından
Herkesin kişisel gorüsu farkli iste
tarafından
Anladim canim ama dikkat etmek lazim durumlar ciddi
(4,285 puan) tarafından
Elbette hertaraf da salgın hastalıklar çoğaldı sağlık ciddi bir anlamda sarsıntı da şuan ama asi konusunda ben bu fikirdeyim . Rabbim evlatlarimizin acısını gostermesin
tarafından
Amin insallah canim
0 oy
(163,573 puan) tarafından
Aşı konusu ciddi tartismaya acik ve kafa karistirici bi konu hic ni dr bi bebegin hayatini riske atmaz diye dusunuyorum 
tarafından
Tabiki oyle ama kirikkalede 39 kisi kör oldu yanlis igneden bi cocuk yanlis ilactan öldü bunlar beni ciddi anlamda korkutuyor

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 94 göst.
1 gün önce Diğer kategorisinde Zazahal58 (17 puan) tarafından soruldu
+3 oy
6 cevap 238 göst.
14 Şubat 2025 Diğer kategorisinde duygumiray (513 puan) tarafından soruldu
+1 oy
12 cevap 625 göst.
4 Ocak 2025 Diğer kategorisinde duygumiray (513 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 148 göst.