Kış temizliğine erken mi başlamalıyım?

+2 oy
546 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (1,810 puan) tarafından

Selamün aleyküm hanımlar nasılsınız bakalım🌸

kış temizliğine başlayanlar oldu mu ben daha Kasım'da yapmayı düşünüyorum bakalım oda çok yağışlı fln geçerse bilemiyorum şimdiden mi yapsam kafam karışık halılarım var kuruması gerek o zmanda kurur mu bilemiyorum ama burası şimdiden çok soğuk yağışlı kış geldi bildiğin🥶🥶

34 Cevaplar

+1 oy
önce (514 puan) tarafından

Ankara'da yaşıyorum 2 gün önce temizliğe niyetlendim elektrik kesintisi oldu dün yine niyetlendim bugün de su kesintisi oldu galiba bu sene dinlenmem gerek bu bi işaret diye kabul ediyorum 😂

önce (1,810 puan) tarafından

Eniyisi yamamak dimi😂

-Reklam-
+1 oy
önce (234 puan) tarafından

Maalesef başlamadım galiba doğumdan lohusalıkdan sonra başlayabilirim 

Yaş aslinda bu yardımcın olaydi sağlıkla al aşkım inşallah 🥰

önce (234 puan) tarafından

Annem var onada kıyamıyorum 4 yıldır kadın çocuğuma baktı daha fazla yük olmak istemiyorum onada. İnşallah balım teşekkür ederim 💓 

😘

+1 oy
önce (1,983 puan) tarafından

Bende başlamadım konserveleri m biterse Ekim'de başlarım inşallah 

Ben hiç kış temizliği yapmam ya şimdiden kolay gelsin canım 🌸 

önce (1,983 puan) tarafından

Tşk ederim canım. İnan sürekli genel temizliğe girmediğim için mecburen yapıyorum

+1 oy
önce (179 puan) tarafından

Ben başladım bacım bakalım boya fln olucak daha Allah yardım etsin çocuklarla zor

En sevmediğim boya😒

+1 oy
önce (1,158 puan) tarafından

Aleykümselam iyiyim canım sen nasılsın?

Sadece camlarım silinecek 1 ayda ,3 kez perdeleri yıkadım evi pisletmeye fırsat vermiyorum🤣

İyidir aşkım 😘 ay evet bende firsat vermiyorum ama sankim pis gibime geliyor titizlikten yoksa 12 haftada bir camlar silinicek bende 

Allah iyilik versin canım 😘 kız ben titiz değilim benim kız pokunu sıvadı hep perdelere ondan yıkadım🤣🤣

Camları da kirlenirse siliyorum şimdi yağmur yağdığı için başka zamana kaldı artık 

😀 öylede mi yapıyorlar 😂😂😂

Tuvalet eğitiminde işemeli sicmali ayin yapılıyor hazırlıklı ol 🤣🤣

Allah korusun napicam eniyisi köye gitmek etrafa sicip alışıyorlar yeğenlerim hep öyle öğrendi 😂😂😂

+1 oy
önce (111 puan) tarafından

Bende ekimde halıları vercem inşallah bakalım 

İnşallah canım 🌸

+1 oy
önce (1,718 puan) tarafından

32 haftalık hamileyim kasımda doğumum nasipse ben annemle genel temizlik yaptım halılar yıkatıldı ama dip köşe ve camlar için gene birisini tutucam doğumdan önce yapsın temiz doğuma gideyim

Ay hadi sağlıkla al kucağına inşallah 🌸

önce (1,718 puan) tarafından
+1

Amin inşallah 

+1 oy
önce (482 puan) tarafından

Ben başladım bir haftadır iki küçük çocukla zaten ben bitirene kadar kış da biter diye 😂😂 

Çocukların odasını ayırdım orayı da ayarladım ondan ev şuan iyice karıştı bı odayi boşalttım tekrar baza altlari koltuk altları temizleyerek yerleştiriyorum. Kargo da oluyor onları da bekliyorum arada ondan biraz yavaş gidiyor ama inşallah bitince güzel olacak 😊

Kolay gelsin canım çok zor çocukla ya😒

önce (482 puan) tarafından

Çok çok fena hani herkes bu yollardan geçti sende yaparsın diye diye kendimi motive ediyorum ama her annede olduğu gibi bu süreçler benden de çok şey götürüyor malesef 

+1 oy
önce (1,893 puan) tarafından

Ayyy daha yapmadim kislik hazirlik bile yapamadim hamileyim gunlerim cok kötü geciyo halsizlik bulanti kislik hazirligimi bi yapsaydim geriside bi sekil olur inşallah ya 

Yardım edecek yok mu aşkım inşallah sağlıkla alırsın kucağına bebişini 🌸😘

Annem var onu cagiricam kayin validemde var ikisie yapar ama ben utanirim cagirmaya hala su huyumu yenemedim bide normalde hep kendim yapip altindan kalkiyodum her seyin bakalim mecbur cagiricam heralde

Çağır ya nolcak tek olmaz zor allah yardımcın olsun,😘🌸

+1

Teşekkür ederim 🤍🌼

+1 oy
önce (118 puan) tarafından

Benimde ve boyanicak sigaradan iyice sarardı bakalım ufaktan başladım 

Ah sigara ve boya 😒

+1 oy
önce (2,708 puan) tarafından

Bütün herşeyim temiz şükür devamlı dip köşe yapıyorum bitane küçük halim var onu yıkar camları bı silerim tamam

Ne güzel kolau gelsin şimdiden 🌸

+1 oy
önce (66,277 puan) tarafından

baslamadim hastayım zaten bilmiyorum ne zaman yaparim 🙂

Geçmiş olsun aşkım neyin var😐

önce (66,277 puan) tarafından

sagolasin canim grip gibi bisey bende anlamadim🙂 sinüzitle karismis

Yia 🥰😘

+1 oy
önce (39,892 puan) tarafından

2 gün önce başladım. 5 yolluk ve 2 halı yıkadım. Oturma odasının yazlık halılarını kaldırdım kışlık olanları serdim..pencere ve balkon kapısını sildim. Bugün de koltuk odasını süpürdüm sildim halısını yıkadım serdim. Yatak odası mutfak kaldı. Uzun 4 tane halı var. Onları da eşim gelince halledecem. 

Seninde baya varmış abla kolay gelsin😘🌸

+1 oy
önce (55 puan) tarafından

Bende Kasım'da yapacağım bizim buralar da daha çok sıcak yine batar heryer 

Şimdiden kolay gelsin aşkım 🌸

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kış temizliğine başlamak için en uygun zaman hangisidir?
Kış temizliği için en ideal zaman genellikle havaların aşırı soğumadığı ve yağışların başlamadığı Ekim sonu ile Kasım başı arasıdır. Eğer yaşadığınız bölge çok erken soğuyorsa, Kasım ayı gelmeden önce temizliği tamamlamak, halıların kuruması ve evin havalanması için en sağlıklı yöntemdir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Soğuk ve yağışlı havalarda halılar nasıl daha hızlı kurur?
Soğuk ve yağışlı havalarda halıların kuruması zor olduğu için mutlaka kapalı ve hava sirkülasyonu olan bir alan seçilmelidir. Halılarınızı kalorifer peteğine yakın ancak doğrudan temas etmeyecek şekilde yerleştirmek ve ortamı sık sık havalandırarak nem oranını düşürmek kuruma süresini önemli ölçüde kısaltır.
Kış temizliği yaparken nelere dikkat etmek gerekir?
Kış temizliğinde en önemli nokta evin nem dengesini koruyarak derinlemesine hijyen sağlamaktır. İlk olarak camları açarak evin iyice havalanmasını sağlayın, ardından toz alma işlemine yüksekten başlayıp aşağı doğru ilerleyin ve halı ile koltuk gibi tekstil ürünlerini kış gelmeden önce mutlaka yıkayıp iyice kurutun.
Halılar kışın geç kurursa nasıl bir sorun oluşur?
Halıların kışın geç kuruması, nemin liflerin içine hapsolmasına ve bu durumun zamanla kötü koku ile küf oluşumuna yol açmasına neden olur. Nemli kalan halılar bakteri üremesi için uygun bir ortam oluşturduğundan, kış temizliği sırasında mutlaka tam kuruma sağlandığından emin olunmalıdır.
Kışlık ev temizliğinde hangi alanlara öncelik verilmelidir?
Kışlık temizlikte öncelik verilmesi gereken alanlar, evin ısı yalıtımını ve hava kalitesini doğrudan etkileyen cam kenarları, kalorifer arkaları ve tekstil ürünleridir. Özellikle toz tutan perdelerin yıkanması, kalorifer peteklerinin iç kısımlarının temizlenmesi ve kışlık yorganların havalandırılması yaşam konforunuzu artıracaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 390 göst.
17 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Mirayin annesi (3,824 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 914 göst.
0 oy
20 cevap 2,202 göst.
22 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 237 göst.
21 Ekim 2024 Diğer kategorisinde 2121erva (1,793 puan) tarafından soruldu