Çocuğumu koruma konusunda çok mu pimpirikliyim?

0 oy
727 göst.
önce Diğer kategorisinde (27,626 puan) tarafından

Baştan anlatayım. 

Bi arkadaşımla konuşuyoruz.. Servis ücretlerinin pahalılığından çıktı konu. Bir komşuları varmış. Kızıyla aynı okula giden. Çocuğu babası götürüp getiriyormuş. Acaba onla mı göndersem kızımı diye düşünüyordu. Ben de elin adamıyla boşver gönderme falan dedim. Nolcak o da bizim gibi birisi falan dedi. Bence gönderme dedim. Bişey olmaz dedi. Konu kapandı. Sonrakğ konuşmamızda da çocukları evde yalnız bırakıp derse gidiyor. Özel ders veriyor. Çocuk 4 yaşında. Tv yi açıyor. Kapıyı kapatıp gidiyor. Kapı çalsa da asla bakmaz zaten diyor. Çocuğuna güveniyor. Tv ye daldığı zaman sorun olmuyor diyor. Şimdi ben bu durumu kınamıyorum. Ama tasvip etmiyorum. Ben yapamam diyorum. Bi çöp dökmeye aşağıya 2 dk lık indiğimde bile hemen koşar gelirim. Ben mi pimpirikliyim deyince de eşim evet sen pimpiriklisin diyor. Daha çok ilk konu için öyle diyor. Ama ben doğru olanı yaptığımı düşünüyorum. Sizce ben mi abartıyorum. 

39 Cevaplar

+1 oy
önce (1,750 puan) tarafından

Ben çöpü atarken yüz defa arkamı döner bakarım nolcak die

önce (27,626 puan) tarafından

Bu ben 😃 

-Reklam-
+1 oy
önce (446 puan) tarafından

Oğlum üç kızım bir yaşında diyeyim. Geçen gün onlarla evimin arkasındaki a101 e gittik kasada cüzdanımı evde unuttugumu farkettim. Oradaki çalışanları iki senedir falan tanıyorum çocukları severler sohbet muhabbet ediyoruz ayak üstü markette sagolsunlar çocukları bırakıp al gel dediler. Ama ben oğlumu bahane ederek ya o Durmaz şimdi arkamdan ağlar kesin siz bosverin ben alır gelirim hemen dedim çocukları alıp çıktım.

Bu da pimpiriklik olabilir belki ama ben de yapamam o an illaki o insanlar bisey yapacak demiyorum ama çocuklara anlık bişey olur o jnsanlarda zan altında kalır hiç gerek yok. 

Ne elin adamına çocuk veririm götürsün diye ne de çocuğu evde bırakırım. Zaten çocuğu evde bırakma işi ayrı bir olay onun anneligini sorgulatan şekilde. Rahmetli ananem çocukla deliye güven olmaz bianda ne yapacağıni bilemezsin derdi. Birde TV izlemesine güveniyor bu da vahim bir durum. O yaştaki çocuğun TV başında öyle uyuşması da kötü birşey bunu da takmıyor kafaya helal olsun 

O kadar çok şey okuduk ve duyduk ki. İnsanlar çok iyidir muhtemelen. Ama ya değilse....

önce (446 puan) tarafından

Malesef öyle canım o yüzden sürekli tedbirli olmak zorundayız 

+1 oy
önce (145 puan) tarafından

Başka konuda nasılsın bilmem ama çocuk konusunda en iyisini yapıyorsun bunun adı pinpirikse bende öyleyim zaman kötü kimseye güvenmiyorum.Ayrıca Allah korusun bir yangın olsa deprem olsa o çocuk evde tek başına ne yapacak.

İnsanın aklına her ihtimal geliyor. 

önce (145 puan) tarafından

Aynen öyle valla 

+1 oy
önce (3,419 puan) tarafından

Abartmiyorsun canım haklısın. Bende öyleyim. Genelde çok rahat anneler dikkatli davranan annelerin adını pimpirikliye çıkarıyor. Halbuki normal olan o

Arkadaşım bana öyle pimpiriklisin falan demedi. Ama bana öyle hissettiriyor

+1 oy
önce (8,599 puan) tarafından

Hayır ya pimpirikle alakası yok. Elin adamıyla aynı arabada ne işi var. 4 yaşında ki çocuk da evde yalnız bırakılmaz. Bensiz kızımın tek başına olacağı yer babasının yanı başka da kimse değil 

Ben de öyle düşünüyorum. 

+1 oy
önce (1,119 puan) tarafından

Senin arkadaşın tam bir akılsız . Böyle devam etsin bazı anneler ne kadar rahat ben hayret ediyorum 

Ben de kendimden şüphe ettim Bi an. 

+1 oy
önce (215 puan) tarafından

Sizin yaptığınızi doğru buluyorum. Çocuklar kendi sorumluluklarini alana kadar asla yalnız ya da bir yabancıyla birlikte birakilmamali

Ben de öyle düşünüyorum 

+1 oy
önce (20,874 puan) tarafından

6 yaşında kızım var binanın yangın merdivenine çöp kutusunu çıkarırken kapı önüne ayakkabı koyuyorum ki kapı kapanmasın korkar diye 2 dk bak. Bu insanlar ne rahat. Deprem yangın ev kazaları bunlar korkunç ihtimaller mevzu kapiyi açması mi

Allah korusun tüm yavruları. 

+1 oy
önce (2,739 puan) tarafından

Sen pimpirikli değilsin aksine arkadaşın sorumsuz ve ilgisiz insan o yaşta çocuğunu tek bırakıp gider mi ya? Ben kapıya kadar iniyorum çöp vs atmaya yukarı çıkmam 20 saniye sürüyor pes 

Ben de yanıma anahtarı telefonu alıyorum ki olası Bi aksi durumda hızlı hareket edebileyim. İnsanın aklına binbir türlü şey geliyor 

+1 oy
önce (4,905 puan) tarafından

Valla ben kınıyorum 4 yaş çocuk asla tek bırakılmaz evde . Tanımadığım biri ile asla okula da göndermem .serviste servis ablası yoksa servise de vermem 

Ben de kınayı da kendim de yapmayayım diye kınamıyorum diyorum. Kınadığım başıma gelmesin diye 

0 oy
önce (597 puan) tarafından

Sizleri korkutmak istemem ama çok eski değil 2 ay önce bizim kapı komşusu yaşadı bu olayı 

Anne 2 dkliğine aşağıya iniyor çaydanlık almak için alt katta bir bakıyor ki tık kapı kapanma sesi diyor kessin birşey yapar hemen koşarak kapıya gidiyor aç kapıyı oğlum diyor ogluda anne ben müsait değilim kapıyı açamam diyor neyse bunlar bir şekilde kapıyı çocuğa açtırıyorlar çocuk kapıyı açtığında çocuk alev topu gibi yanıyor içerde çakmak ile oynamış çocuk zaten yaşamaz denildi şuan iyi çok şükür 

4 yaşında bu arada

Ayy okurken kanım çekildi. Ay allahım 😵 

önce (597 puan) tarafından

Evet valla insan çocuğa bakmıyordu ne olacağını kimse kestiremiyor

0 oy
önce (226 puan) tarafından

Ben hamileyim kasımda inşallah doğum olacak oğlum okula gidiyor ve kaygıdayım nasıl yapacağım diye arkadaşım var kızı ile aynı sınıftalar sıkıntı etme ben götürürüm diyor ben ona bile kaygılanıyorum yoldan geçecek edecek. Sizin yaptıgınız normal parkta şurda burda çok dikkat ederm sıkarım çocugu her dk kontrol ederim yani pimpiriklik değil ki bu 

Ben komşumla gönderiyorum oğlumu okula. Komşum çok dikkatli birisidir. Ve emanete iyi bakar. Ama kadınlara güveniyorum sadece. Erkeklere değil. 

0 oy
önce (235 puan) tarafından

Ben aşırı takıntılıyım o zaman hem kamerayı takardm hem babaannesinj başına birakirdım 😅Şimdi bile acil bi şey olduğunda oğlumu bırakıp gidiyorz 1 2 saat babaannesi olduğu halde 1 saati geçsin kesin ararım.Vala iyi cesaret ben aynı evde iş yaparken o farklı odada oynasın sesi çıkmadığında bile sesleniyorum bana ses ver ne yapıyorsun diye.Allah muhafaza anlık neler oluyor rabbim evlatlarımızı korusun bilinçli anne baba olmak umuduyla.

Allah korusun tüm yavruları 

0 oy
önce (51,218 puan) tarafından

Bana da öylesin diyorlar da çocuk bu ne yapacağı belli olmaz ben uyurlarken bile sitenin altında market inmiyorm deprem olur asansör de kalırım vs diye düşünüyorum her ihtimali göz önüne alıyorum pimpirik değil tedbir bu bence ki evladım konusunda da pimpirikli olmasa br mahsur görmüyorum

Üç üstündeki yorumu okusana Bi. Kanım dondu resmen. 

0 oy
önce (66,194 puan) tarafından

bende gondermem kizim icin çalışmiyorum. ilk kez evin yanindaki bime tek gittim pesimden gelmiş sekiz yasinda onda bile kafamda kurdum durdum gerek yok basibos bırakmaya evde hic birakmam benim kizimda uslu zarar vermez ama hirsizi depremi var aman Allah korusun

Yukarıda Bi arkadaş yazmış. Çok feci. Allah korusun. 

0 oy
önce (4,399 puan) tarafından

Hayır pimpirikli  değil... Arkadasınız farkında mı 4 yaşında... 11 yasında cocuk gibi davranmasını bekliyor... Ders verirken hayattan daha  pahalı bir ders almaması için gözünü acmalı... Cocuk...4 yasında efendim..11 yasında değil

Allah korusun. Allahtsn bu yıl okula gidiyor çocuk. Yalnız kalmasına gerek yok artık. 

önce (4,399 puan) tarafından

Elbette allah korusun lakin bu şekilde de olmaz tedbir senden tevekkül  allahdan

0 oy
önce (1,837 puan) tarafından

Bu pimpirikse bende oyleyim ozaman asla cocugumu o sekilde gondermem devir kotu kimseye guvenemem cocugumuda evde asla yanliz birakmam bende copu atmaya giderken bile evim mustakil bu arada copte yakin o arada bile hemen geliyorum tamammi diyip hizli hizli atip geliyorum gecen donemde cocuklarimiz okulda bile guvende olmadığını gördük nasıl guvenelim biz bide deprem bölgesindeyiz asla tek birakmam 

Allah korusun. Herkes de bizim gibi düşünüyor 

0 oy
önce (10,925 puan) tarafından

Sanırım bende pimpirikliyim o zaman 😄

Şaka bir yana ama olması gereken bu bence hele ki bu devirde. Bence kadın fazlasıyla rahat 

Herkes de biz gibi düşünüyo

0 oy
önce (6,667 puan) tarafından

Valla olması gereken senin yaptığın bacım 

Bence de bacım

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

4 yaşındaki çocuğu evde yalnız bırakmak güvenlik açısından doğru mu?
Uzman görüşlerine göre 4 yaşındaki bir çocuğun gözetimsiz bırakılması gelişimsel olarak ciddi güvenlik riskleri taşır ve asla önerilmez. Bu yaştaki çocuklar ani tehlikeleri algılayamaz, acil durumlarda müdahale edemez ve duygusal olarak terk edilme korkusu yaşayabilirler. Uzmanlar, çocuğun yaşı ne olursa olsun, fiziksel güvenliğinin sağlanması için evde mutlaka sorumlu bir yetişkinin bulunması gerektiğini vurgulamaktadır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuğun güvenliği konusunda pimpirikli olmak normal bir ebeveyn davranışı mıdır?
Çocuğun güvenliğini her şeyin önünde tutmak ve korumacı bir tutum sergilemek, ebeveynlikte oldukça yaygın ve sağlıklı bir yaklaşımdır. Ebeveynlerin güvenlik konusunda titiz davranması pimpiriklilik değil, aslında çocuğun fiziksel ve duygusal sınırlarını koruma içgüdüsüdür. Özellikle okul öncesi dönemdeki çocukların başına gelebilecek kazaları önlemek adına gösterilen bu dikkat, ebeveyn sorumluluğunun temel bir parçasıdır.
Çocuğu evde yalnız bırakmanın yasal ve psikolojik sınırları nelerdir?
Bir çocuğu evde tek başına bırakmak, birçok ülkede ihmal kapsamında değerlendirilir ve yaş sınırı genellikle 12-14 yaş civarında başlar. 4 yaşındaki bir çocuğun tek başına bırakılması, sadece fiziksel kaza riski değil, aynı zamanda çocuğun temel güven duygusunun zedelenmesine yol açan ciddi bir psikolojik travma kaynağı olabilir. Çocukta terk edilme kaygısı, uyku bozuklukları ve davranışsal sorunların oluşmaması için sürekli yetişkin gözetimi şarttır.
Ebeveynler çocuk güvenliği konusunda ortak bir paydada nasıl buluşabilir?
Çocuk güvenliği konusunda farklı bakış açıları olan ebeveynler, profesyonel kaynaklardan gelen veriler ışığında bir araya gelmelidir. Güvenlik, kişisel bir tercih veya ebeveynlik tarzı değil, çocuğun yaşam hakkını koruma meselesidir. Taraflar, riskli durumları somut örnekler üzerinden konuşmalı ve güvenlik kurallarının pazarlık edilemez olduğunu kabul ederek çocuğun korunması noktasında uzlaşmaya varmalıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 512 göst.
19 Ocak 2026 Aile & Aşk kategorisinde Ayaz Vakti (637 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 376 göst.
8 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Simsek21 (2,714 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 555 göst.
26 Ocak 2022 Diğer kategorisinde asminim09 (744 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 1,040 göst.
9 Haziran 2021 Aile & Aşk kategorisinde Anneadayi54 (969 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,520,956 soru

24,783,658 cevap

373,820 kullanıcı

...