Ev hanımıyım, kendi paramı kazanmak için ne yapabilirim?

+1 oy
530 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,279 puan) tarafından

Eşim memur 8 5 çalışıyor bende önlisans mezunuyum ama çalışmıyorum evlendiğimizden beri evdeyim çalışmak istesem bile çocuğa bakacak hiç kimsem yoktu. Şimdi oğlum büyüdü devlettr anasınıfına gidiyor. Ben kpss çalışıyorum ama içimden bir his  sanki olmayacak diyor. 2 gün önce tüm marketlere form dondurdum şok market aradı. Olumlu geldi bana 36 bin maaş veriyorlar 2.500 prim 3000 de cepte şoka para yatırıyorlar. Akşam eşime çalışmak ıstiyorum çocuğu evimizin 1 bina altında belediyenin tam zamanlı kreşine yazdıralım ben veririm ücretini maaşımdan sabah ben bırakırım akşam işten gelince sen alırsındedim. 20 vereceksin oraya 15 bin için mi çalışacaksın dedi. Ne zamana kadar senin eline bakacağım dedim. Küstü buna tek sen mi kocanın eline bakıyorsun ben kimim elmiyim dedi. Neyin eksik oluyor ne diyonda almıyorum dedi ha hemen olmuyor ama mutlaka oluyor dedi haklı ama ben kendi kendime sürekli düşünüyorum 27 yaşımdayım işim yok gücüm yok bir güvencem yok eşime allah korusun bir şey olsa hiç bir şeyim kalmayacak. Bir ev var eşimin üstüne buda zoruma gidiyor ben bileziklerimi verdim kalanını o karşıladı ama ev onun üstüne yapıldı 5 sene önce bu sorun değildi ama şimdi neden diyorum bu ay araba alacağız inşaallah emin evimden oda eşimin üstüne olacak emin evime o başvurduğu için mecbur onun üstüne olması lazımmış bunlar her neyse de evde oturup kpca eline bakmak beni çok mutsuz ediyor ne yapacağımı bilmiyorum. KPSS'ye çalışmayacak mısın diyor. Çalışacağım 2 yıldır olduğu gibi ama olmuyor işte 

24 Cevaplar

+1 oy
önce (221 puan) tarafından

Şaka mısınız, bir erkeğin eline bakıyorum dediğin senin eşin hastalıkta sağlıkta diye imza atıyoruz bir erkek için ne kadar gurur ve onur kırıcı konuşmuşsunuz ev araba her neyse eşinin üzerine olsa ne zaten boşanma durumunda ikiye bölünüyor. Bu kadar dert ediyorduysanız memur olduktan sonra evlenseydinşz yada ev aldıktan sonra evlenseydiniz. Eşten para istemek neden zorunuza gidiyor o size bakmak zorunda zaten ve erkeğin eline aldığı verdiği her şey sadaka yerine geçiyor bunu bilen erkekte zaten size bu düşünceleri hiissettirmez...

-Reklam-
0 oy
önce (4,396 puan) tarafından

Ortak yönümüz var benimkide memur bemde calışmıyorum. Ama eşinde haklı be bacım 15 bin içün cocuk kreşe gidecek.. anne olarak özler seni.deymez bence istesen sana zaten veririm o parayı öemur maaşıda az değil bence.. şukur eviniz varmış  bizim yok ama dert deil... yüreğine ferahlık gonlune surur dilerim..🌸

önce (2,279 puan) tarafından

Amin inşaallah gerçekten yüreğime ferahlık lazım

önce (4,396 puan) tarafından

Daraltma gonlumu evinde cocugunla mutlu olmaya bak.. elhamdüllilah  eşinde iyi bir maaş alıyor..asgari ucretli olup kirada olup 3 cocugun geçimini  saglamaya calısan arkadaşlarımızdan var şukur halimize..

0 oy
önce (78 puan) tarafından

Benimde eşim memur kamu da ziraat mühendisi bende çalışmıyorum 28 yaşındayım İkiz oğullarımız var şuan 3. ye hamileyim Aynı şekilde ön lisans mezunuyum dgsyi kazanmıştım ailevi durumdan dolayı gidememiştim ön lisansta kaldık Bu sene bende düşünmüştüm kpssye gireyim aracı falan bi şekilde bi yere girerim düşüncesi vardı Hamileliğimle bu ortadan kalktı malesef Bizim evimiz kayınbabamın üstüne Allah korusun eşime bişey olsa yada ayrılma gibi bi durum olsa diyelim ev yok Bizde fuzulevden eve girdik eşimin üstüne 1+1 gibi yatırımlık bişey alıcaz bilezik falan ne varsa verdim Arabada var ama eşim bana kullandırmıyo Kendi paran yoksa aslında kocan mükemmelde olsa yinede bi eksiklik oluyor ben anlıyorum çünkü bende yaşıyorum Kendi param olsa şurdan kuaföre git şu marka çanta al çocuklarına sormadan alışveriş yap Daha rahat olur tabiki eve de o yüzden girdik madem çalışamıycam bari evim olsun da kira gelirim olsun elime para geçsin

önce (2,279 puan) tarafından

Evet bunu istiyorum canım istediğini beğendiğim bir eşyayı eş onayı almadan almak istiyorum sadece

0 oy
önce (191 puan) tarafından

Merhaba evlilikte edinilen mallar ortak, mal rejimi bu şekilde. Kaldı ki eşiniz evlilik birliği devam ettiği sürede vefat ederse yasal mirasçılardan birisiniz. 

Çalışma konusu sizin seçiminiz çalışmak istiyorsanız kimseden onay almayı beklemeyin 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Ev hanımıyken 27 yaşında iş hayatına nasıl başlarım?
Ev hanımıyken iş hayatına dönmek için öncelikle özgeçmişinizi güncelleyerek yeteneklerinize uygun pozisyonlara başvurarak başlayabilirsiniz. İŞKUR'un meslek edindirme kurslarına katılmak veya yarı zamanlı iş ilanlarını değerlendirmek, iş deneyimi kazanmak ve ekonomik bağımsızlığınızı adım adım sağlamak için en etkili yollardan biridir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çalışmak isteyen ev hanımı çocuğuna nasıl bakım ayarlar?
Çalışmak isteyen anneler çocuk bakımı için belediyelerin sunduğu kreş imkanlarını, devlet destekli okul öncesi eğitim programlarını veya yakın çevredeki güvenilir bakıcı seçeneklerini değerlendirebilir. Kreş maliyetini maaşınızla karşılamayı planlıyorsanız, bütçenizi önceden detaylı planlayarak hem çocuğunuzun sosyal gelişimine katkı sağlayabilir hem de profesyonel iş hayatına geçiş yapabilirsiniz.
Evlilikte maddi güvence ve mal paylaşımı nasıl korunur?
Evlilikte maddi güvence ve mal paylaşımı konularında yasal haklarınızı bilmek, ekonomik olarak kendinizi güvende hissetmeniz için önemlidir. Türkiye'deki yasal mal rejimi olan edinilmiş mallara katılma rejimi gereği, evlilik birliği içinde edinilen mallar üzerinde eşlerin yasal hakları bulunmaktadır; detaylı bilgi için bir hukukçudan danışmanlık alabilir veya eşinizle bu konularda açık bir iletişim kurarak ortak bir finansal plan oluşturabilirsiniz.
KPSS'ye hazırlanırken çalışmak mümkün müdür?
KPSS'ye hazırlanırken bir işte çalışmak, zaman yönetimi disiplini gerektiren ancak imkansız olmayan bir süreçtir. Haftalık çalışma saati daha esnek olan işleri tercih ederek veya KPSS için oluşturduğunuz çalışma planını akşam saatlerine ya da hafta sonlarına kaydırarak hem ekonomik kazanç sağlayabilir hem de sınav hazırlığınızı sürdürebilirsiniz.
Ev hanımları ekonomik bağımsızlığını kazanmak için ne yapmalı?
Ekonomik bağımsızlık kazanmak için ilk adım kendi bütçenizi yönetmeye başlamak ve yeteneklerinize uygun bir iş alanına yönelmektir. Küçük adımlarla iş hayatına girmek, sosyal çevrenizi genişletmek ve kendi kazancınızı elde etmek, özgüveninizi artırarak evliliğinizdeki maddi dengeler üzerinde daha sağlıklı kararlar almanıza olanak tanır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
13 cevap 648 göst.
22 Ağustos 2026 Diğer kategorisinde Zahidem (65 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 1,332 göst.
7 Kasım 2025 Ev & Yaşam kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
15 cevap 1,450 göst.
24 Eylül 2025 Aile & Aşk kategorisinde zeynos1234 (7,357 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 968 göst.
3 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Merhaba ben sen (10 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,520,668 soru

24,779,130 cevap

373,621 kullanıcı

...